Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Sport
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10524
De la 07 Ianuarie 2003
110930994

Frumuşica: Margareta Vamanu, şefa Organizaţiei locale PNL, cercetată penal

  • Ioan Rotundu
  • 17 November 2016, 23:00

Margareta Vamanu )foto), fostă primar al comunei Frumuşica şi actuala şefă a Organizaţiei locale PNL, este cercetată penal de către ofiţerii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 8 Flămânzi. Vamanu este acuzată pentru comiterea unui fals în perioada depunerii candidaturilor în cadrul alegerilor locale care au avut loc în duminica de 6 iunie a.c..
În calitate de preşedinte al PNL Frumuşica, Margareta Vamanu a trecut pe lista de candidaţi pentru funcţia de consilieri locali pe un anume Mihai Chifor. Ancheta a stabilit că Vamanu a fost cea care a completat declaraţia de accept a lui Chifor şi a falsificat adresa acestuia. Născut în satul Storeşti, comuna Frumuşica, Chifor avea domiciliul stabil în comuna Deleni, judeţul Iaşi, ceea ce nu-i permitea să candideze la Frumuşica. Vamanu a ascuns acest „mic amănunt” şi l-a trecut pe Chifor pe lista de candidaţi pe un loc eligibil.
La constituirea Consiliului Local Frumuşica în urma alegerilor din 6 iunie, Comisia de validare a descoperit că proaspătul consilier ales pe lista PNL are domiciliul în Deleni şi, deci, nu poate fi validat consilier la Frumuşica. Pe surse am aflat că Mihai Chifor a declarat ofiţerului care efectuează cercetarea penală că Margareta Vamanu i-a cerut să candideze şi tot ea i-şa completat documentele care erau necesare pentru a-şi depune candidatura.
Acum Margareta Vamanu riscă să fie acuzată de infracţiunea de fals în acte publice şi uz de fals. Dar, se pare că Vamanu a intrat într-o perioadă neagră a vieţii sale, deşi este soţie de preot şi s-ar presupune că se află sub protecţia divinităţii. În campania electorală Vamanu, în timp ce soţul ei slujea în biserică, ea împărţea rachiu localnicilor pentru a o vota primar. Scena a fost filmată şi fotografiată iar acum Vamanu riscă să răspundă şi pentru infracţiunea de „coruperea alegătorilor”
Recent, Vamanu, care este cadru didactic vechi, s-a înscris la concursul pentru funcţia de director la Şcoala gimnazială nr.1 Vlădeni Deal. De această dată divinitatea n-a ocrotit-o pentru că a pierdut examenul din cauză că a fost respinsă, având CV-iul incomplet, lipsindu-i declaraţia precum că n-a fost colaborator sau informator al Securităţii sau că nu se află în una din stările de incompatibilitate stabilite prin lege. Lipsa acestei declaraţii a dat naştere la mai multe speculaţii, prin comună susţinându-se că Margareta Vamanu a fost informatoare a Securităţii şi din acest motiv n-a depus declaraţia în cauză la dosar.
Oficial, candidatura la funcţia de director a Margaretei Vamanu a fost respinsă în baza art.9 al.1 lit.n din Normele metodologice de organizare a concursului aprobat prin Ordinul nr. 5090/2016 a Ministerului educaţiei naţionale şi cercetării ştiinţifice. Cum se vor finaliza toate aceste acuzaţii aduse Margaretei Vamanu vă vom informa în raport de evoluţia lor.
Închei articolul de faţă cu întrebarea adresată celor din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani de ce nu s-au finalizat cercetările efectuate asupra primarului PSD de Mileanca, unde s-au comis falsuri asemănătoare cu cel de la Frumuşica, şi asupra primarului PSD de la Văculeşti, acuzat şi el de „coruperea alegătorilor”. Sau au dezlegare să-i cerceteze numai pe cei liberali, cei de la PSD aflându-se sub protecţia „sfinţilor” care ocrotesc corupţii strânşi uniţi în jurul PSD.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Recomandarea potrivită
Horoscopul zilei de 18.11.2016
Moartea lui Daniel Prodan a fost violenta. Sotie: "I-a explodat inima in piept"
Confiscarea de la terti. Directiva de Bruxelles
Epic fail: candidatii PNL, fotografie de grup cu Farfuridi, Branzovenescu si Catavencu
Fostul secretar de stat Adrian Sanda, arestat preventiv 29 de zile in dosarul falsilor revolutionari
(P) Kaufland susține excelența în educație anunțând cei șase câștigători ai burselor de studiu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă