Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
771
De la 07 Ianuarie 2003
123652757

Ioan Rotundu

Botoşani: Prefectul Nechifor umilit din nou de oamenii PSD-ului

  • care au blocat o competiţie internaţională făcând-ne judeţul de râs
  • 17 June 2016, 23:00

Pentru zilele 17 – 19 iunie, la Tabăra Agafton, la solicitarea Clubului de airsoft, Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Botoşani a organizat un concurs internaţional.
S-au prezentat la start concurenţi din 12 judeţe ale României, din Republica Moldova şi Ucraina. Vieri dimineaţă, aşa cum s-a procedat şi în anii anteriori, urma a se da startul competiţiei, întrecerea urmând să aibă loc pe drumurile forestiere din pădurea Agafton.
Numai că organizatorii şi concurenţii au avut vineri dimineaţă o mare şi neplăcută surpriză. O echipă de ingineri din cadrul direcţiei Silvice Botoşani şi un grup de pădurari mobilizaţi din ordinul directorului Gheorghe Rusu (foto 2), cunoscut şi înfocat susţinător al PSD-ului, un socialist orgolios şi care s-a comportat permanent cu duşmănie faţă de angajaţii care au altă opţiune politică decât cea a PSD-ului, au blocat căile de acces în pădure.
Cu un tractor special s-au cărat buşteni cu care s-a blocat circulaţia pe drumuri. La intrarea în pădure, barierele existente şi care n-au fost niciodată folosite pentru blocare, au fost încuiate cu lacăte nou-nouţe. Direcţia Silvică a cheltuit bani frumuşei ca să boicoteze acest concurs internaţional.
Motivul pentru care directorul Gheorghe Rusu a acţionat cu duşmănie şi ne-a făcut judeţul de râs în faţa ţării şi a străinilor este că directorul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Botoşani este liberalul Radu Humelnicu.
Efectiv, socialistul Rusu a decis, probabil la ordinul primit din interiorul PSD, să blocheze o activitate sportivă pentru care concurenţii au cheltuit bani mulţi, mii de lei, ca să vină la Botoşani de la sute de kilometri transportând pe platforme maşinile de concurs, ATV-urile şi toate cele necesare asistenţei tehnice.
Când organizatorii l-au anunţat pe prefectul Dan Nechifor (foto 1) şi acesta s-a deplasat la faţa locului, adică la pădurea Agafton, toţi cei care blocaseră accesul în pădure au fugit şi s-au ascuns printre arbori. Pădurarul Ciocănescu n-a răspuns la telefon, deşi la cererea prefectului a fost sunat insistent.
Dup㒠ce prefectul a fost umilit în situaţia creată tot de PSD la Spitalul de Neuropsihiatrie Podriga, spital închis de Direcţia de Sănătate Publică tot din motive politice iar directorul PSD Silvana Tudorache a fugit din sediu când prefectul s-a prezentat pentru a încerca să rezolve situaţia, iată că din nou prefectul este umilit de un alt director PSD, Gheorghe Rusu de la Direcţia Silvică.
După două astfel de insuccese, normal ar fi fost ca prefectul să-şi fi dat demisia şi să fi anunţat public că este subminat în activitate de către şefii de instituţie puşi acolo pozade PSD, ca să ştie şi botoşăneanul de rând pe cine au votat în 5 iunie când au dat judeţul pe mâna năpârcilor roşii.
Dar prefectul Dan Nechifor preferă statutul omului de paie şi acceptă cu nonşalanţă umilinţa publică fără a avea o reacţie cât de cât de pedepsire a directorilor care nu se supun dispoziţiilor sale.
Am stat de vorbă cu directorul Radu Humelnicu şi l-am întrebat dacă n-a simţit că acest boicot este de fapt un prim pas spre demiterea sa din funcţie pe motiv că este liberal iar acesta a declarat c㠄Mă aştept la orice din partea celor din PSD. Dar n-am să pot înţelege de ce au făcut de râs judeţul nostru şi de ce şi-au bătut joc de nişte competitori veniţi de la sute de kilometri pentru a participa la o competiţie sportivă de prestigiu naţional şi internaţional.”
Iar ca Gheorghe Rusu să-şi ducă ticăloşia până la extrem, tot ieri a decretat în zona pădurii Agafton vânătoare de mistreţi. Să spună directorul Rusu cine a primit autorizaţie la mistreţ şi ce paznic a fost desemnat să-l însoţească pentru că Poliţia a stabilit că la vânătoarea de mistreţi autorizaţia este individuală şi nu colectivă. Spun oamenii din sat că în zonă sunt mai mulţi câini care trăiesc prin pădure şi-i muşcă pe copii aflaţi în tabără iar de câte ori au cerut pădurarului să ia măsuri acesta n-a acţionat.
Moftul cu vânătoarea are un substrat bine gândit. Ca nu cumva cei veniţi la concurs să treacă de buşteni şi bariere şi să se plimbe prin pădure, au fost anunţaţi că fiind vânătoare riscă să fie împuşcaţi. Iată până unde poate merge ura politică a lui Rusu şi a celor ca el oploşiţi prin PSD Botoşani.
Tot vineri, Costică Macaleţi, viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, a declarat că a localizat prin instituţiile statului şi în CJ „elefanţi” puţi în funcţie de anumite partide şi că le va face vânt, adică va curăţa aceste instituţii de tot ce nu respiră social-democrat punând în aceste funcţii oamenii de încredere ai PSD. În comentariile mele scrise dar şi televizate am atras atenţia că accederea lPSD-ului la putere va însemna pesederizarea tuturor instituţiilor statului cu oameni tămâie profesional: şoferi, infractori, semianalfabeţi, corupţi etc. dar loiali partidului unic PSD.
Iată că avertismentele mele prind viaţă de la o zi la alta iar partidele aflate în opoziţie nu schiţează nici un gest, nu iau atitudine, nu protestează cu vehemenţă. Vai de viitorul nostru pentru următorii patru ani!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 18.06.2016
Bancul zilei: Progresul lui Dumnezeu
Experienta de groaza pentru o familie din judetul Iasi.
Casa le-a fost lovita de o racheta anti-grindina
O noua lucrare suspectata de plagiat si girata de Gabriel Oprea
- doctoratul afaceristului Adrian Petrache
Vladimir Putin, ironic: Cum 200 de suporteri rusi au putut sa bata cateva mii de englezi?
Klaus Iohannis il primeste luni la Cotroceni pe presedintele Germaniei
Vladimir Putin recunoaste ca Statele Unite sunt singura superputere din lume
Accident grav pe DN 1: Un autocar care transporta copii, supraincarcat, s-a rasturnat intre Brasov si Fagaras.
Un copil si 3 adulti au murit, un ranit este in stare grava
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 17.06.20116
Lumea lu' Rotundu: La conacul din Şoldăneşti
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog