Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6360
De la 07 Ianuarie 2003
123783950

Botoşani: Prefectul a păşit în şcoli cu stângul

  • 17 September 2012, 23:00

Reprezentantul Guvernului în teritoriu şi-a programat să facă urări de nou an şcolar în trei instituţii de învăţământ, fiecare cu specificul său, pentru a fi informat asupra problemelor şi modului în care se dă startul.
La prima oră prefectul judeţului a participat la festivitatea organizată de conducerea Colegiului Naţional „AT Laurian”, momente ce au inclus ridicarea drapelului, intonarea imnului, dar şi sunatul clopoţelului. Ca absolvent al colegiului, Adrian Constantinescu a transmis mesajele sale cadrelor didactice, liceenilor şi părinţilor.
„Nu va fi întotdeauna uşor, mai ales într-un edificiu educaţional care împlineşte 153 de ani de înalte performanţe. De aceea, aşteptările sunt mari, iar provocarea este cu atât mai interesantă şi mai frumoasă! Folosiţi-o pentru a acumula baza de informaţii la care veţi apela toata viaţa. Bucuraţi-vă în această perioadă de ceea ce vă oferă copilaria şi adolescenţa.”, este un crâmpei din cuvântul adresat de prefectul judeţului.
Cea de-a II-a unitate vizitată la început de an şcolar a fost cea din satul Roşiori, comuna Răchiţi. Deoarece şcoala comunală este în şantier, elevii din centrul comunei sunt nevoiţi să facă naveta la Roşiori, sau chiar la şcoli generale din municipiul Botoşani.
Graţie organizării noii directoare copiii au putut începe anul şcolar, dar învaţă în două schimburi şi le lipseşte şi învăţătoarea pentru clasa a III-a.
„Sunt convins că veţi avea sprijinul domnului primar, astfel încât problemele cu care vă confruntaţi să se rezolve cât de repede. Vom face demersuri pentru urgentarea lucrărilor de modernizare ale şcolii din Răchiţi, astfel încât copiii să se reîntoarcă în clasele lori.”, a declarat Adrian Constantinescu.
La Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe” prefectul a fost plăcut impresionat de corul unităţii de învăţământ care, ca de fiecare dată, s-a remarcat graţie vocilor tinere ce se formează pentru sfintele slujbe.
„Vă urez ca în anul şcolar care începe astăzi să vă depăşiţi performanţele de până acum. Vă provoc să arătaţi în iunie 2013 că puteţi fi mai pregătiţi şi mai prezenţi în viaţa botoşănenilor. Mult succes şi Dumnezeu să vă îndrume în toate cele pe care le va aduce noul an şcolar!”, a fost urarea adresată de prefectul Adrian Constantinescu. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Politeţe
10.000 de basarabenii au cerut în stradă, la Chişinău, Unirea cu România
Contribuţie la dezbaterea publică despre recentele propuneri de modificări fiscale
65% dintre germani regretă marca germană, 36% dintre francezi francul
Începutul de an şcolar parcă e mai zbuciumat ca niciodată
Franta: Supraimpozitarea veniturilor cu 75% va include şi pensiile mari
Patru state pentru care anul 2012 a fost mai slab decât Marea Recesiune din 2008-2009
Războiul orgoliilor in Aalianţa România Dreaptă
Victor Ponta pregăteşte terenul pentru majorarea cotei unice de 16%
Doi poliţişti din Suceava au fost „înfundaţi" de colegii lor de la Botoşani.
Micuţii din clasa 0 din Şcoala Stăuceni nu au încă învăţător
Botoşani: Consilierul Cristescu dezvălui mişmaşurile lui Portariuc
„Nu bate poza cu mireasa, domnule primar!”
Dezmăţul din învăţământ
Ioan Rotundu
Botoşani: Ministrul Cepoi i-a vizitat pe neaşteptate pe cei de la UPU
Locul medicului acuzat de luare de mită este greu de ocupat
Procesul dintre Spitalul judeţean şi CAS mai are de bătut cale lungă
Şcolile s-au deschis, dar cu 50 de posturi libere
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog