Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27598
De la 07 Ianuarie 2003
108444446

Garda Financiară este acuzată că strânge fonduri pentru PNL

  • 18 April 2008, 23:00

Deputatul pedelist, Radu Drăguş atrage încă o dată atenţia asupra activităţii Gărzii Financiare care se ocupă cu strângerea de fonduri pentru PNL. Acesta exemplifică şi cu controalele efectuate la investiţiile Sapard, unde sunt aleşi doar primarii PD-L. Nemulţumirea sa este vădită vizavi de faptul că organele competente nu manifestă vreo grijă în ce priveşte modul în care s-au cheltuit banii acordaţi prin Hotărâre de Guvern la sfârşitul lunii decembrie.
Chiar ministrul finanţelor, Varujan Vosganian recunoaşte acum greşeala fiindcă banii ce nu au fost cheltuiţi, în 2008 au fost introduşi în fondul de rulment care, conform metodologiei de calcul a deficitului bugetar devine cheltuială. „Avem reclamaţii, dar oficial cei în cauză vor vorbi atunci când nu le va mai fi frică. Comisarul şef, Corneliu Mihai merge personal şi spune cât trebuie să dea agenţii economici. Se adună câte 50 milioane lei vechi de la firme mici până la 300-400 milioane lei vechi de la societăţi mai mari. Eu sesizez acest lucru din punctul de vedere al unui deputat”, a declarat Drăguş, specificând că preferă să fie acuzat de tăinuire decât să divulge numele celor păţiţi. Totuşi ţine să precizeze că atunci când va veni timpul va spune mai multe, iar Corneliu Mihai şi Florin Ţurcanu vor plăti.
Deputatul mai informează că vizate sunt firmele cu probleme. Dacă firmele refuză să plătească, urmează partea a doua a programului cu controlul. „Sunt bani luaţi de la firme, prin intermediul unor funcţionari. Sumele sunt direcţionate către finanţarea campaniei electorale. Atâta timp cât cineva vine să te sprijine de bunăvoie în campania electorală nu e nici o problemă, legea permite, dar când banii vin în urma unor ameninţări directe, este o problemă”, afirmă Radu Drăguş.
Pedelistul subliniază că nici măcar PSD în 2004 nu a îndrăznit să recurgă la o astfel de practică. Aveau finanţatori apropiaţi lor, care erau pesedişti. „Până şi liderul PNL de la Vrancea, Nini Săpunar îmi spunea că ei sunt uimiţi de unde are PNL Botoşani atâţia bani. Dar dacă afacerile le face Florin Ţurcanu înseamnă că avem o problemă majoră”, a mai adăugat deputatul Radu Drăguş. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

O decizie politică gen injecţie la mort
Comentariul comentariilor (CI)
(Ioan Rotundu)
Spor pentru persoanele din sistemul sanitar
Expoziţie cu specific românesc
Laptop pentru medicii de familie
Dorinţa lui Munteanu, de a se realiza, depinde de banii CNAS
Regiunea transnistreană ar putea rămâne pustie
Legalizarea Pactului Molotov-Ribbentrop
DRRP în vizorul noului ministru de externe
Majorarea alocaţiilor de hrană în spitale şi creşe
Anunţ din partea Jandarmeriei
Spectacol teatral excepţional
Program TELE’M Botoşani
Egner moare de grija serelor
Leac… pentru papagaliţe rele de muscă
Horoscop
Felicitare de Paşte
AVEŢI ÎNTREBĂRI? AICI GĂSIŢI RĂSPUNSURI!
Primeşte în gazdă o tânără
Răspund prietenilor care mi-au scris ultima data
pe blog
Gheorghe vrea la Primărie
Judeţul Botoşani va avea şase deputaţi şi trei senatori
Corb la corb îşi scoate ochii!
Lansare cu cântec pentru liberali pe ritmuri de Bregovic
Codreanu are probleme cu maneliştii şi Columbeanca
Conservatorii îşi lansează azi candidaţii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă