Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9890
De la 07 Ianuarie 2003
120644519

Botoşani: Profesori şi lideri de sindicat cu memorie scurtă

  • 17 February 2014, 23:00

Profesorii din judeţul Botoşani se plâng că primăriile nu le decontează cheltuielile de transport restante şi curente. Mai mult, pe lângă datoriile restante, pe care Guvernul Ponta nu l-ea finanţat spre achitare, în Legea bugetului pentru 2014 acelaşi Guvern a strecurat şi o şopârlă care să facă viaţa profesorilor navetişti şi mai grea.
Legea prevede că pentru acest an cheltuielile de transport ale cadrelor didactice navetiste se vor deconta numai în limita economiilor financiare realizate de şcoli. Altfel spus, dacă şcolile vor avea economii vor deconta aceste cheltuieli, dacă nu, navetiştii să-şi mai pună pofta-n cui.
Liderul de sindicat al Învăţământului Preuniversitar, Iuliana Nacu, s-a plâns presei de noua nedreptate făcută profesorilor. De ce nu s-o fi plâns lidera de sindicat inspectorului general al IŞJ, Mihaela Huncă, care este lider de seamă PSD, partid ce guvernează şi ministerul Educaţiei, ar fi o explicaţie.
Guvernul Ponta a făcut ordine şi cu sindicatele. Aţi mai auzit vreun lider de sindicat protestând în spaţiul public la adresa nedreptăţilor făcute de Guvernul Ponta? Nu! N-o fac pentru că le-au fost adresate ameninţări că dacă nu stau în banca lor vor avea de dat socoteală. Iar liderii de sindicat, care se întreceau să critice Guvernul Boc, s-au făcut acum mici de tot şi nu-i mai poţi vedea prin spaţiul public.
Dar prigoana Guvernului Ponta nu s-a oprit numai asupra profesorilor navetişti. Să ne amintim cum spunea Ponta când era în opoziţie că imediat ce va ajunge la guvernare va repara nedreptăţile Guvernului Boc de a tăia din lefurile profesorilor, restituind toate sumele reţinute. Se apropie doi ani de când Guvernul Ponta se află la putere şi nici pomeneală de a le fi restituit profesorilor banii reţinuţi de Guvernul Boc şi câştigaţi prin instanţele de judecată.
Mai Mult, Ponta a menţinut HG-ul lui Boc ca aceşti bani să fie restituiţi pe parcursul a cinci ani. Dar nici aşa nu a asigurat fondul anual de salarii la primării care să acopere aceste restituiri. Aşa că acelaşi lider de sindicat Iuliana Nacu se plânge presei că primăriile nu restituie aceşti bani, deşi de votat, întreg învăţământul botoşănean a votat într-o veselie candidaţii USL.
Şi ca totul să fie OK, adică profesorii să înţeleagă că nu valorează mai nimic pentru Ponta, o Ordonanţă de urgenţă băgată pe şestache în Guvern a anulat orice creştere salarială pentru acest an la cadrele didactice, cu mici excepţii pentru cei nou angajaţi. Aşadar, şi majorarea de salarii promisă la sfârşitul anului trecut de premierul Ponta profesorilor nu va mai avea loc în acest an.
Sincer să fiu, nu mă aşteptam ca Ponta să-şi bată joc de cei din învăţământ, mai ales că şi prin votul lor a reuşit să obţină o majoritate parlamentară greu de realizat într-o democraţie adevărată. Acum Ponta şi-a dat arama pe faţă. Să vedem dacă profesorii vor avea ţinerea de minte necesară atunci când vor merge la votul din mai pentru europarlamentare şi să voteze candidaţii PSD pe măsura recompenselor primite.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Pofta soacrei
Horoscopul zilei
Fiola toxica. Unul dintre înalţii demnitari ai Sănătăţii minte - cine?
Între a fi bau-bau şi senilitatea lui Buiuc
Ioan Rotundu
Nicolae Negru: Vorbesc românește, sunt moldovean/român
Vreau să continuăm cu USL. Sunt de acord cu Klaus Iohannis pe oricare din funcţiile PNL în care este propus
Crin Antonescu: Vrem sa continuam cu USL, cu condiţia nu să se transforme într-un fel de PSD si asociaţii Ponta, după întâlnirea cu Antonescu: Nu ne-am ânţeles încă
Zece efecte surprinzătoare ale sexului asupra sănătăţii
Traian Băsescu: Asistăm la o revenire a Statelor Unite în regiunea Europei de Est
Georgia: Un fost prim ministru a fost condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare
opoziţia denunţă o răzbunare politică
Crin Antonescu cere PNL să voteze pentru ridicarea imunităţii deputatului Vlad Cosma (PSD)
şi să reintroducă pe ordinea de zi legea amnistiei, pentru a fi respinsă
Crin Antonescu: Traian Băsescu este inamicul PNL
pentru că a acţionat ca inamic al democraţiei
Antonescu şi Ponta sunt amândoi toxici pentru România
este foarte posibil să depun plângere pentru abuz in serviciu pe numele lui Ponta
Cazul Iuliei văzut şi altfel
Ioan Rotundu
În privinţa HSR, viceprimarul Andrei face mofturi de fată mare
Comunicat de presă PER
124 de misiuni ale pompierilor în ultima săptămână
Robert Cazanciuc: Amnistierea ş graţierea pot fi, de principiu, o soluţie dacă au suport popular
Camera Deputaţilor a respins cererea de încuviinţare a arestării preventive în cazul deputatului PSD Vlad Cosma
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă