Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13218
De la 07 Ianuarie 2003
114842850

Botoşani: Un an de zile de neputinţă a primarului Ovidiu Portariuc

  • Ioan Rotundu
  • 17 May 2013, 23:00

Primarul Ovidiu Portariuc se pregăteşte să se laude cu realizările sale pe timp de un an de zile de când conduce municipiul Botoşani. „Realizările” sale sunt multe, dar încep cu ultima, care este şi cea mai vizibilă dar şi mai ruşinoasă pentru urbea noastră.
Din „Oraşul florilor”, Botoşaniul a ajuns „Oraşul ştirului”. Străinilor care ne calcă pragul nu le vine a crede când văd că rondurile şi scuarurile din zona centrală, care ar trebui să râdă în soare prin coloristica florală, ocupate de ştirul care s-a dezvoltat parcă pentru a ne face în ciudă.
Dacă treci prin faţa Uverturii Mall, de acum un simbol al civilizaţiei oraşului, te cruceşti ce vezi. Îmbinarea plăcilor trotuarului public cu terasa Mall-ului nu s-a finalizat şi arată ca la o casă de vădane.
Primarul a trecut pe acolo, a tăiat panglica de inaugurare, dar nu i-a trimis pe cei de la întreţinerea străzilor şi trotuarelor să finalizeze îmbinarea. Tot la Mall poţi vedea diferente dintre omul gospodar şi cel neputincios. Terasa proaspăt deschisă este înconjurată de jardiniere frumos ornate cu panseluţele multicolore. Alături, spaţiul verde al Primăriei pe care zburdă plantele de ştir. Pur şi simplu nu poţi crede că în chiar buricul târgului ştirul poate creşte mai ceva ca prin grădinile oamenilor negospodari.
Primarul a dat vina lipsei ornării cu flori a oraşului pe PDL-ul care a contestat bugetul şi a întârziat aprobarea acestuia cu vreo trei săptămâni. Dar de atunci au trecut două luni pozaluni şi tot nu s-a mişcat ceva. Dar în celelalte oraşe ale ţării cum de s-au putut planta florile şi orna spaţiile verzi, că doar şi acestea au fost afectate de întârzierea aprobării bugetului?
S-a mai dat vina pe contestarea licitaţiei de către consilierul Florin Ghiorghiţă, care are interesele sale private. Dar Primărie are în subordine societatea Urban serv. De ce n-a folosit angajaţii acesteia la întreţinerea spaţiilor verzi cum se foloseau şi în urmă cu ceva ani şi lăsat Ghiorghiţă să se judece cu morile de vânt? Primarul Portariuc tot caută vinovaţi dar nu caută soluţii de rezolvare a problemelor. Un primar capabil şi competent nu se lamentează, ci găseşte soluţii de rezolvare şi le aplică.
Cu spaţiile comerciale din Centrul Vechi ne împuie capul din iarnă că va face acolo raiul comercianţilor. După ce a promis o chirie care nu era fundamentată, după ce a anunţat cu tam-tam că are solicitări pentru diverse activităţi comerciale, dincolo de vorbe nu s-a făcut nimic iar spaţiile stau tot goale. Acum organizează licitaţie publică. Ce prost va accepta să plătească chirie pe un staţiu aflat într-o zonă lipsită de clienţi?
Zona se află sub stăpânirea ţiganilor. Unele bănci au fost distruse, pietrele de granit scoase şi aruncate, zona plină de coji de seminţe iar mult promisul Post local al Poliţiei comunitare nu s-a mai organizat. Cine şi de ce a blocat prezenţa poliţiştilor comunitari în zonă? Primarul tace.
Impozitele şi taxele locale pozalocale s-au majorate cu 116% iar primarul se plânge că nu are bani. Unde s-au cheltuit aceşti bani? Pe ce? Primarul tace.
Astă iarnă a lăsat oraşul pradă zăpezilor, bulversând activitatea întregii societăţi Urban Serv punând şefi care de care mai incompetenţi. A bulversat apoi şi activitatea din piaţa oraşului şi a stârnit valuri de proteste. A încercat să decapiteze societatea Eltrans de no conducere competentă ca să-l pună şef pe beţivanul şi afemeiatul, cum îl consideră salariaţii, Ioan Comariţa.
Cu viceprimarul Viorel Iliuţă a intrat în conflict pentru că acesta s-a apucat serios de treabă. Asta l-a speriat pe primar şi i-a luat atribuţiunile care-l făceau remarcat în faţa botoşănenilor.
De un an de zile, primarul Portariuc ne-a tot indicat vinovaţi dar nu şi soluţiile sale de cum se pot rezolva problemele. A cheltuit banii publici pe fel de fel de audituri, s-a arătat preocupat să aducă specialişti din Germani pe probleme de urbanism de parcă arhitecţii noştri ar fi handicapaţi profesional, a creat conflicte cu toată lumea şi când s-a pus problema să răspundă punctual la o serie de probleme nu a mai fost de găsit.
Acum se pregăteşte să ne prezinte bilanţul activităţii sale. Cu certitudine se vor găsi câteva babe, foste activiste PCR şi acum în solda PSD, câţiva boşorogi de cartier care fac propagandă PSD care să-l aplaude şi să-i laude realizările. Dar „Oraşul florilor” care a fost odată Botoşaniul nu mai este.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Hoţul educat
Petru Grozavu: Politica, o povară profitabilă
Persoanele cu handicap permanent nu vor mai fi chemate la Comisia de evaluare
Papa condamnă "cultul banilor" şi "dictatura economiei" şi face apel la o reformă financiară
Spania a înregistrat în martie primul său excedent comercial din 1971
Prognoza meteo pentru weekend: Vremea se menţine caldă
Nu se pune problema să plec din PNL
cred că domnul Ponta, peste week-end, se va gândi mai bine
Un procuror al DNA cere pedepse mai mari pentru toţi cei implicaţi
"Am tras un semnal de alarmă, a fost o formă de protest"
România, Franţa, Belgia, Luxemburg şi Polonia propun un plan de acţiune privind oţelu
Deputatul Liliana Mincă cere fonduri pentru investiţii în comuna Manoleasa
Concurs de dans la Uvertura Mall, sâmbătă 18 Mai 2013
C O M U N I C A T D E P R E S A - APIA Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă