Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12656
De la 07 Ianuarie 2003
118211742

Managerul Jijie l-a scos din minţi pe preşedintele Ţâbuleac

  • memoria celui mai mare poet român terfelită contabiliceşte
  • 18 August 2011, 23:00

Ieri, directorul Memorialului Ipoteşti, Miluţă Jijie, a fost chemat la ordin de către preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani care şi-a exprimat nemulţumirea profundă vizavi de maniera acestuia de a gestiona problemele instituţiei de cultură menţionate.
Lui Miluţă Jijie i s-a reproşat răspicat că dinspre Ipoteşti nu mai răzbat ecouri eminesciene, ci bătălie pe gestiune, inventarieri fictive, făcute pe auzite, pe liste îngălbenite, plimbate de la an la an.
Ecourile cu iz penal au ajuns la urechile preşedintelui Consiliului Judeţean la pachet cu alte abateri de care se face vinovat managerul de la Ipoteşti.
„Am avut o discuţie cu managerul de la Ipoteşti, ocazie cu care i-am reamintit că poartă toată răspunderea în legătură cu modul în care desfăşoară activitatea acolo. I-am reamintit, de asemenea, că scopul principal al acestei instituţii nu este să stea în inventare, plângeri şi ameninţări, ci să înfăptuiască acţiuni culturale sub egida lui Mihai Eminescu şi mi-am exprimat nemulţumirea pentru faptul că, deşi a trecut mult timp de când, nevoit fiind, am apelat la soluţia schimbării managerului, acolo lucrurile, în loc să intre pe făgaşul normal, mai mult s-au adâncit în derapaj” a spus dezamăgit preşedintele Consiliului Judeţean.
Mihai Ţâbuleac este cel care l-a investit cu încredere absolută pe Mihai Jijie la conducerea Memorialului Ipoteşti. Spera atunci că ajutat de pleiada de profesionişti din Centrul memorial, Mihai Jijie va face lucruri măreţe, care să atragă ca un magnet turiştii pe meleagurile noastre.
„Noi ne-am făcut datoria, în sensul că am efectuat o schimbare de manager, am răspuns la reclamaţii prin verificări, prin inventare, am transmis organismelor competente să soluţioneze aceste chestiuni, toate documentele.
Suntem în momentul în care demersurile noastre care sunt pe masa instanţei de judecată, nu sunt finalizate. Nu au un rezultat. Domnul Jijie are datoria să verifice dacă se constată o abatere să facă sesizarea şi să solicite organismelor competente valorificarea rezultatelor respective”
a adăugat preşedintele CJ.
Mihai Ţâbuleac a întărit reproşul adăugând că Miluţă Jijie s-a concentrat prea mult pe chestiuni contabiliceşti şi semnalul care a răzbătut către public nu este de natură culturală, unul care să creeze un plus de imagine pozitivă pentru Botoşani. ,i>„I-am cerut să îşi facă o autoanaliză şi să verifice dacă nu cumva ceea ce se întâmplă acolo are ca şi cauză o carenţă a modului dânsului de manifestare” a mai spus preşedintele.
Chiar dacă Mihai Ţâbuleac a negat că s-ar fi luat în discuţie o eventuală înlocuire a managerului de la Ipoteşti, surse neoficiale au afirmat că Miluţă Jijie a primit recomandarea din partea şefului să aleagă una din cele două variante demne de a „sări din barcă”. Ori demisia, ori plecarea la pensie, i-ar fi cerut preşedintele Mihai Ţâbuleac.
Nu ar fi o mare pierdere plecarea directorului de la Memorial şi lucrurile nu aveau cum să meargă înspre bine, dacă ar fi să dăm crezare celor declarate de către unii angajaţi ai săi, ce susţin că proiectul pentru evaluarea sa ca manager i-a fost făcut de către altcineva. Fosta sa secretară, în prezent bibliotecară, Smaranda Pintilei, a spus că este dezamăgită pentru că a sperat că venirea lui Jijie la conducere va aduce ceva nou şi bun la Ipoteşti.
„ Eu şi încă o colegă i-am făcut proiectul pe care l-a prezentat la examenul de evaluare a managerilor instituţiilor de cultură, unde a luat 9.70. I-am şi zis: Asta e nota noastră, restul până la 10 este nota dumneavoastră. Dacă nu ne implicam, în forma pe care o avea el iniţial, ajungea la bancul zilei” a spus Smaranda Pintilei.
Derapajul galopant pe care Miluţă Jijie l-a luat în ultimii doi ani are la bază şi faptul că l-a investit cu încredere pe Marius Ştefanache, pseudo-restaurator ( pentru că nu are atestatul cuvenit).
Angajaţii de la Memorial se plâng că au fost bruscaţi verbal de multe ori de către acesta, trimişi la origine sau ameninţaţi în diverse moduri. Fapt care l-ar fi făcut pe Miluţă Jijie să „tremure”. Atât de tare încât de curând l-a numit în comisia de inventar, constituită după plecarea muzeografului Ana Florescu.
Aceasta cu toate că Marius Ştefanache este în grupul celor 14 bănuiţi că au sustras obiecte de patrimoniu de la Memorial. Atât de tare încât acum bisericuţa de la Ipoteşti arată ca după vandali, după ce Marius Ştefanache a băgat ciocanul în icoanele de pe catapeteasmă, pentru că, în calitate de „specialist” i s-a părut că sunt false, înlocuite de cineva cu bună intenţie.
Totul sub privirile managerului. Despre asta şi despre multe alte dezvăluiri din culisele „actelor culturale” de la Ipoteşti pe larg într-un număr viitor. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Bancul ziolei: Curajul profesoarei
Victima unui accident rutier, descarcerată de pompieri
Maşini distruse în două incendii
Focuri de armă trase la frontiera româno-ucraineană
Zeci de ţigani au furat marfa dintr-un TIR răsturnat într-un şanţ, de faţă cu poliţiştii
Partidul, butoiul cu miere si Loţi nebunul
Băsescu vrea Statele Unite ale Europei
fără cedarea de suveranitate, Europa nu va mai fi o putere
Familia lui Dan Tănase ameninţată de primarul extremist al oraşului Sfantu Gheorghe
Ce fac autoritatile romane?
Extremişti unguri profanează o troiţă ortodoxă în Harghita
TVR se face ca ploua! Sau poate este ceata ca pe timpul Mineriadei din 1990!
Schimbarea Istoriei în R.Moldova este o dezamăgire! Vom ține minte!
Lucrările la Spitalul Judeţean nu pot fi încă demarate
Ţâbuleac recunoaşte: lucrările la Centru Prietenia se desfăşoară alehamite
Avariile spectaculoase pe cale de dispariţie
Profesorii calificaţi vor câştiga bani pe seama celor necalificaţi
O parte din şcolile închise ar putea fi redeschise
DSP Botoşani va fi reorganizată
Pensionari nenorociţi de doctoriţa şpăgară
Pomana publică, greu de învins!
Ioan Rotundu
Supă pisată
Bună dimineaţa, domnule preşedinte!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă