Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6519
De la 07 Ianuarie 2003
123658505

Geoană i-a dezamăgit adânc pe voroneni

  • 17 May 2009, 23:00

Eternii demagogii ai politicii româneşti, cu care botoşănenii s-au obişnuit de-acum să îi polueze fonic cu promisiuni lipsite de acoperire, au făcut iar bâldâbâc în bazinul electoral. Rând pe rând, Crin Antonescu şi Mircea Geoană ne-au vizitat judeţul cu scopul declarat de a-şi prezenta candidaţii partidelor pe care cu onoare îi reprezintă pentru alegerile europarlamentare din luna ce urmează.
Alegeri care, spun ei, au o mare importanţă în măsurarea figurii pe care o va face fiecare candidat al partidelor la prezidenţiale. Candidaţii la europarlamentare au trecut astfel în linia a doua, scopul major fiind de fapt prezenţa liderilor celor două partide în faţa alegătorilor în calitate de viitori adversari ai Traian Băsescu.
Sâmbătă, Mircea Geoană a păşit pe meleagurile Voronei şi Tudorei, într-un turneu mediatic chipurile pentru europarlamentare, promiţând marea cu sarea, dar nespunând nimic concret. În periplul său, oamenii l-au abordat, aşa cum era şi normal cu problemele specifice ale comunităţii pe care liderul social democrat le cunoaşte de-acum pe de rost. Lecţia fiind învăţată, fireşte că nici nu i-a fost greu să rostească eternele replici fără nicio finalitate concretă, dar bune de amăgit electoratul.
Nu degeaba spunea poetul Mircea Dinescu că: „Mircea Geoană este dimineaţa la guvernare şi după amiaza în opoziţie”. Voronenii care au vrut să afle dacă se va rezolva vreodată problema cu drumul care le tranzitează comuna nu au aflat nimic. Nici de la el, nici de la cei care l-au însoţit. Mircea Geoană n-a promis nimic. S-a făcut că nu vede şi n-aude.
În schimb a avut grijă să viziteze unităţile prospere ale comunei şi să-şi închipuie că în urma guvernării partidului pe care cu onoare îl conduce, localitatea a ajuns în stadiul în care se află la ora actuală. „Cum a venit aşa a şi plecat. Eu am venit ca să îl văd la faţă, că de promisiunile lui sunt sătul. Toţi politicienii sunt atraşi de comuna noastră fiindcă au auzit că se mănâncă bine la mănăstire”, a spus un voronean, venit tocmai de la Joldeşti ca să vadă ilustra personalitate.
De menţionat că Geoană a fost dirijat, de către cei din conducerea locală a PSD, spre comunele Vorona şi Tudora, pentru ambele au primari social democraţi. Numai că de la alegerile din vara anului trecut şi până în prezent nici una dintre aceste comune n-a primit fonduri cu care să realizeze vreo investiţie mai importantă în interesul comunităţii. De unde şi nemulţumirea localnicilor. Dacă la întâlnirea cu Geoană a fost prezent un grup de voronenşi şi tudoreni, prezenţa acestora s-a datorat din obligaţiile pe care le au faţă de primari, obligaţii de ordin moral. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

”Frumuseţe pe muchie de cuţit”
Johannes va fi călcat de un buldozer de 15 tone la ”I.Real”
Obuzul de la Bobuleşti putea exploda oricând
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 18 Mai
Horoscop
Ţăranul şi norocul ratat
Are 24 de ani, este deşteaptă şi vrea...
Comentariul comentariilor LXXVIII
(Ioan Rotundu)
Grătar de miel marinat în sos de iaurt
Jaf pe seama banului public la SPADSZA, aflat în subordine CLM Botoşani
Românul şi iarba verde
Ţâbuleac încă mai crede în promisiunea cu fondurile europene
Investiţiile îşi urmează cursul chiar şi în vremuri de criză
Cu strategii durabile treci puntea!
Antonescu şi Geoană i-au dezamăgit pe botoşăneni
Ioan Rotundu
Guvernul Boc a subtilizat şi „coşul minim”
CAS Botoşani va fi integrată într-un sistem informaţional naţional
Soţia şi copilul îi sunt morţi, iar dreptatea este prea departe ca să ajungă la ea
Tezele cu subiect unic la Limba şi literatura română sunt cu bucluc
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog