Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1468
De la 07 Ianuarie 2003
123396342

Lăcomia preotului Marius Păduraru de la Parohia Lişna

  • Ioan Rotundu
  • 17 January 2018, 23:00

Preotul Marius Păduraru, până în anul 2015 a slujit la Parohia Dragalina, comuna Cristineşti. Pentru că preotul Doru Andreescu din Lişna s-a plictisit să ţină slujbe cu două babe ştirbe şi trei moşnegi surzi a renunţat la preoţie şi a plecat în Anglia pentru a-şi găsi alt rost în viaţă.
Rămas liber, postul de preot aflat sub autoritatea Protopopiatului Darabani păstorit de preotul protopop Constantin Pânzaru, perceput în zonă ca fiind mai bun om de afaceri decât slujbaş al Domnului, care ştie să scoată bani şi din piatră seacă a devenit pentru Pânzaru o oportunitate de a scoate ceva bani.
Au fost mai multe variante de nou preot, inclusiv un nepot al protopopului de la Parohia Baranca, comuna Hudeşti, dar la Mitropolia Iaşi a avut mai mult succes preotul Marius Păduraru. Preotul Păduraru voia să părăsească parohia Dragalina pentru că localitatea este dominată de sectanţi şi nu-i o sfârâială pentru un preot care încă nu s-a rostuit cu un apartament la oraş, o casă de vacanţă pe undeva şi o maşină bengoasă.
Chiar dacă lişneii s-au opus aducerii preotului Păduraru, ştiindu-l de la Dragalina că nu-i cheie de biserică şi-i cam place să descoase femeile pe la spovedanie pentru ca apoi să fructifice informaţiile în stilul său, vicarul administrativ de la Mitropolia Iaşi, preotul Timofte, de loc din Horodiştea, deci din Protopopiatul Darabani şi amic cu protopopul Pânzaru, l-a impus la Lişna pe Marius Păduraru. Modul necreştines în care Păduraru a ajuns preot la Lişna n-a rămas nepedepsit de Dumnezeu. În 23 decembrie 2015, când umbla prin sat cu Ajunul Crăciunului însoţit de dascălul Ilie Leancă, ambii fiind într-o căruţă şi bine aghesmuiţi, un autoturism a dat peste ei pe când traversau drumul principal. Dascălul a murit pe loc iar preotul a fost grav rănit.
Semnul dat de Dumnezeu n-a prea fost luat în seamă de preot. De atunci şi-a trecut în palmares şi alte „realizări”. A demolat casa parohială (foto), deşi nu i s-a eliberat autorizaţie de demolare de la Primăria Suharău. În această clădire funcţiona cabinetul medicului de familie, care medic a investit bani mulţi şi a creat grup sanitar în interior, a tras apă curentă şi a instalat centrală proprie de încălzire. Acum, din cabinetul medical n-a mai rămas nici urmă, totul fiind demolat de părinte pe motiv că el „are nevoie de morţi şi nu devii”.
De ce o fi având preotul nevoie de mai mulţi morţi? Pentru că în decembrie anul trecut a înfiinţat cu Violeta, fostă Calistru, o firmă care desfăşoară activităţi de catering pentru praznice.
După ce preotul s-a văzut asociat, a început să facă scandal şi să ceară a avea 70% din acţiunile firmei şi nu 50% cât a primit pe motiv că el aduce morţii care fac venitul. Mai mult, i-a cerut Violetei să mute toate oalele şi cratiţele la casa praznicală şi să facă mâncarea aici, sub controlul său ca să nu fie înşelat la numărul de porţii. I s-a explicat preotului că mâncarea nu poate fi gătită decât în spaţii autorizate sanitar. Preotul a replicat că el „are autorizaţie de la Dumnezeu” şi îi este îndeajuns.
Sătenii spun că preotul are nevoie acută de bani şi caută să-i obţină pe orice cale. El vrea să ridice în locul fostei case parohiale o vilişoară cu două niveluri şi aşa ceva costă.
Se pare că prea repede a uitat preotul de semnul dat de Dumnezeu, plătit cu viaţa de fostul dascăl Ilie leancă. Părinte, lăcomia strică omenia! Dumnezeu îi poate pedepsi pe farisei şi în preajma Paştelui, nu numai în Ajunul Crăciunului.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cine a trimis un poliţist la Vf. Câmpului să-l apere pe Gorgan?
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Sinceritate
Horoscopul zilei de 18.01.2018
Românii îi cer scuze premierului Shinzo Abe,
pentru primirea în România: „Atitudinea Guvernului nu o reflectă pe a poporului”
Ministerul Energiei a reusit sa impuna numirea unei foste casiere in functia de administrator la Rompetrol Rafinare
Fostul sef al Politiei Romane Bogdan Despescu, mesaj la final de mandat:
Timpul va demonstra ca modul meu de actiune a fost corect
Liviu Dragnea, declaratii impreuna cu premierul desemnat Viorica Dancila:
Am incredere in dumneai, pentru ca e o doamna decenta, agreabila si foarte competenta
Klaus Iohannis: Am decis sa dau PSD inca o sansa
si sa desemnez persoana propusa de ei, pe Viorica Dancila
Siberia: Termometrul din cea mai friguroasa localitate din lume s-a stricat
. Temperaturile au ajuns la un pas de minimul record
Cine si in ce conditii are obligatia sa depuna Declaratia 600
Romania este vicecampioana mondiala la turneul de sumo robotic de la Tokyo
Creadă fiecare ce vrea, dar politica tot curvă rămâne
Ioan Rotundu
Cred că preşedintele Iohannis a luat o decizie corectă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur
Ultimele articole de pe blog