Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Important
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8576
De la 07 Ianuarie 2003
120643205

Bătăuşii din PNL ies din nou la la atac

  • 17 June 2009, 23:00

În rândul liberalilor pare să se fi format o echipă de şoc, capabilă să facă faţă ofensivei celor din PDL. Echipa s-a coagulat în jurul a două persoane experimentate în acte de violenţă. Este vorba de liderul Florin Ţurcanu (foto 1), căruia i s-a lăturat Viorel Grigoraş (foto 2). Ţurcanu are experienţă acumulată în bătaia ce i-a aplicat-o unui funcţionar al Primăriei Suliţa, de pe urma violenţelor asupra actualului subprefect Paul Popa, din perioada când acesta îi era contracandidat în Colegiul Săveni şi s-au întâlnit în satul Cotârgaci, comuna Roma şi mai proaspăt, de pe urma pumnului expediat în figura medicului Gabriel Oprişanu. Viorel Grigoraş, ca patron al unei firme de transport persoane, în perioada cât a fost şef la ARR Botoşani şi-a luat concurenţa la bătaie, având alături de el şi angajaţi ai Poliţiei. Aşadar, şi el are experienţă în domeniul bătăilor şi actelor de violenţă, dar ceva mai redusă decât a şefului său Ţurcanu.

Ţurcanu se laudă că va schimba viceprimarii PDL-ului
Liderul liberal Florin Ţurcanu a purtat o serie de discuţii cu colegii social democraţi de la nivel central care, spune el, se vor concretiza cu unele modificări în defavoarea pedeliştilor. „Zilele următoare vom schimba viceprimarul pedelist de la Dângeni, de la Copălău, Flămânzi, Frumuşica şi alţii. Sunt eu convins că în cel mai scurt timp vom schimba şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Cristian Achiţei”, a subliniat Ţurcanu, specificând că nu vrea să creeze probleme în coaliţie.
Totuşi liberalul a precizat că s-a discutat unirea PNL cu PSD pe organizaţii locale şi chiar judeţene, acolo unde se poate face ceva pentru locuitori. „PD-L nu a făcut nimic pentru cetăţeni. Nu au făcut decât să meargă în comuna Dersca şi Mihălăşeni ca să oblige oamenii să voteze PD-L că dacă nu, nu vor avea asfalt în comunele lor. Aceste proiecte sunt făcute de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Constantin Conţac, banii vin pe Programul Operaţional Regional. Nu vin nici de la PD-L, nici de la PSD, nici de la PNL. Sunt bani europeni”, susţine Ţurcanu.
Din punctul său de vedere, actualul şef al CJ Botoşani, Mihai Ţâbuleac ar trebui să iasă public şi să spună ce s-a întâmplat cu cele 9 proiecte depuse la ADR Piatra Neamţ. „Să spună oamenilor ce s-a întâmplat cu cele 9 proiecte. Dumnealui printr-un artificiu făcut cu colegul de la Suceava şi Neamţ au schimbat regula, conform căreia primul venit e primul servit şi au împărţit în mod egal pe judeţ. Judeţul trebuia să aibă 9 proiecte la plată, în execuţie, nu trei”, a mai adăugat liderul liberal.

Vrea să desfiinţeze „camera de pozatortură” în care au intrat liberalii
Ţurcanu a mai făcut o interpelare către autorităţile centrale prin care a solicitat imperativ să se verifice activitatea instituţiilor ce ar trebui să fie independente politic. „Am cerut să urmărească foarte atent activitatea instituţiilor pentru că mulţi angajaţi ce lucrează la Vamă, la Poliţie, la Poliţia de Frontieră, la parchet mi-au spus că sunt presiuni politice cum nu au fost niciodată. Admit că am fost şi noi la putere, dar am fost altfel decât cei din guvernarea actuală, nici nu există termen de comparaţie. Am solicitat organelor statului să urmărească aspectele ce se derulează în judeţul Botoşani şi presiunile politice care se fac în continuare faţă de primarii liberali, oamenii de afaceri şi în continuare nu ştiu ce persoane mai urmează la camera de tortură”, a precizat Florin Ţurcanu, specificând că PD-L s-a clasat pe primul loc, dar la municipiu au avut prilejul să vadă adevărata lor valoare.
În sensul că oamenii nu s-au lăsat cumpăraţi cu tombola şi au votat aşa cum au considerat ei mai bine. „PD-L a coborât de la 56 % la 29%. PD-L a luat o palmă frumoasă pe obraz”, a mai adăugat Florin Ţurcanu.

RVG-istul Grigoraş vrea duel în leviere cu la ministrul Sănătăţii
Un alt liberal din PNL Botoşani l-a provocat ieri la duel pe ministrul Sănătăţii, Ion Bazac. Temerarul nu este altul decât patronul RVG, Viorel Grigoraş care a recurs la acest gest în apărarea actualului director al Spitalului Judeţean „Mavromati” Botoşani, Doru Muntianu, intrat rău în colimator în ultima perioadă din cauza unor nereguli grave descoperite la spitalul menţionat.
„Amândoi ne ocupăm de maşini, eu de autobuzele mele, el ( ministrul Ion Bazac n.r.) de Ferarri, numai că în timp ce eu îmi văd de meseria mea, domnul B se joacă cu sănătatea românilor de pe funcţia de ministru de resort. După ce l-am văzut la începutul mandatului, bântuind noaptea prin spitale precum huhurezul, concediind în dreapta şi în stânga medicii, acum a devenit mai subtil. Ucide în masă pentru a se debarasa de directorii incomozi. Finanţează doar marile spitale ale ţării, doar o pricepe poporul că directorii PNL – işti sunt incapabili să gestioneze sărăcia lucie din sistem”, a precizat Viorel Grigoraş.
Acesta trece şi la ameninţări, dacă lucrurile nu se pot rezolva pe cale amiabilă. „Lucrurile se pot rezolva mai simplu, recunoaşte meritele directorului şi fă-ţi treaba de ministru, funcţie pe care ţi-a dat-o un popor bolnav. Dacă nu, discutăm ca între mecanici, adică cu levierul în mână. Şi nu-s pansamente. Deci, iar e rău!”, a mai adăugat Viorel Grigoraş. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Expoziţie de manuale dedicată Zilei Învăţătorului
Oarbă de-un ochi de la o piatră aruncată de-o babă
Liberalii se epurează reciproc
Coadă la Dacia Sandero „portocalie”
Se mănâncă bine la Puşcărie!
Horoscop
Schimb de amablităţi între Bulă şi învăţătoare
Vacanţă spontană la Viena!
Comentariul comentariilor C
(Ioan Rotundu)
Portofelul pierdut al unui cetăţean finlandez a fost recuperat întreg
Marius, eroul din L'Aquila
Diaconu îşi apără titlul mondial la Centre Bell din Montreal
15 metode prin care clanul comunist al lui Voronin a fraudat alegerile
Ipocrizia celui de-al Patrulea Reich
Cine-i la rând?
Ioan Rotundu
Va fi utilizat Iurie Roşca pe post de bâtă a lui Voronin ?
Clasamentul final al Concursului „Elevul anului”, iunie 2009
Mica publicitate
Spectacol la Vasilache
A leşinat la auzul D.N.A.
Campionat de Snooker
Criza loveşte şi în plata concediilor medicale
Controale pentru spitalele cu datorii
Foarte multe medii peste nota 9,00 la nivelul clasei a VIII-a
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă