Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3041
De la 07 Ianuarie 2003
113095849

Botoşani: Cine-i trimite acasă pe cei din conducerea societăţii Nova Apaserv?

  • 17 March 2015, 23:00

Din 1990 încoace societatea judeţeană de distribuţie a apei a trecut prin mai multe forme de organizare şi a avut mai mulţi conducători, adică manageri. De la RAJ « APA » la Apa Grup şi acum la Nova Apaserv. Dar oricâţi manageri au condus societatea, cel mai slab pregătit profesional şi cu abilităţi de organizator s-a dovedit a fi actualul in giner Gabriel Cârlan (foto).
Omul acesta nu s-a remarcat cu nimic, dar absolut cu nimic în îmbunătăţirea activităţii societăţii. Dimpotrivă, totul merge din rău spre mai rău. Din păcate, noi, botoşănenii, suntem cei în capul cărora se sparg toate deciziile incompetente ale lui Cârlan. Mai bine zis în buzunarul nostru.
Precum vădanele cu bărbaţii aflaţi pe front, Cârlan apare în public şi se plânge că societatea are vreo 2000 de debitori, adică de abonaţi la reţeaua de apă care nu-şi achită facturile. A dat şi un exemplu de botoşănean care a ajuns la o datorie de 150 milioane lei. Dar de ce nu ne spune Cârlan cum de s-a putut ajunge într-o astfel de situaţie şi cine sunt vinovaţii.
Vinovaţii sunt în grădina sa, sub nasul său. Înainte, când creşteau debitele la apă, societatea publica în presa locală lista datornicilor şi de ruşine trebuiau să plătească. Ce nu ne spune Cârlan este faptul că între cei 2000 de datornici majoritatea sunt botoşăneni bugetari sau deţinători de funcţii cu ştaif, motiv pentru care le ţine numele departe de ochii presei.
Apoi, când abonatul a ajuns la o datorie ceva mai ridicată, de ce societatea n-a cerut acceptul judecătorului să-i intre în apartament, în casă şi să-i blindeze robinetele ? A fost o vreme când preşedintele Florin Ţurcanu i-a scos pe salariaţii societăţii să încaseze datornicii. N-a fost o măsură potrivită pentru că o astfel de acţiune nu avea temei legal. Dar ca să-i acţioneze pe datornici în judecată, aşa cum a făcut Modern Calor, şi să-i execute silit există temei legal.
Spunea fostul preşedinte Florin Ţurcanu că va derula un program de instalare a contoarelor pe terenul public, în căminul de intrare a ţevii de apă în bloc, contor pe fiecare apartament. A avansase şi un cost de 50 lei, dând ca exemplu oraşul Satu Mare. Chiar şi 100 lei de apartament nu este mult dar promisiunea lui Ţurcanu n-a trecut de cerbicia lui Cârlan. Şi ştiţi de ce ?
Pentru că societăţii îi convine să ne încaseze la hurtă, nu după contorul din apartament ci după cel de la subsol, lăsându-ne pe noi să ne batem cu vecinul care nu-şi publică consumul de apă ca să-i fie facturat.
Vrea acum Cârlan să-i prostească pe preşedinţii de asociaţii de proprietari să încheie contracte de furnizare a apei pe asociaţie şi nu individul pe fiecare abonat. Adică iar vrea să ne încaseze la hurtă, ca să nu aibă el bătaie de cap. Cică aşa este în ţară. Minte! Consumul de apă se facturează şi se plăteşte individual la furnizorul de servicii şi nu prin intermediari cum ar fi asociaţia de proprietari.
Consilierii judeţeni, interimarul preşedinte Gheorghe Sorescu, să facă bine şi să-l trmită acasă pe inginerul Gabriel Cârlan ca să nu-şi mai bată joc de noi. De asemeni să fie determinată societatea să ne încaseze consumul de apă după contorul din apartament iar cel care nu plăteşte să fie chemat în judecată şi deconectat de la reţea. Apoi, ca să nu mai fie atâtea discuţii, să se instaleze contoare individuale pe domeniul public ca să poată fi citit de trimişii societăţii şi să nu ne mai instige pe noi unii asupra altora.
Partidele politice care au consilieri judeţeni să-i determine să ceară preşedintelui CJ rezolvarea problemei taxării consumului individual de apă şi nu la hurtă. Vin îndată alegerile şi sperăm ca de această dată botoşănenii să se fi deşteptat şi să voteze în interesul lor şi nu al profitorilor pe seama buzunarului nostru.
Dacă suntem europeni la plata impozitelor şi taxelor să fim şi la plata serviciilor. Adică să plătim cât consumăm şi niciun bănuţ în plus.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

PNL il acuza pe Victor Ponta de un abuz fara preceden
in cazul 26 de Ordonante de Urgenta inghesuite intr-un singur act normativ
Gabriel Liiceanu: De astazi nu mai am nicio relatie cu Uniunea Scriitorilor
Dan Voiculescu anunta ca il da in judecata pe Traian Basescu
Cate fonduri UE a adus Romaniei acordul de asistenta cu Comisia Europeana si FMI
Victor Ponta: Nu excludem reduceri de taxe inainte de sfarsitul anului
Ma astept la un surplus bugetar de 1 mld. de euro dupa primul trimestru
Păgubiţi de foc
Cine stă în spatele DNA-ului?
Ioan Rotundu
Vladimir Klitschko: Comunitatea europeana doarme, Putin face ce vrea
UE trece la contra-atac in fata campaniilor de dezinformare ale Rusiei in criza ucraineana
Curtea de arbitraj din Sankt-Petersburg autorizeaza evacuarea consulatului general al Poloniei
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Poliţistul… poliţist
Reţeta zilei: Salată de cartofi
Înalţi în stat, mici la caracter
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă