Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9409
De la 07 Ianuarie 2003
111048466

Ies la lumină noi strategii de devalizare a patrimoniului Staţiunii Popăuţi

  • Ioan Rotundu
  • 17 May 2017, 23:00

În urma ultimilor dezvăluiri despre cum se jefuieşte patrimoniul Staţiunii Popăuţi şi mecanismul diabolic creat de inginerul oier Ionică Nechifor ca să pună mâna pe patrimoniul unităţii, între acesta şi directorul Traian Atanasiu a izbucnit un scandal care puţin a lipsit să nu ducă la bătaie.
Ionică Nechifor l-a acuzat pe directorul Traian Atanasiu că i-a oferit informaţii lui Rotundu şi că s-a asociat cu mine ca să-l îndepărteze pe el din fermă. Nechifor l-a mai acuzat pe Atanasiu că s-a asociat şi cu cercetătorul biolog dr. Gheorghe Hrincă pentru ca amândoi să-l elimine din unitate.
Ieri, când scriam acest articol, directorul Traian Atanasiu era fugitiv prin locuri necunoscute şi, probabil, că va reveni în unitate pe vineri. Tot ieri Ionică Nechifor se afla la Bucureşti, la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice pentru a pune la punct paşii care urmează să-i parcurgă pentru a pune mâna pe suprafaţa de 1.160 ha teren proprietate a Staţiunii. Deocamdată a primit garanţii că directorul actual Traian Atanasiu va fi demis dacă nu acceptă să plece de bună voie iar biologul dr. Gheorghe Hrincă sub nicio formă nu-i va lua locul.
Nechifor a primit garanţii de la cel mai înalt nivel de la Academie, adică de la preşedintele Gheorghe SIN şi şeful Secţiei Zootehnie Dumitru Simionescu că va fi din nou director. Dealtfel se lucrează la dosarul său de numire.
Deşi preşedintele SIN ştie că Nechifor este în conflict de interese cu Staţiunea pentru că are în familie fermă de profil ovin, numirea s-a se va face trecându-se peste acest conflict de interese cum, dealtfel, s-a mai procedat acum un an şi ceva în urmă.
Ionică Nechifor, pentru a-şi pune planul în aplicare s-a asigurat şi de un sprijin politic. Deputatul PSD Tamara Ciofu este deja un aprig susţinător al său după ce a plecat de la Staţiune şi de pe domeniul lui Nechifor aflat peste drum de Staţiune cu „multe mulţumiri”. Aşa susţin angajaţii care au văzut astfel de scene consumate sub privirile lor.
Senatorul PSD Lucian Trufin iniţial l-a susţinut pe Nechifor dar acum este într-o mare dilemă după ce vreo 7 angajaţi de la Staţiune i-au venit în audienţă şi l-au informat cu treburile necurate ale lui Nechifor. Deocamdată senatorul stă în aşteptare neluând o decizie dacă să-l sprijine pe Nechifor sau să-l susţină pe actualul director Atanasiu.
În ce-l priveşte pe directorul Atanasiu, şantajat de Nechifor şi fugărit din Staţiune, pare să fi înţeles, în sfârşit facă nu cumva prea târziu, că prietenia cu Nechifor ar putea să-l coste nu numai pierderea funcţiei dar şi libertatea. Acum, Atanasiu încearcă să-şi recapete autoritatea de director şi să-l mazilească pe Nechifor, fie prin desfiinţarea funcţiei deţinută de acesta, fie prin a-i dezvălui toate afacerile ilegale, inclusiv cu dezvăluirea în public a unor lucrări pretins ştiinţifice ale acestuia plagiate într-un mod neruşinat.
Momentul ales de Nechifor de a da ultimul asalt asupra patrimoniului Staţiunii nu este întâmplător. În Parlament se lucrează la o lege prin care se va proceda la o reorganizare a staţiunilor de cercetare-dezvoltare şi se va stabili regimul juridic al terenurilor deţinute de aceste staţiuni. Nechifor speră ca noua lege să-i permită să preia Staţiunea Popăuţi sub controlul Asociaţiei Moldoovis a cărei preşedinte este, asociaţie care deja s-a instalat comod în sediul administrativ al Staţiunii şi se implică în deciziile luate de directorul Atanasiu.
L-a mai acuzat Nechifor pe directorul Atanasiu că l-ar fi turnat la Rotundu cum că are peste 80 de mei neînregistraţi în contabilitatea Staţiunii, mei pe care intenţiona să-i valorifice în scop personal. După ce eu am dezvăluit existenţa acestor mei în afara contabilităţii, Nechifor a luat măsura de a-i crotalia. Interesant ar fi ca un specialist să verifice registrele de evidenţă cu ce caracteristici biologice i-au înregistrat la mai mult de o lună de la fătare.
La Staţiunea Popăuţi interesele lui Ionică Nechifor sunt clare pentru toţi angajaţii care i-au rezistat şi n-au fost daţi afară, motiv ca toţi aceşti angajaţi să-şi apere unitatea de devalizare. Dacă vor învinge salariaţii sau Ionică Nechifor este încă prematur de dat un verdict. Atmosfera este una fierbinte şi va da în clocot dacă directorul Atanasiu îşi va învinge teama faţă de Nechifor şi va colabora cu angajaţii pentru a fi solidari în faţa presiunilor care se fac din partea conducerii Academiei ca Ionică Nechifor să fie din nou director.

Foto: Ministrul Daia cu soţia venit la Nechifor pentru a trata numirea acestuia şef la APIA Botoşani.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

: Fiul cel mare al lui Donald Trump se afla pana joi in vizita in Romania
impreuna cu unul din copiii sai
Bancul zilei: Sinceritate debordantă
Horoscopul zilei de 18.05.2017
Relatii tot mai reci intre Dragnea si Grindeanu
Sebastian Ghita, audiat prin videoconferinta in dosarul Ponta-Blair
Bodyguarzii lui Erdogan ataca violent manifestanti pro-kurzi la Washington,
nu departe de Casa Alba
Deputatul USR cunoscut pentru ca a mancat dintr-un cos de gunoi
vrea interzicerea pungilor de plastic
Israelul, foarte discret dupa aparitia unor stiri
potrivit carora informatia secreta divulgata de Trump lui Serghei Lavrov provenea de la o sursa israeliana
CNN: Trump ar putea fi pus sub acuzare de obstructionarea justitiei,
dupa ce a impus oprirea anchetarii lui Michael Flynn
Comisia juridica a respins cererea e urmarire penala a deputatului PSD Eugen Bejinariu.
Raluca Turcan, despre respingerea cererii DNA in cazul Bejinariu:
"O noua dovada a pozitionarii PSD-ALDE impotriva actului de justitie"
Dorohoi: O condamnare cu multe semne necunoscute
Nori negri se adună deasupra potcapului preotului de la Schit Orăşeni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă