Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4078
De la 07 Ianuarie 2003
123992728

Ies la iveală noi şarlatanii ale familiei poliţistului Vaipan

  • Ioan Rotundu
  • 23 April 2021, 11:37

Despre cinste şi corectitudine profesională şi civică, în familia agentului de poliţie Raluca şi Ciprian Vaipan (foto) nu poate fi vorba. După ce am descris pe larg actele de corupţie ale poliţistului perceput la nivelul oraşului Ştefăneşti ca fiind capul mafiei locale, în urma demersurilor noastre făcute în baza prevederilor Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, am descoperit noi matrapazlâcuri comise de această familie.
Pentru că au ajuns la noi anumite informaţii cum că agentul de poliţie Vaipan locuieşte într-un spaţiu proprietatea IJP Botoşani şi că nu ar fi plătit niciodată consumul de apă şi de energie electrică dar nici impozitele şi taxele către primăria Oraş Ştefăneşti legale de salubrizare, am solicitat relaţii atât de la primărie cât şi de la alte instituţii furnizoare de utilităţi.
Aşa am aflat că agentul de poliţie Ciprian Vaipan a închiriat, în baza contractului de închiriere, un spaţiu proprietatea IJP Botoşani începând cu data de 8 noiembrie 2005, fapt confirmat de către IJP Botoşani prin adresa nr. 44397/02/07.2020, act aflat în arhiva Primăriei Ştefăneşti.
Conform acestui contract de închiriere, obligaţia suportării costului utilităţilor revine chiriaşului, adică agentului de poliţie Vaipan. Numai că acesta, după spusele unor martori, s-a racordat ilegal la reţeaua publică de apă a oraşului aflată în administrarea societăţii Nova Apaserv Botoşani, n-a încheiat contract de furnizarea apei şi nici n-a montat contor, consumând ani la rând apa fără a achita costul acesteia.
Potrivit cetăţeanului Daniel Dimureac, locuinţa lui Vaipan a fost racordată ilegal la reţeaua electrică a sediului Poliţiei Oraş Ştefăneşti, consumând curent electric tot fără a plăti consumul. Pentru că la un moment dat consumul a suprasolicitat reţeaua, contorul electric din sediul Poliţiei a luat foc, incendiu care n-a fost raportat de către şeful Poliţiei Ştefăneşti la IJP Botoşani.
„Şi acum camera unde a avut loc incendiul stă nevăruită, pentru că n-am avut timp” – mi-a relatat Daniel Dimureac, fost om de casă la familia Vaipan şi care pentru că n-a mai acceptat să-i slugărească, este acum supus represiunilor poliţiştilor din Ştefăneşti, el şi copii săi, fiica Elena, elevă la Liceul Ştefăneşti fiind recent victima Ralucăi Vaipan, profesoară de Ed. fizică, caz de bullying acoperit strategic de către IŞJ Botoşani pentru că Raluca Vaipan este consilier judeţean PSD.
Descoperit cu aceste furtişaguri, abia în al 12-lea ceas, poliţistul Vaipan a început demersurile de intrare în legalitate.
Citez din adresa nr. 6100( 23.04.2021 prin care Primăria Oraş Ştefăneşti răspunde cererii noastre: „ Agentul de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Ștefănești, angajat al I.P.J. Botoșani, a depus spre înregistrare și luare în evidență (salubrizare și iluminat), contractul de închiriere nr. 541778/20 din 30.03.2018 a unui spațiu de locuit, administrat de I.P.J. Botoșani, în data de 20.12.2019”
Este limpede, din 8.11.2005 şi până la data 20.123029 familia Vaipan s-a sustras de la plata utilităţilor către furnizori dar şi a taxelor locale către primărie. Aşa că primăria, potrivit legii, l-a impus din urmă cu 5 ani: „Decizia de impunere rectificată din data de 17.02.2020 pentru anul 2020 a fost emisă pe ultimii 5 ani, în conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare și a Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare”
Pentru că actualul său contract de închiriere a spaţiului de la IJP Botoşani a expirat, la Primăria Ştefăneşti nu s-a depus noul contract pentru a se stabili impunerea: „Termenul contractual de închiriere este de 3 ani cu începere de la data de 01.04.2018, până la data prezentei nu a fost înregistrat la unitatea administrativ teritorială un nou contract de închiriere sau un act adițional de prelungire termen contractual.”
Modul în care familia poliţistului Ciprian Vaipan s-a sustras ani de ziler la rând de la plata consumului de apă, energie electrică şi cheltuieli de salubrizare sunt fapte care intră în sfera infracţiunilor de ordin penal
Noi aşteptăm ca şi societatea Nova Apaserv Botoşani să ne răspundă cererii înaintate, după care vom întreba conducerea IJP Botoşani ce măsuri a luat cu agentul de poliţie hoţoman.
Sperăm că în faţa acestor dovezi de necinste profesională şi civică, comisarul şef Viorel Şerbănoiu, şeful IJP Botoşani, nu-l va mai lua sub protecţie.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Apar indicii rezonabile că probele de peşte au fost înlocuite
Ioan Rotundu
Cum a crescut, ca din apă, averea poliţistului de frontieră Zlate
Zoe Zlata - Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: Tristeţe cazonă
Hăitaş la vreme de noapte în uniformă de poliţist
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 19 – 25 aprilie 2021
La ce vine, şi pentru ce nu vine, ministrul Bode la Botoşani
Ioan Rotundu
Traian Popa, omul de afaceri suliţan, face descoperiri uimitoare
Ioan Rotundu
Costel Şoptică, acest tâlhar Baraba, scapă mereu de crucificarea penală
Ioan Rotundu
Ecouri la dezvăluirile făcute în Jurnalul despre abuzuri şi corupţie
Redacţia
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog