Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7504
De la 07 Ianuarie 2003
123642929

Editorial

Huiduit de Gomes, urecheat de Timmermans., Dragnea îşi vede de-ale sale

  • Ioan Rotundu
  • 23 February 2019, 21:20

Aflat la Madrid, la congresul socialiştilor europeni, Liviu Dragnea a, cu vocea-i calmă şi sfătoasă completată abil de tupeul ce-l caracterizează, a ţinut un discurs antieuropean, crezând că se poate adresa celor din sală aşa cum se adresează românilor de la televiziunile mogulilor penali.
„Dreapta a distrus Europa”, „a distrus multe valori, speranţe, destine” le-a spus el de la tribuna congresului socialiştilor europeni, afirmând că pentru a se apăra de aceste atacuri ale dreptei a folosit în România instituţiile statului, încercând astfel să-şi justifice atacurile asupra justiţiei şi a celorlalte instituţii ale statului. .. Nici bine nu şi-a încheiat discursul că din sală s-a ridicat în picioare europarlamentarul portughez Ana Gomes (foto), care a strigat tare şi răspicat „Afară cu corupţii! Nu vrem corupţie şi corupţi în PES şi în S&D”.
Ulterior Gomes a dat şi explicaţii de ce l-a huiduit pe Dragnea: "Se întoarce împotriva noastră, a socialiştilor, să continuam sa acceptam pe cineva ca Liviu Dragnea in rândul nostru, când ştim foarte bine: cauţi pe Google România şi OLAF şi sunt pagini întregi care explică modul în care Liviu Dragnea este acuzat că a creat un grup infracţional pentru a frauda fonduri europene".
De menţionat că europarlamentarul portughez cere insistent ca PSD –ul din România să fie exclus din rândul socialiştilor europeni.
Dragnea şi-a rostit discursul în limba română şi a afirmat că a discutat cu Timmermans şi a clarificat criticile care i se aduc că n-ar respecta valorile statului de drept. În timp ce Dragnea vorbea, Timmermans n-a fost interesat de discursul liderului PSD din România şi a vorbit permanent la telefon, dând jos căştile de pe urechi pentru a nu asculta traducerea. Cel puţin aşa arată imaginile difuzate de la faţa locului. În schimb, când a luat cuvântul prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, acesta a avut cuvinte dure la adresa lui Liviu Dragnea şi l-a atenţionat la modul cel mai serios.
Remarcând că socialiştii fiind partidul care vorbeşte cel mai mult despre propriile valori, că socialiştii sunt partidul care îi critică pe alţii când încalcă statul de drept, când atacă libertatea presei, când pun judecătorii sub control politic, când opresc lupta împotriva corupţiei, Timmermans a spus că trebuie ca socialiştii să vorbească deschis dacă apar astfel de probleme în familia socialiştilor.
Apoi a continuat cu ”Am văzut că România a devenit o societate vibrantă, deschisă, o societatea unde lupta împotriva corupţiei a avut succes în ultimii ani, o societate în care există presă liberă, o societate în care sistemul judiciar poate funcţiona independent. Aceste lucruri nu se pot schimba. Nu trebuie să se schimbe” a afirmat Timmermans explicând că a fost în Ungaria şi a constatat că poporul ungar este izolat de Europa şi subjugat voinţei unui singur bărbat, referire la premierul Viktor Orban care a instaurat în Ungaria dictatura sa.
„Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi statul de drept. Nu putem face niciun compromis!” a fost mesajul lui Timmermans către Liviu Dragnea. Astfel de mesaje a mai adresat Timmermans lui Liviu Dragnea, fără ca acesta să le ia în seamă. Dacă Timmermans crede că Dragnea, după huiduielile primite în plenul Congresului Socialiştilor Europeni şi mustrările în cauză va înceta atacurile asupra justiţiei, a serviciilor secrete şi a celorlalte instituţii ale statului, renunţând la discursul său antieuropean, se înşeală amarnic.
Condamnat odată definitiv, cu pericolul de a fi condamnat şi a doua oară, înconjurat de o bandă de infractori, puţini după gratii şi cei mai mulţi în libertate, Liviu Dragnea nu mai are ce pierde. El va continua ce a început, adică controlul total asupra puterilor din stat iar Timmermans nu-l va putea opri cu vorbe dulci şi cu mustrări părinteşti
Dacă instituţiile europene nu-l blochează pe Dragnea, prin măsuri dure luate asupra guvernului său şi nu va susţine deschis lupta românilor împotriva grupării mafiote care a confiscat PSD-ul şi-l folosesc în interesul lor, Timmermans va vedea în România ce-a văzut în Ungaria, totul ridicat la pătrat.
În joc nu este numai soarta românilor. Este ştiut că liderii PSD sunt apropiaţi ai Moscovei şi că aceşti lideri pot deveni, alături de cei din Ungaria, Polonia, Cehia, extrem de periculoşi pentru securitatea economică şi politică a Uniunii Europene şi a NATO. Flancul drept al Uniunii Europene se uită galeş spre Putin, iar Putin îi încurajează să vină spre el.
Este momentul ca cei din conducerea Uniunii Europene să treacă de la dojană la fapte, adică la sancţiuni cât mai dure, altfel se va sparge şandramaua europeană. Cineva ar trebui să le explice celor din conducerea UE ce înseamnă la români „buturuga mică răstoarnă carul mare” şi atunci vor înţelege pericolul ce-i paşte din partea lui Dragnea, Orban şi cine îi mai stă alături. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul săptămânii 18 – 24.02.2019
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 15.02.2019
Lumea lu' Rotundu: Fabrica dispărută
Bancul săptămânii
Ministru iranian: Există un risc mare de război cu Israelul
Partidul lui Ponta cere demisia preşedintelui Autorităţii Electorale, Daniel Barbu,
după ce acesta a participat la o reuniune ALDE: A încălcat principiul
Invidia directorului şcolar Vasiliu pe munca profesorului Manolache
Ioan Rotundu
Ce drepturi și obligații avem în timpul unei percheziții domiciliare
sau a sediului social și ce avem de făcut?
În lipsă de poliţişti la sate, hoţii fură şi violează în zori de zi. Cazul Lişna
Ioan Rotundu
Baronul de Drăguşeni ştie să scoată câştig şi din apa chioară
Ioan Rotundu
O ticăloşie menită să distrugă cariera unei învăţătoare
Ioan Rotundu
Şoferul ministru Budăi conduce abil pe autostrada propagandei PSD
Ioan Rotundu
Inculpata Raluca Stâncescu şi maliţiozitatea judecătorului
Ioan Rotundu
Nici nu vă dați seama cât fierbe sistemul judiciar
Guvernul și Coaliția de guvernare vor ieși în genunchi
Lupul paznic la oi:
solicităm retragerea propunerii lui Mircea Drăghici pentru postul de președinte al Autorității Electorale Permanente
Impostorul ticălos Tudorel Toader trebuie canonizat sfântul infractorilor
Ioan Rotundu
Lupaşcule, şi un mincinos profesionist s-ar fi ruşinat!!
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 22.02.2019
Lumea lu Rotunu: O treabă ţigănească
Lumea lu Rotunu: O treabă ţigănească
Cioloș, despre Dragnea
E nevoie de mult tupeu să te duci la Timmermans și să vorbești despre valori comune, după ce ți-ai pus slugile să-l dea în judecată
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog