Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7759 lei
1 USD = 4.3145 lei


Număr accesări
Astăzi:
2298
De la 07 Ianuarie 2003
72165275

Garda Financiară este acuzată că strânge fonduri pentru PNL

  • 18 April 2008, 23:00

Deputatul pedelist, Radu Drăguş atrage încă o dată atenţia asupra activităţii Gărzii Financiare care se ocupă cu strângerea de fonduri pentru PNL. Acesta exemplifică şi cu controalele efectuate la investiţiile Sapard, unde sunt aleşi doar primarii PD-L. Nemulţumirea sa este vădită vizavi de faptul că organele competente nu manifestă vreo grijă în ce priveşte modul în care s-au cheltuit banii acordaţi prin Hotărâre de Guvern la sfârşitul lunii decembrie.
Chiar ministrul finanţelor, Varujan Vosganian recunoaşte acum greşeala fiindcă banii ce nu au fost cheltuiţi, în 2008 au fost introduşi în fondul de rulment care, conform metodologiei de calcul a deficitului bugetar devine cheltuială. „Avem reclamaţii, dar oficial cei în cauză vor vorbi atunci când nu le va mai fi frică. Comisarul şef, Corneliu Mihai merge personal şi spune cât trebuie să dea agenţii economici. Se adună câte 50 milioane lei vechi de la firme mici până la 300-400 milioane lei vechi de la societăţi mai mari. Eu sesizez acest lucru din punctul de vedere al unui deputat”, a declarat Drăguş, specificând că preferă să fie acuzat de tăinuire decât să divulge numele celor păţiţi. Totuşi ţine să precizeze că atunci când va veni timpul va spune mai multe, iar Corneliu Mihai şi Florin Ţurcanu vor plăti.
Deputatul mai informează că vizate sunt firmele cu probleme. Dacă firmele refuză să plătească, urmează partea a doua a programului cu controlul. „Sunt bani luaţi de la firme, prin intermediul unor funcţionari. Sumele sunt direcţionate către finanţarea campaniei electorale. Atâta timp cât cineva vine să te sprijine de bunăvoie în campania electorală nu e nici o problemă, legea permite, dar când banii vin în urma unor ameninţări directe, este o problemă”, afirmă Radu Drăguş.
Pedelistul subliniază că nici măcar PSD în 2004 nu a îndrăznit să recurgă la o astfel de practică. Aveau finanţatori apropiaţi lor, care erau pesedişti. „Până şi liderul PNL de la Vrancea, Nini Săpunar îmi spunea că ei sunt uimiţi de unde are PNL Botoşani atâţia bani. Dar dacă afacerile le face Florin Ţurcanu înseamnă că avem o problemă majoră”, a mai adăugat deputatul Radu Drăguş. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.
[ Comentarii (7)]

Judeţul Botoşani va avea şase deputaţi şi trei senatori
Gheorghe vrea la Primărie
Corb la corb îşi scoate ochii!
Codreanu are probleme cu maneliştii şi Columbeanca
Conservatorii îşi lansează azi candidaţii
Expoziţie cu specific românesc
Anunţ din partea Jandarmeriei
Spectacol teatral excepţional
Program TELE’M Botoşani
AVEŢI ÎNTREBĂRI? AICI GĂSIŢI RĂSPUNSURI!
Lansare cu cântec pentru liberali pe ritmuri de Bregovic
O decizie politică gen injecţie la mort
Spor pentru persoanele din sistemul sanitar
Laptop pentru medicii de familie
Dorinţa lui Munteanu, de a se realiza, depinde de banii CNAS
Egner moare de grija serelor
Majorarea alocaţiilor de hrană în spitale şi creşe
Regiunea transnistreană ar putea rămâne pustie
Legalizarea Pactului Molotov-Ribbentrop
DRRP în vizorul noului ministru de externe
Horoscop
Primeşte în gazdă o tânără
Leac… pentru papagaliţe rele de muscă
Comentariul comentariilor (CI)
(Ioan Rotundu)
Răspund prietenilor care mi-au scris ultima data
pe blog
Felicitare de Paşte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă