Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11522
De la 07 Ianuarie 2003
120806795

Botoşani: Şantajistul lui Mirel Vlas de la Tehic ASIST inculpat de DNA Oradea

  • - cei de la DNA Suceava se învârt în jurul cozii
  • 17 January 2016, 23:00

La sfârşitul săptămânii trecute, DNA Oradea a dat publicităţii un comunicat din care rezultă că patronul societăţii botoşănene Tehnic Asist, Mirel Vlas (foto), este cercetat penal sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la şantaj în formă agravantă.
Vlas a intrat într-o combinaţie de şantaj prin presă asupra mai multor primari şi avocaţi din judeţul Satu Mare, alăturându-se lui Vasile Mircea Govor, preşedintele PSD Satu Mare, în prezent cercetat penal pentru comiterea mai multor infracţiuni de corupţie, fiind arestat preventiv.
Procurorii DNA Oradea au stabilit că Mirel Vlas, în tandem cu Mircea Govor, a ameninţat prin presa locală din Satu Mare pe un avocat care avea contract de consultantă cu o importantă instituţie de stat. Avocatul a fost ameninţat că dacă acea instituţie nu dă câştig de cauză la licitaţie societăţii lui Mirel Vlas, atunci în presă vor apărea mai multe articole compromiţătoare la Casa sa de avocat. Aşa că Vlas a câştigat licitaţia în valoare de 21.282.650 leii, Mircea Govor primindu-şi partea leului în sumă de 124.800 lei.
Aceiaşi metodă de şantaj a funcţionat şi în cazul unui primar, Vlas mai câştigând o licitaţie în sumă de 9.882.426 lei. Cum cercetările procurorilor sunt abia la început, nu ne-am mira să apară şi alte situaţii în care Mirel Vlas să fie implicat în acte de corupţie.
Despre afacerile controversate ale patronului de la Tehnic Asist în Jurnalul se scrie de câţiva ani. Ceva mai insistent din momentul în care preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani a ajuns liberalul Mihai Ţâbuleac. În această calitate Ţâbuleac a făcut „cadou” firmei lui Vlas mai multe lucrări finanţate din banii publici, în spaţiul public circulând informaţii că licitaţiile organizate de Ţâbuleac au fost trucate ca să fie câştigate de Tehnic Asist.
Cel puţin două licitaţii au fost şi rămân dubioase. Imediat ce a fost instalat preşedintele CJ, Ţâbuleac a retras banii alocaţi pentru modernizarea drumului judeţean Botoşani – Vorona, 60 milioane lei, realocându-i drumului judeţean Cucorăni – Ipoteşti- Cătămărăşti Vale-Stânceşti iar lucrarea a fost executată de firma Tehnic Asist fără a se cunoaşte cum a câştigat-o.
S-a afirmat la acea vreme că pionul principal al acestui aranjament a fost Verginel Gireadă, încă primarul comunei Mihai Eminescu, coleg de partid cu Ţâbuleac şi finanţator al campaniei acestuia alături de societatea Tehnic Asist.
A doua lucrare executată de Tehnic Asist a fost la drumul judeţean Lozna – Dersca-Mihăileni unde s-au efectuat lucrări necorespunzătoare, o inundaţi distrugând mare parte din terasamentul şoselei iar firma n-a fost trasă la răspundere, lucrările de refacere fiind suportate de CJ.
În 4 martie 2015 procurorii DNA Suceava efectuează o percheziţie la Primăria Mihai Eminescu şi firmele lui familiei Gireadă. Sunt vizate contractele cu societatea Pavra SRL – patron Petru Filip şi societatea Felix Transcom patronată de Gireadă. De atunci s-a aşternut liniştea. Deputatul Verginel Gireadă, condamnat ca primar şi ajuns deputat prin votul dat de botoşăneni candidaţilor USL a lăsat să se înţeleagă că atâta vreme cât PSD-ul hotărăşte asupra DNA Suceava familia sa nu are a se teme. De vreme ce se apropie anul de la acele percheziţii şi nu s-a mai întâmplat nimic se pare că infractorul-deputat nu vorbeşte în dodii.
Se ştie că între Verginel Gireadă şi patronul dela Tehnic Asist există o strânsă colaborare. Toate lucrările Primăriei Mihai Eminescu, fie că era primar Verginel Gireadă,. Fie acum soţia acestuia care l-a moştenit la tronul de primar au fost câştigate şi executate de societatea Tehnic Asist.
În campania alegerilor parlamentare din toamna lui 2012 patronul Mirel Vlas a finanţat, oficial, PSD-ul cu 500 milioane lei. Neoficial se spune că suma a fost de 4 ori mai mare. Să fie aceasta explicaţia pentru care Mirel Vlas nu a fost deloc „supărat” de procurorii de la DNA Suceava?
Deocamdată procurorii de la DNA Oradea le-a luat-o înainte celor de la Suceava şi s-ar părea că Mirel Vlas ar putea deveni, la rându-i, denunţător la DNA aşa cum şi el a fost denunţat de senatorul de Stau Mare, Marian Valer. De va fi aşa, mamă-mamă ce va avea Vlas de denunţat!
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

O noua rasturnare de situatie in "telenovela Cracea":
Liderul MP din municipiul Giurgiu, exclus din partid
Emiunescu omagiat de către şcolile din Miorcani şi Viişoara
Dezastrul administrativ dfin cultura municipiului Dorohoi
Programul Primului-ministru Dacian Cioloş
în perioada 17 – 24 ianuarie
Inghesuiti in cel mult doua camere, romanii sunt departe de standardele UE
Ce efecte pe termen lung produce supraaglomerarea
Un olandez suspectat ca a omorat mai multi jihadisti ai Statului Islamic ar putea fi acuzat de crima
Ministrul german de finante propune o „taxa europeana pe benzina”, pentru ca UE sa poata gestiona financiar criza refugiatilor
Manifestatii in Chisinau: i se opun propunerii de premier si cer alegeri anticipate
Merkel sub tirul criticilor,
planul B de inlocuire a cancelarului german
Horoscopul zilei de 18.01.2016
Bancul zilei: Câinele ghinionist
Reţeta zilei: Mâncare cu cartofi
Agafia Likova, ultimul membru in viata al unei familii ultra-ortodoxe care a fugit de civilizatie in 1936
evacuata aerian din taigaua siberiana
Episcopul Europei de Nord, despre cazul Bodnariu
Greu de inteles cum separarea fortata de familie poate fi in interesul copiilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă