Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9414
De la 07 Ianuarie 2003
112954668

Familie putred de datoare, beţivă, vicleană şi violentă

  • 18 December 2008, 23:00

În blocul cu nr. 16 sc.C de pe strada Colonel Tomoroveanu, la apartamentul cu nr. 1, locuieşte familia Maria şi Dumitru Străinelu. Despre această familie s-a mai scris în presa locală, iar cine a urmărit cu vreo doi ani în urmă un reportaj difuzat de către Tv Somax, a putut vedea chiar şi fundul Mariei, ce şi l-a dezgolit cu nonşalanţă în faţa camerei de filmat.
În ce ne priveşte, noi am publicat un reportaj în 28 februarie 2006, material care poate fi citit accesând arhiva. La acea vreme datoria familie Străinelu către Asociaţia de locatari nr.12, din care face parte, era de 104 milioane lei vechi. O sumă îndeajuns de mare şi greu de recuperat. Contabila asociaţiei, Loretta Pântea, a întocmit formele necesare de executare silită şi l-a angajat pe executorul judecătoresc Carmen Şfaiţăr să recupereze debitul. N-a reuşit să ducă la bun sfârşit executarea, sub acest aspect planând o enigmă.
Soţii Străinelu au avut apartamentul ipotecat la o bancă, pentru un credit. N-au plătit, iar banca le-a scos apartamentul la vânzare. Când cel care l-a cumpărat s-a prezentat să-l preia, a fost fugărit de către Maria Străinelu cu bărdiţa. Cumpărătorul s-a lăsat păgubaş.
Violenţa soţilor Străinelu este bine cunoscută de către locatarii de pe scară. El lucrează controlor pe tren la CFR, ea casieră în gara CFR Botoşani. Câştigul lor lunare trece de 30 milioane lei vechi, dar ponderea banilor se duc pe bătură. Nimeni nu îndrăzneşte să le zică ceva, pozasă-i determine să-şi achite datoriile către asociaţie şi aceilalţi furnizori de servicii.
În momentul de faţă familia Străinelu are datorii care depăşesc cu mult un sfert de miliard de lei vechi. Executorul Şfaiţer îi urmăreşte pentru o datorie de 55 milioane, Termica pentru suma de 67 milioane. La Apa Grup datoria trece de 100 milioane iar la asociaţia de locatari debitul a depăşit 150 milioane lei vechi, în total o datorie de 372 milioane lei.
Interesant este că toată lumea devine timorată când aduci vorba de soţii Străinelu, iar cei care ar trebui să-şi recupereze datoriile par a fi inhibaţi în a acţiona. Până şi cei de la E.ON au acţionat cu precauţie şi cu multă blândeţe. Pentru neplata curentului electric consumat, apartamentul lui Străineu a fost deconectat de la reţea în cursul anului 2001. Ei s-au conectat ilegal la tabloul de pe hol şi au continuat să consume curent. Pentru că reţeaua era des scurtcircuitată, locatarii au cerut celor de la E.ON să ia măsuri. Numai că la ei în evidenţă soţii Străinelu figurau deconectaţi. Până la urmă a venit o echipă de electricieni, care a constat că Străinelu, prin conectare ilegală, au consumat curent de peste 30 milioane lei. E.ON s-a mulţumit să recupereze banii şi i-a conectat legal. Alte familii, pentru numai câţiva kilowaţi consumaţi ilegal, au fost trimise în judecată. Uimitor, dar familia Străinelu a fost tratată onorabil, chiar dacă mai are de plată peste 1000 kw, consum poza din urmă.
La insistenţa locatarilor, şi cei de la Termica au venit să o deconecteze de la reţea. Nu le-a dat drumul în casă, aşa că au deconectat-o de la subsol, apartamentul lor fiind la parter de bloc. Deconectarea s-a făcut pe banii locatarilor. Chiar dacă s-au declarat nemulţumiţi că au plătit ei un serviciu efectuat familiei Străinelu, acum sunt bucuroşi că au scăpat de un necaz. În ce priveşte societatea Termica, suma de 67 milioane lei restantă şi alte zeci de milioane de lei datoria curentă o va recupera la… Sfântul Aşteaptă.
În schimb, societatea Apa Grup nu pare a fi îngrijorată că Străienlu are de plată peste 100 milioane lei. Nimeni din partea acestei societăţi n-a deranjat această familie să le amintească suma cu care este datoare şi să stabilească modalităţi de recuperare.
Este de neînţeles cum cei de la Termica şi Apa Grup au acţionat prin executare silită asupra unor familii cu datorii mult mai mici, scoţându-le apartamentul la vânzare li lăsându-i pe drumuri, iar faţă de familia Străinelu toată lumea se poartă cu mănuşi. Este inexplicabil de ce toată lumea se fereşte să vorbească despre familia Străinelu, să ia atitudine faţă de comportamentul lor inadecvat şi sfidător în cadrul asociaţiei de locatari.
Chiar nu există leac pentru această familie, ca să fie adusă în rând cu lumea? Vom reveni după sărbători, pentru că este un caz care merită a fi analizat sub mai multe aspecte. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

“Daţi un RON pentru Panteon”
Raluca Arvat, Revelion cu zăpadă în Bucovina
Petrec Revelionul...pe drumuri
Criza financiară, limitarea libertăţilor sau cum cei bogaţi devin şi mai bogaţi
Noi impozite pentru mijloace de transport
Noi locuinţe pentru tineri, prin ANL
Horoscop
Chiar şi beat, tot de 50 cm o are
Vă invită la afaceri
Sergiu Matei s-a întâlnit cu Dalai Lama
Stând pe budă, Elena meditează la...
Lista miniştrilor viitorului guvern rămasă definitivă
„Vivat Veselia” va apărea le Tv B1
Programul de sărbători a Poştei Române
Primul iezuit român hirotonit în Cetatea Eternă
Românul care a salvat un bătrân italian de la înec a fost premiat de Primarul Romei
Barbarie fără margini în distrugerea ornamentelor publice
judecătorii îi tratează pe derbedei cu blândeţe
Consilierii municipali au votat: la activitate proastă, salarii mai mari
Parcul Cornişa începe să prindă contur
Patinoarul – o afacere tot mai profitabilă
Răzvan Strâmbu- cel mai bun sportiv al anului la LPS
Moş Crăciun a venit la Primărie
Crăciunul în ochi de copil
Atmosferă de sărbătoare la Prefectura Botoşani
Grevă stopată de sosirea banilor pentru salarii
Comercianţii tot reuşesc să ne păcălească
BCR îşi păcăleşte clienţii cu card, taxându-le servicii nprestate
Judecătorii n-au fost de acord cu primele de vacanţă la profesori
Proorocirile părintelui Arsenie Boca încep a se împlini
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă