Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10644
De la 07 Ianuarie 2003
118489870

Bulevardul „Mihai Eminescu” modernizat în proporţie de 70 la sută

  • 17 March 2008, 23:00

Lucrările la Bulevardul „Mihai Eminescu” sunt în grafic. Cel puţin aşa declară viceprimarul municipiului Botoşani, Romulus Eram. În prezent se lucrează la partea de tronson între strada Onicescu şi Marchian. „Se lucrează la zona din faţa Poliţiei, unde de altfel a fost închisă circulaţia. Lucrările se derulează conform graficului pe care îl avem cu Nova Construct. Se lucrează la gardul care a fost strămutat la Parcul Mihai Eminescu şi la suprafeţele aferente trotuarelor din acelaşi sector în vederea realizării betonului amprentat”, a precizat Romulus Eram.
Acesta subliniază că zona este mai pretenţioasă fiindcă are în componenţă lucrări de finisaj deosebite. În sensul că trebuie lucrat cu atenţie şi protecţie fiindcă se toarnă elemente de beton armat pe care se vor monta pavelele şi betonul amprentat. „Concomitent se fac lucrări de curăţire şi golire a casetelor pentru a se putea aduce teren vegetal în vederea însămânţării şi plantării de elemente decorative. Este vorba de gazon şi plantări de copaci. Vom încerca să punem în valoare acele alveole rămase pe spaţiul verde”, a precizat viceprimarul Eram.
La ora actuală, lucrările sunt efectuate în proporţie de 70 la sută. Menţionăm că acestea sunt executate în cadrul acţiunii de refacere a infrastructurii stradale din municipiu cu bani din creditele bancare. Proiectul a pornit de la 8.200.000 lei, dar au crescut valorile pentru că s-au alocat sume suplimentare pentru poziţionarea reţelelor la Apa Grup, unde au fost investiţi cel puţin 1.800.000 lei. În ce priveşte termenul de finalizare, viceprimarul Romulus Eram subliniază că acesta va fi respectat fiindcă într-un fel firma va fi obligată să predea lucrarea ţinând cont că în caz contrar ar suporta consecinţele legate de aplicarea penalităţilor.
Deşi primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur a dat asigurări că Bulevardul „Mihai Eminescu” va fi gata până pe 7 iunie, când va începe Turul de Ciclism, importanta arteră fiind cuprinsă în circuitul competiţiei, termenul dat de firmă este sfârşitul lunii iunie. „Termenul de predare este sfârşitul lunii iunie. Nu are nici o legătură lucrarea cu Turul. Ceea ce se întâmplă aici e o chestie independentă de campania electorală pe care au lansat-o unii. Pe mine nu mă interesează alegerile. Noi avem lucrări contractate şi care vor continua şi după plecarea noastră eventual din Primărie. Nu are nici o legătură alegerile cu ce facem noi”, a mai adăugat viceprimarul municipiului Botoşani. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Florentina Năstase e tocilară perfectă din “Arestat la domiciliu”
Constatare plictisitoare
Horoscop
Vă atrage lucrul într-o bancă?
Societatea de salubritate a dat mai mult cu măturoiul
Secretarii de primării cred că pot fenta controlul Prefecturii
Ajutoarele din stocul UE ar putea constitui un troc politic
Se apropie Ziua Paşaportului!
Fermierii din Surrey au găzduit delegaţia de primari botoşăneni
Olimpiada de muzică a luat sfârşit
Proiectul VPN de la Vorona a fost lansat oficial la Instituţia Prefectului
Oferă sprijin în înfiinţarea structurilor similare teritoriale
Luna pădurii
Locuitorii din rural informaţi despre importanţa biodiversităţii
Executorul judecătoresc, spaima datornicilor la Apa Grup
Pacienţii spitalului vor completa chestionare la externare
Pot provoca poluări accidentale
Bursa pentru confecţioneri va fi organizată în aprilie
Românul şi ochii lumii
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă