Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Reportaje
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
181
De la 07 Ianuarie 2003
123658927

Editorial

Pedeliştii tot mai umiliţi de pesedişti

  • Ioan Rotundu
  • 17 July 2012, 23:00

În ultima perioadă, social-democraţii au declanşat o întreagă canonadă asupra democrat-liberalilor, fără ca aceştia din urmă să riposteze. În spatele atacurilor îndreptate asupra pedeliştilor pare să stea deputatul Costică Macaleţi şi Gheorghe Văzdoagă, acesta din urmă, culmea, cumătru cu liderul PDL Cătălin Flutur.
Aşa cum am mai afirmat şi pe blog, primarii, viceprimarii şi consilierii PDL din judeţ sunt terorizaţi cu fel de fel de controale, unele chiar în prag de seară, spre noapte, pentru a fi mai de efect.
Spre exemplu, primarul din Mihălăşeni, pedelistul Loredan Geanin Buraga, este supus unui control din partea Fiscului, control dispus de şeful ANAF Botoşani, Paul Mustaţă, susţinut la şefie de către PSD. Interesant este faptul că Mustaţă a dispus controlul fără ştiinţa directorului Direcţiei Generale de Finanţe Publice Botoşani, ec.dr. Radu Ţurcanu, ajuns în funcţie cu sprijinul PDL. Cei doi inspectori fiscali trimişi în control de către Mustaţă verifică întreaga activitate a primăriei, suprapunându-se astfel competenţelor ce revin Curţii de Conturi, organul abilitat să verifice cum utilizează fondurile instituţiile de administraţie publică.
Barul consilierului PDL Mădălin Epure, din satul Slobozia, în seara zilei de 13 septembrie a fost supus unui control de către inspectorul de poliţie Ştefan Ciubotaru din cadrul IJP Botoşani. Poliţistul, fără mandat legal de percheziţie, a intrat şi în locuinţa omului, percheziţionând până şi leagănul copilului. A confiscat suma de 500 lei, găsită în casa omului, pe motiv că ar proveni din vânzările necontabilizate de la bar.
Preşedintele filialei PDL Truşeşti, Tibi Apostol, care este şi consilierul primarului Mihai Puruhniuc a avut locuinţa percheziţionată, iar el reţinut pentru 24 de ore. Apostol pare să fi devenit interesant pentru că ştie anumite lucruri despre doi importanţi lideri PDL. La percheziţie s-au găsit şi documente legate de firma unui important lider liberal, ceea ce a complicat rezultatele percheziţiei, dar pare să fi fost salvarea lui Apostol de a fi eliberat. Poliţiştii de la controversatul “doi şi un sfert” au sarcini speciale de a urmări activitatea liderilor importanţi din PDL şi de a raporta seară de seară la Ministerul Administraţiei şi Internelor tot ce constată. Conţinutul rapoartelor nu sunt cunoscute de către şeful IJP Viorel Şerbănoiu, aflat în relaţii de amiciţie şi cu perspective de înrudire cu liderul PDL Cătălin Flutur.
O altă lovitură primită de PDL a fost îndepărtarea Adei Macovei de la conducerea IŞJ Botoşani şi revenirea în funcţie a profesorului liberal Horia Negrescu, decizie semnată cu ambele mâini de către ministrul PSD Ecaterina Andronescu.
Mai nou, liberalii s-au asociat cu social-democraţii pentru a-l schimba din funcţie pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, pedelistul Cristian Achişei. Preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac nu este străin de acest joc politic. Este prilejul lui Ţâbuleac de a-i mai plăti lui Flutur din afronturile primite de când a părăsdit PNL-ul pentru a deveni democrat-liberal, ştiut fiind că Flutur i-a luat preşedinţia partidului. Miercuri se va vedea dacă liderul PNL, Florin Ţurcanu va ordona consilierilor săi să-şi menţină înţelegerea cu PSD sau să revină la sentimente mai bune cu PDL-ul.
De la nivelul ITM, un inspectoraş cam plin la trup şi sărăcuţ cu duhul, din ordinul şefului Micuţaru, pus în funcţie de către PSD, controlează afacerile tuturor celor care sunt membri PDL. Matahala, pe nume Dan Moldovanu, ţipă la cei controlaţi şi îi obligă să scrie ce le dictează el, nu cum este realitatea. Asupra acestor evenimente voi reveni pe larg în zilele următoare.
În toate aceste acţiuni politice de tip terorist îndreptate împotriva membrilor PDL, prefectul Cristian Roman, ajuns în funcţie prin sprijinul PDL, tace. Unii spun că prefectul Roman ar fi dat-o la pace cu liderul PNL Florin Ţurcanu, pe considerentul că după alegerile prezidenţiale PNL va intra la guvernare cu PSD. De unde şi înţelegerea lui Ţurcanu cu social-democratul Gheorghe Marcu de a-l da jos dela conducerea CJ pe vicele democrat-liberal Achiţei.
De tăcut tace şi liderul PDL, Cătălin Flutur, care n-a avut până acuma nici o reacţie oficiaială de a-şi apăra oamenii din partid. Probabil că Flutur mizează pe faptul că Băsescu va rămâne preşedinte, iar PSD-ul va fi scos de la guvernare, după care vor începe răfuielile cu toţi cei care acum îşi fac de cap. Un scenariu plauzibil. Părerea mea!

29.09.2009


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Femeia vie
Video: Criminali în uniformă (partea I)
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog