Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
29779
De la 07 Ianuarie 2003
108618603

Botoşani. Cum îl umileşte Portariuc pe baronul Münchhausen

  • Ioan Rotundu
  • 17 March 2016, 23:00

De cum am păşit în anul 2016, primarul Ovidiu Portariuc (foto) a declanşat ofensiva asupra potenţialilor concurenţi la viitoarele alegeri pentru funcţia de primar al municipiului Botoşani dar a dezvoltat şi o tehnică de manipulare a botoşănenilor pentru a-i convinge să-l mai voteze odată.
În materialul de faţă vă voi prezenta principalele sale linii de acţiune prin a manipula electoratul municipiului.
1. Investiţia Cornişa: Pe seama acestei investiţii care trebuia finalizată încă de anul trecut Portariuc a făcut fel de fel de declaraţii numai despre faptul că a pierdut finanţarea europeană pentru că n-a fost capabil să folosească banii alocaţi nu scoate nicio vorbă
. La 7 ianuarie anunţa că investiţia va fi finalizată şi recepţionată până la 30 iunie a.c. Se răzgândeşte în 29 ianuarie când anunţă că din cauza consilierilor liberali nu poate avea un buget care să-i permită continuarea lucrărilor la Cornişa şi că va angaja un împrumut de la firma Real Design Trust SRL Bucureşti în sumă de 11,8 milioane lei.
Numai că în 2 februarie consilierii locali resping proiectul de buget al primarului exact pe motivul că nu a prevăzut bani pentru continuarea investiţiilor începute. Ieri, Portariuc a anunţat că investiţia Cornişa, din cauza consilierilor liberal, nu va putea deveni operaţională decât prin luna iulie. Adică după alegerea noului primar care speră să fie tot el.
2. Stadionul cu parcare subterană: Anul trecut Portariuc i-a anunţat pe botoşăneni că va începe lucrările la cel mai modern stadion pe care l-a avut vreodată Botoşaniul, inclusiv prevăzut cu parcare subterană. În 3 martie s-a aflat că acest stadion era numai în imaginaţia lui Portariuc pentru că cei de la Compania Naţională pentru Investiţii nici gând n-au avut să finanţeze aşa ceva la Botoşani.
3. Spitalul municipal de boli cronice: Şi cu această investiţie ne-a manipulat în tot cursul anului trecut, ultima dată fixată pentru începerea lucrărilor fiind septembrie. În acest an a reluat subiectul în mai multe rânduri. În 15 februarie acest an a anunţat că ne va consulta să ştie ce nume va avea spitalul. După care ne-a anunţat că abia în 25 februarie va depune cererea de finanţare la Compania Naţională de Investiţii.
Deci voia să-i botezăm un spital pentru care nu avea nicio confirmare că va fi construit vreodată. Acum nu mai pomeneşte nimic, Probabil va relua subiectul când ne vom apropia de campania electorală.
4. Peisagistica: Portariuc a declarat că el a promovat în Botoşani o peisagistică ieftină şi că nu a dorit să-i îmbogăţească pe cultivatorii de panseluţe. În schimb ne-a pricopsit cu un peisaj deşertic, nisipos şi plin de bucăţi de stâncă. Preţul n-a fost nicidecum unul modest pentru că, după spusele directorului Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement din Primăria Botoşani, ing. Eugen Ţurcanu, nisipul şi pietrele ne-au costat peste 30 mii euro iar arbuştii ornamentali au fost achiziţionaţi la un preţ de 10 ori mai mare decât cel al pieţei.
5. Strada Maramureş: Dovada incompetenţei şi nepriceperii lui Portariuc în administraţia publică locală vine şi din ce s-a întâmplat cu modernizarea străzii Maramureşului. Locuitorii acestei străzi s-au săturat să circule printre gropi şi mormane de materiale de construcţie de mai bine de un an de zile. Primarul a încredinţat lucrarea unei societăţi nepricepute, a anulat contractul dar n-a mai desemnat un nou constructor. Anunţa licitaţia în 2 februarie dar totul a îngheţat într-o obscuritate totală.
6. Teatrul „Mihai Eminescu”: Tot din cauza nepriceperii, Portariuc a pierdut finanţarea europeană şi la această investiţie unde lucrările au încetat în lipsă de bani. Ar fi nevoie de încă 30 milioane de lei dar Portariuc nu ştie de unde să facă rost de aceşti bani aşa că tace chitic şi nu mai pomeneşte de această lucrare.
7. Creditul de la Banca Mondială: Angajând de la Banca Mondială în anul 2013 un credit de 10 milioane euro cu o dobândă de 7,3%, Portariuc a creat o gaură neagră în bugetul Primăriei. Acum nu ştie cum să iasă din încurcătură. Dobânda acceptată de Portariuc a fost una neobişnuit de mare iar în 3 martie a anunţat că renegociază dobânda cu BM. A minţit pentru că dobânda acceptată este nenegociabilă şi se plăteşte conform clauzelor contractuale fără vreo facilitate posibilă.
8. Zona Metropolitană: A apus bazele unei Zone Metropolitane care în afară că a cheltuit sume enorme din bugetul local pentru a-şi lua salariile o mână de oameni apropiaţi ai primarului, precum Cătălin Olaru şi Florin Egner, n-a adus niciun beneficiu primăriei sau botoşănenilor.
În 2 februarie ing. Eugen Ţurcanu i-a cerut primarului desfiinţarea Zonei Metropolitane dar acesta a continuat s-o menţină şi să cheltuie banii botoşănenilor. În 10 martie consilierul local Paul Onişa a declarat că Zona Metropolitană n-a funcţionat decât pe hârtie. Continuă să existe pe hârtie.
Consider aceste investiţii ca fiind de primă importanţă pentru municipiul Botoşani dar pe care Portariuc le tratează cu uşurinţă şi lipsă de seriozitate. Ne minte cu o seninătate care l-ar putea umili şi pe baronul Münchhausen , zeul universal al mincinoşilor.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta zilei: Supă corsicană
Bancul zilei: Pacientul speriat
Amnistia fiscala - Ce mai e de facut pana la 31 martie 2016?
Guvernul ar putea organiza subscriptie publica pentru a recupera "Cumintenia pamantului".
Dacian Ciolos: Suntem saraci, dar cu aceasta opera de arta e "acum sau niciodata"
Adriean Videanu, audiat la DIICOT in dosarul Romgaz
Antenele, la CNA: Putem transmite din noul sediu din Romexpo in weekend.
In februarie, sefii Intact spuneau ca au nevoie de noua luni pentru mutare. Decizia de autorizare a noul sediu a fost amanata
DNA Brasov a dat NUP in 2011 in dosarul privind retrocedarea a 43.000 hectare de padure
Dupa redeschidere, au fost trimisi in judecata Hrebenciuc, Ioan Adam si Gheorghe Sturza
Presedintia intentioneaza sa cumpere sistem de irigatii de peste 2,4 milioane de lei pentru curtea Palatului Cotroceni
Rănită în timp ce încerca să stingă un foc scăpat de sub control
Suharău: Grevistul foamei vine în faţa Prefecturii Botoşani
Manoleasa: Sorescu a eşuat în aplanarea scandalului din PNL
Coţuşca: Simpozion istoric dedicat unirii Basarabiei cu România
Horoscopul zilei de 18.03.2016
Ar putea folosi BCE "elicopterul monetar" pentru a relansa inflatia?
Partizanii ideii vor ca fiecarui cetatean din zona euro sa i se acorde lunar 175 de euro
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă