Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5536
De la 07 Ianuarie 2003
123768752

Aglomeraţie de notabilităţi la seminarul părintelui Diaconu

  • 17 September 2007, 23:00

După lunga vacanţă de vară elevii s-au întors la şcoală. Ca în fiecare an emoţiile şi-au făcut simţite prezenţa atât în rândul profesorilor, cât şi în rândul părinţilor şi elevilor. Emoţiile au fost mult mai mari pentru bobocii de clasa I, care pentru prima dată au păşit pragul şcolii pentru a cunoaşte tainele învăţării. La marele eveniment al deschiderii noului an şcolar nu au lipsit nici autorităţile locale, care au participat la festivitatea de deschidere la diferite unităţi de învăţământ. Prefectul judeţului Gheorghe Sorescu a participat la festivităţile organizate la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", Colegiul Naţional "A.T. Laurian", Şcolara nr. 11 şi Seminarul Teologic "Sfântul Gheorghe" Botoşani. Primarul Cătălin Flutur a ţinut să fie prezent la Şcoala nr. 7 Botoşani, alături de directorul interimar al Autorităţii de Sănătate Publică, Gabriel Oprişanu.
De asemenea, din rândul invitaţilor nu au lipsit inspectorii şcolari. La Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", prima şcoală vizitată de prefect în cursul zilei de ieri, s-a renunţat la clinchetul clopoţelului elevii fiind chemaţi la ore în ritmul muzicii moderne, care a răsunat în incinta unităţii. Bine cunoscuta slujbă religioasă oficiată de preot pentru binecuvântarea începerii noului an şcolar a fost înlocuită de imnul naţional şi arborarea drapelului.
Prefectul judeţului şi-a prezentat mesajul său adresat elevilor, dar şi profesorilor. "Prima zi de şcoală este foarte importantă pentru cei care activează în sistemul de învăţământ, elevi, profesori, inspectori sau chiar miniştri. Această zi aduce pentru fiecare din ei un nou început, un nou an şcolar în care pot avea multe realizări şi mai ales o oportunitate de a demonstra că au învăţat din greşelile trecutului. Semnificaţia zilei este aceeaşi şi pentru Guvernul nostru care a demonstrat deja că tratează problemele învăţământului cu prioritate", a precizat prefectul.
Acesta a ţinut să amintească faptul că numai în ultimul an au fost alocate învăţământului botoşănean aproape 400 miliarde lei vechi pentru reabilitarea a 153 de şcoli. Totodată, prefectul a informat părinţii, elevii şi profesorii că s-a deplasat personal săptămâna trecută la Bucureşti, unde a aflat că Guvernul a mai pregătit suma de 100 miliarde lei vechi pentru şcolile botoşănene. Nu a scăpat ocazia de a adresa câteva cuvinte elevilor nici inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Horia Negrescu. Pe lângă mesajul ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţiei, căruia i-a dat citire, pozaNegrescu a subliniat faptul că deschiderea noului an şcolar este un eveniment naţional de o mare amploare. "Peste trei milioane de copii şi tineri intră în şcoală în această zi şi dacă ne gândim şi la aparţinători, la părinţi şi familii, ne dăm seama că întreaga naţiune este astăzi implicată în deschiderea şcolilor", a afirmat Horia Negrescu, inspector general al IŞJ Botoşani.
Deschiderea festivă a noului an şcolar a fost organizată şi la Seminarul Teologic "Sfântul Georghe" Botoşani. Aici au participat la deschidere toate autorităţile judeţene şi locale. Astfel, au fost prezenţi prefectul judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Conţac, primarul municipiului Cătălin Flutur, deputatul democrat Radu Drăguş şi inspectorul general al IŞJ.
Slujbă religioasă pentru binecuvântarea începerii noului an şcolar oficiată de trei preoţi. Grigore Diaconu, directorul Seminarului Teologic a subliniat faptul că ieri, unitatea de învăţământ pe care o conduce împlineşte zece ani de când funcţionează. "Este firesc să trăim cu intensitate aceste momente, căci ele reprezintă o etapă nouă în viaţa elevilor, iar pentru noi cei mai în vârstă, clipe de emoţii şi de frumoase amintiri din anii vieţii noastre de elevi şi studenţi", a afirmat directorul Seminarului Teologic. Spre deosebire de alte şcoli unde conducerile se plâng că nu au bani pentru a crea condiţii elevilor, Grigore Diaconu a subliniat că unitatea pe care o conduce are condiţii datorită sprijinului oferit de autorităţi. Primarul municipiului a fost prezent la Seminarul Teologic atât în calitate de edil al municipiului, cât şi în calitate de membru al Consiliului Naţional Bisericesc. Edilul municipiului a adus în discuţie şi mult discutatul subiect al descentralizării învăţământului. Totodată acesta a precizat faptul că aproape din bugetul municipiului Botoşani merge pentru susţinerea sistemului de învăţământ.
Şi grădiniţele şi-au deschis ieri porţile pentru a-şi primi copiii. Spre deosebire de boboceii din clasa I, copiii de grădiniţă, în principal cei de la grupa mică au fost ceva mai timizi. Ei s-au despărţit cu greu de părinţi, care i-au lăsat în grija educatoarelor. La Grădiniţa nr.19 anul acesta au fost înfiinţate două clase pentru copiii de grupa mică. Potrivit directorului unităţii de învăţământ, Veruţa Chiţa, anul acesta cererile pentru înscrieri au fost multe. Pentru că nu au putut fi onorate toate, conducerea grădiniţei a primit în principal copiii din zonă. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Oprişanu zice că va aduce noi fonduri pentru Sănătate
Schimbări de şefi în ASP
Angajatorii oferă nadă şomerilor, dar ei nu se prind la muncă
Siamezii din politica botoşăneană
Ioan Rotundu
Poliţist de frontieră lăsat fără permis de conducere
Alcoolul face noi victime
A venit de la Mitoc, ca să fure la Botoşani
Au udat deschiderea anului şcolar cu bere
(Cârcotaşul)
Comunicat de presă
noi norme pentru stimularea absorbţiei fondurilor SAPARD destinate infrastructurii rurale
Program TELE’M Botoşani, marţi, 18 septembrie
Vila ex-vameşului Cârstean stă neterminată
Codrii de Aramă s-au înscris pe drumul bun
Sindicatul Pensionarilor vrea o anume gratuitate până în 2035
Primarul Flutur s-a chivernisit cu 60 ha teren
Candidaţii liberali la primării vor fi decişi prin sondaje
Câmpanu vrea să sprijine învăţământul din Darabani
Ţâbuleac are şanse să elimine taxa de eşapament
Buzunarele primăriei subţiate de chirii datorate retrocedărilor
Mulţumirea prefectului
Educaţia ardeleanului
Horoscop
Omul vinde un teren, dar îi vecin cu...
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog