Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5169
De la 07 Ianuarie 2003
123768385

Botoşani: Consilierii judeţeni au amanetat cabinetele medicilor de familie

  • dacă Nova Apaserv nu-şi va plăti datoriile, medicii rămân fără cabinete
  • 17 August 2012, 23:00

Mai mulţi medici de familie din municipiul Botoşani sunt nemulţumiţi că în loc să fie sprijiniţi în cumpărarea cabinetelor, conducerea Consiliului Judeţean le-a pus gaj spaţiile dispensarelor pentru datoriile operatorului de apă.
Erau pe ultima sută de metri cu procedura de cumpărare a cabinetelor, când, în loc să fie chemaţi la semnarea contractelor de cumpărare a spaţiilor în care le funcţionează cabinetele, aceştia au primit vestea că gajării cu cabinetele în care ei lucrează a datoriilor la ANAF acumulate de societatea Nova Apaserv.
Măsura a fost luată de către consilierii judeţeni ca urmare a situaţiei financiare dificile în care se află operatorul de apă, spaţiile respective fiind în prezent în proprietatea Consiliului Judeţean. Decizia lor a stârnit însă îngrijorare în rândul medicilor.
În această situaţie sunt medicii care îşi desfăşoară activitatea în dispensarul de la Spicul, în cel de pe Primăverii, dar şi în alte spaţii.
„Este o situaţie deloc plăcută pentru medicii care se aşteptau să cumpere în sfârşit cabinetele, nu să afle că acestea au ajuns gaj pentru o societate înglodată în datorii. Este o soluţie temporară, am înţeles pe o perioadă de şase luni. Colegii se întreabă, pe bună dreptate, ce se întâmplă dacă, peste cele şase luni, operatorul de apă nu va avea achitate datoriile către ANAF.
Eu nu cred că pot fi evacuate cabinetele medicale de către ANAF, că pot fi executate silit, să li se schimbe spaţiilor destinaţia, pentru că nu este vorba de activitate comercială, ci de activitate medicală. Nu cred că poţi să închizi un cabinet medical şi să deschizi în loc un salon de tatuaje, o crâşmă sau mai ştiu eu ce în acel spaţiu”
, a declarat Doru Culiceanu, preşedintele Colegiului Medicilor Botoşani.
Societatea Nova Apaserv înregistrează o datorie la bugetul statului de peste 5 milioane lei, iar Agenţia Naţională de Administrare Fiscală i-a blocat conturile. Consiliul Judeţean a cerut o eşalonare la plată a obligaţiilor fiscale, urmând ca societatea să prezinte şi o garanţie. ANAF a solicitat iniţial o scrisoare de garanţie bancară, însă băncile au fost rezervate în acest sens. Aşa a ajuns CJ să pună gaj nişte imobile, printre care şi dispensare medicale.
Medicii au fost sfătuiţi de preşedintele Colegiului Medicilor să depună la CJ un memoriu, în care să solicite nişte lămuriri privind această situaţie şi să îşi arate protestul privind decizia care îi priveşte direct. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Reacţia babei salvată de la viol
Cum a fost otrăvit covorul roşu pe care va călca Angela Merkel
Petru Bogatu:
Victor Ponta a bătut palma cu Mona Pivniceru pentru Justiţie
Finlanda se pregăteşte de o dezintegrare a zonei euro
Peste 30 de mineri au fost ucişi, după ce poliţia a deschis focul împotriva greviştilor
BCE va supraveghea in mod direct marile bănci europene
Mariana Alexandrescu sare în apărarea Monei Pivniceru
Sistare apă caldă
Modern Calor Botoşani – Comunicat de presă
Jandarmii le-au dat lecţii de vigilenţă poliţiştilor locali
Reparaţiile capitale ce se impun pe strada Primăverii amânate
Ţurcanu vrea lapte gras, băut de elevi cu paiul
Lenea şi incompetenţa domină Primăria Botoşani
fapt recunoscut cu nonşalanţă de proaspătul viceprimar Cosmin Andrei
Botoşani: Tomograful Spitalului Judeţean a intrat în conservare
Şef la CAS va ajunge un protejat al primarului Portariuc
Românii din Spania au probleme cu sănătatea
botoşănenii nu fac excepţie
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog