Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Proverbe şi...
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17364
De la 07 Ianuarie 2003
112807590

Sosia primarului Flutur

  • 17 July 2007, 23:00

Botoşănenii vor avea administrator public. Primăria din Botoşani a intrat într-un proiect pilot, în care sunt prinse patru municipalităţi din ţară. Proiectul vizează implementarea administratorului public. Proiectul este realizat în parteneriat cu institutul pentru politici publice şi este finanţat de Ambasada Olandei. „Este vorba de o meserie nouă, care este prinsă în catalogul ocupaţiilor din România. Administratorul public este cel care va Administra efectiv oraşul şi va avea în subordine aparatul primarului. Este ordonatorul principal de credite”, a declarat edilul şef al municipiului Botoşani Cătălin Flutur.
Deşi nouă în România, această meserie este practicată cu succes în ţările Uniunii Europene. Deja unele oraşe din ţară, după modificarea Legii 215, a Administraţiei Publice au deja administratori publici. Cu toate acestea sunt unele dificultăţi în ceea ce priveşte fişa postului. Proiectul se va implementa pe o perioada de opt luni, după care administratorul public va putea fi introdus şi la Primăria municipiului Botoşani. „Se instituie de fapt un nou post de primar, cel care decide. Primarul rămâne să se ocupe de strategiile de dezvoltare şi de reprezentativitate. Administratorul public nu are un mandat de patru ani, este apolitic şi rămâne pe funcţie chiar la schimbarea primarilor”, a concluzionat primarul Cătălin Flutur.
Din punctul său de vedere introducerea acestui administrator este un lucru bun, deoarece primarul de cele mai multe ori, chiar dacă este un intelectual nu are pregătire în administraţie publică şi abia după un an, doi reuşeşte să se pună la curent cu tot ce înseamnă legislaţie în domeniu. „Botoşanii va fi unul din oraşele în care se instrumentează acest proiect. Postul se obţine prin concurs, iar administratorul public va avea cel mai mare salariu din primărie, un lucru normal dacă ne raportăm la responsabilităţi”, a declarat edilul şef al municipiului Botoşani. Ironic acesta susţine că pregăteşte terenul pentru următorii primari, ce vor avea responsabilităţi mult mai mici în momentul în care vor prelua fotoliul de primar. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cosmin Seleşi a alergat cu bagajele prin Praga
Roxana Ciuhulescu a petrecut un week-end Mickey Mouse
Biblioteca Judeţeană îşi atrage noi utilizatori
Meşteri populari pe meleaguri botoşănene
Primarul Flutur a mai dat o lovitură ce-l avantajează
Măsuri de protejare a populaţiei în timpul caniculei
400 locuinţe sociale pentru botoşăneni
Se încearcă protejarea drumurilor în perioada caniculei
Liberalii copiază iniţiativele sportive ale lui Vasilescu
ASP oferă apă botoşănenilor
Bătaie de joc la adresa sindicaliştilor din partea Ministerului Muncii
Obligaţiile primăriilor pe timpul caniculei
Profesori care au vrut să fenteze examenul de titularizare
Înjunghiată de cumnat
Bătaie cu sânge, la băutură
Ucisă de consumul excesiv de alcool
Incendiu la fosta fabrica de zahăr din Bucecea
Persoane urmărite, culese de poliţişti
Horoscop
Comentariu la comentarii (CXLVI)
(Ioan Rotundu)
Femeia vie
Citate şi cugetări din Ungaria
Omul vinde aer curat, dar nu oricum!
Românul şi relaţiile externe
Comunicat către cetăţenii municipiului Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă