Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8252
De la 07 Ianuarie 2003
114972880

Paul Onişa implicat într-un nou scandal

  • 17 August 2011, 23:00

Conflictul stârnit la Vlădeni, o dată cu demisia preşedintelui Organizaţiei locale a Partidului Conservator, Gheorghiţă Acasandrei, este departe de a se stinge, cu toate că a trecut mai bine de o lună de zile. În iulie a.c., preşedintele PC Botoşani, Paul Onişa, a pus în discuţie în cadrul Biroului Executiv prestaţia liderului de Vlădeni, consilier local la acea vreme. Pus la zid de către membrii structurii menţionate, Gheorghiţă Acasandrei şi-a înaintat demisia din toate funcţiile posibile.
Acesta nu se poate împăca însă cu gândul că a ieşit „pe făraş” dintr-o structură în care, spune el, a investit timp, bani şi mult suflet.

„Onişa face militărie , nu politică”
Potrivit variantei lui Ghiorghiţă Acasandrei, totul a început de la venirea la conducerea Partidului Conservator din Botoşani a lui Paul Onişa, care are o manieră mai pragmatică de a pune lucrurile în ordine şi de a face căruţa PC să înainteze.
„Conduce pe picior de forţă. Ori faci militărie, ori faci politică. Nu aşa era înainte. Te înţelegea fosta conducere. Nu era acţiune pe care să o facem să nu ne înţeleagă” este de părere fostul lider al PC de Vlădeni, Ghiorghiţă Acasandrei. Unul dintre motivele, de altfel rezonabile, care au stat la baza scandalului din organizaţia menţionată a stat neplata cotizaţiei către biroul judeţean, potrivit statutului.
Ghiorghiţă Acasandrei aduce însă argumente că banii intrau de fapt în repararea sediului actual al PC din comună, care este într-o stare avansată de uzură şi necesită în permanenţă reparaţii. Pe de altă parte, din 76 de membri câţi număra organizaţia luna trecută, mai mult de trei sferturi nu achita nici măcar acel 1 leu lunar.
„ S-a spus că nu am plătit cotizaţia. Eu nu am plătit-o niciodată către partid. Asta pentru că am plătit chiria la sediu, care funcţionează într-o fostă cooperativă. Ulterior legile s-au mai schimbat şi nu s-a putut face o prelungire a contractului de închiriere, dar ni s-a permis să rămânem în spaţiu, cu condiţia să plătim utilităţile şi să mai facem reparaţii, dar fără să primim chitanţe doveditoare. Cotizaţia mea şi a câtorva oameni importanţi, printre care poştaşul, un om de afaceri, profesori, acolo pleca. De unde să le dau bani? Şi de la oamenii membri simpli şi acel leuţ dacă îl luam era mult şi se lăsau păgubaşi de politică” s-a explicat Ghiorghiţă Acasandrei.
Pe 7 iulie, Biroul executiv judeţean al PC Botoşani l-a chemat la ordin. „Parcă eram în faţa unui complet de judecată. M-au umilit şi mi-am dat demisia” a povestit acesta. Conducerea partidului şi-a frecat mâinile a bucurie, dar situaţia nu a rămas fără urmări. Decapitarea organizaţiei locale a atras după sine şi plecarea a încă douăzeci de membri, loiali lui Ghiorghiţă Acasandrei. Inclusiv cei de pe lista de rezervă, astfel încât acum structura de la Vlădeni a rămas în aer.

Afacere proprie cu Partidul Conservator
Preşedintele Paul Onişa are cu totul altă versiune şi se declară foarte fericit că a plecat fostul lider care, în opinia sa, nu a adus decât grave prejudicii Partidului Conservator. Liderul judeţean consideră că ani de zile, Ghiorghiţă Acasandrei a făcut din acest partid o afacere de familie, argumentând că numai aşa şi-a putut băga soţia în Consiliul Local. De altfel, Elena Acasandrei, secretară la şcoala din Vlădeni, nu este departe de debarcarea din partid.
„ Soţia dumnealui va avea aceeaşi soartă, pentru că acum umblă să strângă demisii. Îmi pare rău, pentru că l-am crezut un om înţelept. Dar a făcut din acest partid un fief al familiei sale. Când şi-a dat demisia, s-a consemnat în procesul verbal al şedinţei, a declarat că a făcut declaraţii împotriva partidului în nişte întâlniri anterioare din cauza unui tratament medicamentos neadecvat care i-a dat tulburări de comportament. Ne bucurăm să îl ia orice partid” a declarat liderul PC, Paul Onişa.
Acesta a mai adăugat că fost lider de Vlădeni nu a schimbat însemnele partidului în noua variantă de pe sediul din comună din 2008. Ghiorghiţă Acasandrei se apără că nu a venit pictorul. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Nou slogan turistic
Caricatura zilei
„Zilele Orașului Flămânzi”s-au terminat... comentariile continuă
Întreruperi furnizare apă
Modern Calor a premiat și câștigătorii lunii august
lista câştigătorilor
Femeie muşcată de câine la Cătămărăşti Deal
Bărbat bătut transportat la spital de paramedici
Acoperiş aprins de un coş de fum neprotejat
Alţi 50 de elevi instruiţi la şcoala de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă
Raport de activitate ANAF Botoşani pentru semestrul 1 2011 (I)
evoluţia principalilor indicatori de performanta ai Activităţii de Metodologie si Administrare a Veniturilor Statului - D. G.F.P.J. Botoşani
Republica Moldova: o victorie mare la început şi 20 de ani de continuă risipă
În momentul de faţă România nu trebuie să îşi mai reducă cheltuielile
Investiţiile Rusiei in obligaţiuni americane s-au redus în ultimele 12 luni
Venezuela îşi transferă rezervele valutare în bănci din Rusia, China şi Brazilia
Evreii consideră că decizia Academiei Române privind termenul "jidan" nu este suficientă
Ritli Ladislau la functia de ministru al Sanatatii
Despre viitoarea politică redacţională
Ioan Rotundu
USL-iştii s-au plictisit de schimbat viceprimari
Viceprimarul Cătălin Alexa îşi cere scuze de la botoşăneni
Sărbătoare la Vovidenia
S-au stopat concursurile pentru director de şcoală
Nici jumătate din şcoli n-au autorizaţii de funcţionare
Bani greu de restituit
Mii de odrasle chiulangii şi-au lăsat părinţii fără bani
Grupul Școlar „Nicolae Bălcescu” a câştigat finanţarea unui proiect
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă