Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
173
De la 07 Ianuarie 2003
123658919

În alegerile de la sindicatul Impact

Macovei a câştigat, Pohoaţă a pierdut iar Oroşanu a dat sfaturi

  • 17 January 2010, 23:00

Cu toate că mulţi dintre cei prezenţi se aşteptau la scandal între candidaţii înscrişi pentru şefia Sindicatului Impact, lucrurile au decurs normal, fără afronturi, mai „acid” dovedindu-se Nicolae Macovei, care nu s-a abţinut să nu dea câte un „imbold” contracandidatului său, Marius Pohoaţă, care a păstrat un ton liniştit al discuţiilor.
„Motivaţia candidaturii mele este păstrarea liniei urmate de vechea conducere a Sindicatului Impact. Deviza mea este: Numai împreună vom rămâne puternici. Am făcut practic o mică modificare de la deviza sindicatului. În acest an avem trei mari probleme majore. Prima dintre ele ar fi faptul că avem o nouă lege a salarizării, dar nu avem norme metodologice de aplicare a acestei legi” a spus, înainte de votul membrilor de sindicat, Nicolae Macovei.
Celălalt candidat a mers pe ajutorarea membrilor sindicatului, aflaţi în situaţii aparent fără ieşire. „Am pornit în programul meu de la câteva idei şi mi-am dat seama că am atins o problemă foarte sensibilă, nevoia de solidaritate, nevoia de regalitate între membrii sindicatului. Apropo de ajutoarele de care s tot vorbeşte. M-am gândit că este foarte bine ca oamenii să primească un ajutor de deces, este o situaţie tragică, catastrofală. Dar cred că este vital ca oamenii să primească ajutoare ca să trăiască, nu să decedeze. Spunea domnul Oroşanu de sute de oameni cu boli incurabile. Oamenii aceştia au ajuns la zilele negre. A venit vream să fim solidari unul cu altul. Este foarte important ca sindicatul să se întoarcă către aceşti oameni şi să îi ajute” şi-a motivat candidatura şi psihologul Marius Pohoaţă.

Capcane…
Printre întrebările la care au fost supuşi cei doi candidaţi de către Marius Oroşanu s-au aflat şi două studii de caz, dar şi o situaţie care a stârnit amuzamentul celor prezenţi în sală. „ Domnilor candidaţi, numiţi o calitate şi un defect ale directorului Liviu Rădăşanu”, a cerut Marius Oroşanu. Opiniile au fost destul de tranşante.
„Cel mai abil director pe care l-a avut instituţia, asta poate fi o calitate extraordinară, iar ca un defect, pot să spun că priveşte lucrurile strict economic. Nu suntem nişte mături să ne numere cu mare chef şi să ne disponibilizeze după cum vrea” a spus Nicolae Macovei. „Calitatea principală este că e tânăr, iar defectul este că e tânăr” a spus şi Marius Pohoaţă, cel de al doilea candidat la şefia sindicatului.
„Un studiu de caz. Soţia salariată în cadrul instituţiei DGASPC. Vine directorul şi spune că ori este disponibilizată, ori renunţi la şefia sindicatului”, a lansat provocarea Marius Oroşanu. Unul dintre candidaţi, Nicolae Macovei, a spus că: „Se va ajunge la un consens”, iar Marius Pohoaţă a lăsat să se înţeleagă că ar merge pe dreptate. „Soţia mea va beneficia de acelaşi tratament ca toţi ceilalţi”, a spus acesta.
Prioritatea zero la momentul actual pentru noul preşedinte este faptul că de pe data de 14 ianuarie ar fi trebuit să fie pornite negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă, lucru care se va concretiza, potrivit acestuia în perioada imediat următoare.

Testamentul lui Marius Oroşanu
„Mă bucur că a câştigat echipa care a mers pe continuitate. Votând pentru continuitate ne-au dat şi nouă un vot de încredere pentru ceea ce am făcut până acum. Cel mai mare regret al meu legat de acest sindicat este că în toată perioada cât am fost la conducere nu am pregătit un om care să preia această funcţie din mers. Luaţi-o ca pe un testament ce va spun acum. Dacă veţi face greşeala să puneţi orgoliul mai presus de interesul comun sindicatul se va diviza. Este un fel de testament de după” a spus Marius Oroşanu celor prezenţi.
Diferenţa mică de voturi dintre candidaţi nu i-a alimentat temerea că la nivelul Sindicatului „Impact” va exista o scindare. „Chiar dacă va exista un al doilea sindicat, nu îl voi conduce eu”, a dat asigurări Marius Pohoaţă, care a pierdut la 25 de voturi. „Dacă vor fi suficient de raţionali sau suficient de inteligenţi aş putea spune, nu vor face acest lucru. Cel mai bine ar fi să lase o săptămână, două, trei, pentru a se sedimenta partea aceasta de orgolii şi toate celelalte şi apoi orice altă măsură să o gândească în perspectivă. Dacă vor face treaba asta în perspectiva negocierii contractului colectiv de muncă, în aplicarea legii salarizări este aproape o sinucidere pentru Sindicatul Impact” a spus Marius Oroşanu.
Noul lider de sindicat susţine că îşi va dedica tot timpul activităţilor sindicale urmând să-şi suspende postul pe care l-a deţinut până în prezent, cu un salariu lunar de aproximativ 1.600 de lei. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Parastas la 10 ani de la moartea lui Ion Raţiu
Ministrul Finanţelor vrea taxarea proprietăţilor la valoarea lor reală
nivelul impozitelor va creşte substanţial * ministrul n-a precizat ce înseamnă sintagma venituri reduse
Taxa pe fast-food un oneros bir pe mâncarea românilor
taxa va genera creşterea preţului alimentelor şi concedieri
15 ianuarie va deveni Ziua Naţională a Culturii Române
Linie fierbinte pentru...
Eminescu şi Ştefan cel Mare, sărbătoriţi la Beijing
Pe 27 ianuarie Traian Băsescu va trece Prutul
Eminescu şi Vieru pe timbre la Chişinău
Ministerul Educaţiei a stabili cam ce posturi vor fi reduse
La prima vedere, din sănătatea botoşăneană nu sunt posturi de redus
Zilele învăţământului vocaţional sunt pe sfârşite
Unii farmacişti umblă cu mişmaşuri
Amenzi pe bandă rulantă
Preşedintele ATOP vrea să „stârpească” infracţionalitatea din Piaţa Centrală
„Cartea şoaptelor”
Preotul militar Grădinaru este în oastea Domnului!
Comentariul comentariilor (VII)
Ioan Rotundu
Guvernul Boc va muri de mâna lui Vlădescu
Ioan Rotundu
Şi avocaţii pot fi buni la ceva!
Horoscop
Tânără educată vrea să educe pe alţii
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog