Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4615
De la 07 Ianuarie 2003
113097423

CJ Botoşani vrea să răscumpere Lacul cu nuferi

  • 17 February 2011, 23:00

La sfârşitul acestei luni, în şedinţa lunară a Consiliului Judeţean Botoşani, va fi supus spre dezbatere un proiect care urmăreşte să corecteze o greşeală făcută în trecut de către administraţie. Mai concret, aleşii judeţeni vor stabili dacă Lacul cu nuferi va ajunge în administrarea Consiliului Judeţean.
Medicului Dorin Vasiliu, proprietarul de drept al Lacului cu nuferi, i s-au oferit două variante. Potrivit celor declarate de către preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac, doctorului i s-a propus, printr-o adresă oficială, un schimb de teren cu Primăria Mihai Eminescu ori vânzare către CJ.
Medicul Dorin Vasiliu a răspuns, la fel de oficial, că vrea transferul către judeţ în baza unui preţ care va rezulta dintr-un raport de evaluare.
„Dintr-o regretabilă eroare, acest obiectiv a fost transferat în anii precedenţi în domeniul privat şi pentru a repara această eroare, noi am făcut recent demersuri pentru a reuşi aducerea în domeniul public ori la Primăria Mihai Eminescu ori la Consiliul Judeţean, dar proprietarul a optat pentru a face acest transfer la judeţ să îl cumpărăm.
Vom dezbate un proiect în cadrul şedinţei din 28 februarie prin care vom stabili procedura, căile de urmat ca să ajungem la această finalitate. Trebuie mandatată o comisie în acest sens, trebuie efectuat un studiu de evaluare.
Preţul se va stabili urmare a unui raport de evaluare şi pe seama lui, comisia mandatată va proceda la negocieri. Vorbim de 3 hectare de teren, adică suprafaţa aferentă Lacului şi calea de acces către lac. Este doar intenţia noastră de a reuşi acest lucru, pentru că nu mi se pare firesc ca acest obiectiv să fie la dispoziţia unei persoane particulare şi nu la dispoziţia comunităţii”
a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.
Demersul acesta se leagă şi de intenţia CJ de a . realiza legătura Ipoteşti-ului cu drumul naţional-Baisa, o cale de acces care la ora actuală se află sub forma unui drum forestier. De precizat că în vara anullui trecut, în cadrul emisiunii Lunea lu’ Rotundu de pe Tv SOMAX a fost difuzat reportajul intitulat „Codrii de aramă”.
În reportaj se evidenţia faptul că lacul eminescian a devenit monedă de schimb pentru o afacere pusă la cale între proprietarul pădurii( Baisa, Primăria Mihai Eminescu şi Consiliul Judeţean Botoşani.
La acea dată, se mai menţiona în reportaj, că potrivit zvonurilor iscate părţile implicate nu erau puse de acord asupra comisionului rezultat din afacere şi cum va fi el împărţit.
Se pare că, între timp lucrurile s-au aşezat iar soarta lacului urmează a fi decisă tot între cei trei „parteneri”, cu girul consilierilor judeţeni. Va fi interesant de aflat ce preţ va fi stabilit şi cine-l va plăti; CJ-ul sau Primăria Eminescu. Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Drumul judeţean Buda-Coşula-Pădureni va fi asfaltat
Acoperiş la Policlinica judeţeană de 370.000 de lei
Botoşănenii talentaţi vor putea studia ţambalul şi ocarina la Şcoala Populară de Artă
Fermierii botoşăneni vor picheta clădirea Parlamentului
Decedat după ce a adormit cu ţigara aprinsă
Răzbunare cu foc la Frumuşica
În Flămânzi, cetăţenii vor asigura curăţenia sectoarelor alături de beneficiarii Legii 76
AIE a găsit o soluție de alegere a Presedintelui fără votul comuniștilor
Site-ul cotidianul.ro a publicat o fotocopie a cărţii de identitate a judecatoarei Camelia Bogdan
cea care judecă dosarul Vintu
Efectele erupţiei solare sunt nesemnificative
Emil Boc: Demisia se dă, nu se discută
Regimurile autoritare din Orientul Mijlociu au trecut la reprimarea violentă a protestelor populaţiei
Doborârea recordului mondial al celei mai lungi crize politice
Bancul zilei: Soluţie pentru bani la… sănătate
Goroscop
Legea spune una, alta înţeleg directoprii de şcoală
Directorii de şcoli au termen să renunţe la funcţiile din partid
Schimbarea vicelui la CJ îl plictiseşte deja pe Mihai Ţâbuleac
Inginerul vice Achiţei la cheremul tractoristului Gireadă
Caricatura zilei: Dorinţa lui Boc către Băsescu
Ada Macovei a fost instruită la minister cum să comaseze şcolile
În privinţa spitalelor propuse la desfiinţare doar optimism nu şi certitudini
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă