Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6712
De la 07 Ianuarie 2003
123769928

Īn procesul Spitalul judeţean vs. CJ Botoşani

Judecătorii l-au trimis pe Ţābuleac la plimbare

  • 18 April 2010, 23:00

Săptămāna trecută judecătorii botoşăneni s-au pronunţat īntr-unul din cele două dosare īn care reclamant este Consiliul Judeţean Botoşani iar pārāt Spitalul judeţean „Mavromati” Botoşani. Reamintim că īn urma Contractului de asociere īn patricipaţiune investiţională realizat de managerul Spitalului judeţean dr. Cornel Enache cu o firmă prahoveană, prin care Laboratorul de analize a spitalului a trecut īn regim privat, conducerea Consiliului Judeţean Botoşani, prin persoana preşedintelui Mihai Ţābuleac (foto), s-a simţit ofensată că n-a fost consultată.
Mai exact, preşedintele Ţābuleac, īn calitate de proprietar a imobilelor şi terenului Spitalului, a considerat că decizia managerului Ewnache de asociere īn participaţiune investiţională trebuia validată de persoana sa.
Considerāndu-se ignorat, īn orgoliul său nemăsurat, preşedintele Ţābuleac a chemat Spitalul īn judecată, cerānd judecătorilor să decidă stoparea derulării contractului īn participaţiune şi printr-o altă acţiune juridică a cerut anularea contractului īncheiat. Nici managerul Enache n-a stat pasiv şi a cerut instanţei de judecată să constate că instituţia Consiliului Judeţean Botoşani nu poate avea calitate procesuală īn privinţa deciziilor sale manageriale.
Joi, 15 aprilie, judecătorii s-au pronunţat asupra calităţii procesuale a CJ şi au constatat că preşedintele Ţābuleac n-are nici un drept să cenzureze deciziile managerului Spitalului, CJ fiind doar proprietar pe imobile şi teren nu şi pe actul managerial, act care este cenzurat de Ministerul Sănătăţii, īn calitate de finanţator şi coordonator al activităţii medicale.
Urmează ca pe 28 aprilie să se judece fondul şi īn celălalt dosar, care are ca obiect anularea contractului de participaţiune, aşa cum a cerut reclamantul CJ.
Potrivit logicii juridice, aşa cum am īnvăţat īn facultate, ar trebui ca pe 28 aprilie juriştii spitalului să ceară judecătorului de dosar conexarea cu dosarul īn care judecătorii s-au pronunţat deja. Luānd act că preşedintele CJ nu poate avea calitate procesuală īntr-un astfel de litigiu administrativ, normal ar fi ca CJ să piardă şi acest proces.
Este greu de anticipat ce se va īntāmpla īn 28 aprilie dar nu este greu de ştiut ce se va īntāmpla īn cazul īn care, prin absurd, judecătorii ar anula contractul de asociere īn participaţiune investiţională. Acest contract se află īn derulare iar investitorul a cheltuit sume importante cu amenajarea laboratorului conform normelor europene şi l-a pregătit pentru obţinerea autorizaţiei RENAR, autorizaţie care implică cheltuieli de peste o sută mii euro. Tot săptămāna trecută Casa de Asigurări de Sănătate a anunţat Spitalul judeţean că dacă laboratorul de analize nu obţine autorizaţia RENAR, CAS nu va mai putea deconta analizele bolnavilor internaţi sau din ambulatoriu.
Cum Spitalul n-are bani să obţină această autorizare şi nici CJ nu dispune de o astfel de finanţare, de, ferească Dumnezeu, Ţābuleac obţine anularea contractului īn participaţiune, sutele de bolnavi aflaţi internaţi īn spitalele botoşănene se vor afla īn situaţia de a-şi plăti analizele.
Şi aceasta numai pentru ca preşedintele Ţābuleac să-şi satisfacă orgoliul personal că n-a fost băgat īn seamă şi că managerul Cornel Enache n-a făcut sluj la uşa sa, cerānd aprobarea secretarei īn ciupici să-i intre īn birou.
Pe bună dreptate, botoşănenii cu bun simţ se īntreabă de ce Cătălin Flutur, īn calitate de preşedinte PDL, nu-i retrage lui Ţābuleac sprijinul politic, că numai motiv de māndrie nu mai are PDL-ul cu el.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Politica de cadre a conului Mişu
Bancul zilei: Donaţie către Polonia prietenă
Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, “Dupa 20 de ani”
Primarul Flutur şi-a īnscris numele īn istoria arhitecturii botoşănene
Majorarea impozitelor cānd economia este īn cădere, o măsură năstruşnică
Papa Benedict s-a īntālnit cu victimele abuzurilor sexuale ale preoţilor
"Sunt ruşinat şi īntristat din cauza suferinţelor prin care aţi trecut"
Talibanii ar fi dispuşi "să negocieze sincer" cu Occidentul
Scenariul cel mai pesimist indică o īncetinire cu 1-2% a creşterii economice a Europei
Program plin de activităţi pentru Părintele Patriarh Daniel īn Spania
Rusia e vinovată de moartea lui Kaczynski
Vechea meteahnă a botoşănenilor, alcoolul la volan
Sāmbăta accidentelor
Gropile de pe străzile municipiului dau dureri de cap
Capra – simbolul bogăţiei
Medical Mission va veni la Botoşani mai spre toamnă
Investigaţiile PET/CT vor fi gratuite
Năravul din fire, n-are lecuire: directorii de şcoli vor putea face politică
Mult e dulce şi liniştitoare titularizarea īn īnvăţămānt
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog