Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8015
De la 07 Ianuarie 2003
120642644

Botoşani: Cel puţin trei motive pentru care primarul Portariuc divorţează

  • Ioan Rotundu
  • 18 February 2014, 23:00

Luni seară, primarul Ovidiu Portariuc a postat pe facebook următorul text:
”Dragi prieteni,
Am hotărât împreună cu soţia mea ca după 10 ani de căsnicie să mergem pe drumuri separate, cu dorinţa însă de a păstra o relaţie normala de amiciţie şi de a ne ajuta reciproc. Regret că s-a ajuns aici dar priorităţile diferite în viaţă şi-au spus cuvântul. Pentru mine este extrem de important ceea ce am de făcut în Botoşani şi voi rămâne 100% implicat în a schimba viaţa oraşului în bine.
În mod similar voi susţine eforturile soţiei în propria carieră. Nu e uşor să te desparţi de cineva după 10 ani dar o vom face în linişte, pentru că au fost 10 ani frumoşi. Îi mulţumesc soţiei mele că a fost alături de mine, o voi preţui în continuare ca pe o bună prietenă.
Fiul nostru David Ştefan este pe mai departe prioritatea noastră comună şi ne vom concentra în totalitate pe creşterea şi educaţia lui. Voi fi alături de el şi vreau să îmi petrec cât mai mult timp cu el, ca şi până acum. În primul rând ca părinte vă rog să ne respectaţi intimitatea şi decizia de a trece liniştiţi şi discret prin aceste momente ce ţin de viaţa noastră. De aceea nu voi mai face declaraţii publice pe această temă.Vă mulţumesc pentru înţelegere!”

Ce intimitate mai vrea Portariuc de vreme ce a ieşit în spaţiul public şi şi-a anunţat divorţul, dând astfel cale liberă speculaţiilor şi interpretărilor? Dar să încercăm să găsim cam care ar fi motivele acestui divorţ, care n-a apărut chiar tam-nisam. După tonul folosit în textul postat, s-ar putea deduce că acest divorţ este doar o manevră menită să pună la adăpost ceva. Dacă avem în vedere că firmele familiei Portariuc au ajuns în insolvenţă una după alta, înainte de a fi primar Obidiu Portariuc făcând parte din conducerea acestora, am putea spune că familia Portariuc a simţit că în cadrul urmăririi şi achitării datoriilor s-ar putea ajunge şi la executarea silită a averilor personale.
Divorţând şi lăsând averea personală soţiei şi copilului, Ovidiu Portariuc s-ar păune a adăpost faţă de legea insolvenţei. Numai că averea sa personală nu este una demnă de invidiat. Un apartament în blocul vecin cu Restaurantul Rapsodia pe care l-a abandonat, preferând un apartament într-una din vilele italianului construite pe raza comunei Curteşti. Nu se ştie dacă acest apartament a fost cumpărat sau doar este o „mică atenţie” a italianului prin a-l ademeni să investească banii primăriei în a aduce utilităţile în zonă. Cert este că prin această mutare de locuinţă, Portariuc a devenit singurul primar de municipiu din ţare care locuieşte într-o altă localitate decât cea în care a fost votat.
Dar nu punerea la adăpost a averii personale faţă de legea insolvenţei pare a fi motivul. Un al doilea motiv ar putea fi considerat imaginea extrem de proastă de care se bucură Portariuc în comunitatea botoşăneană. S-o fi săturat şi nevastă-sa Laura (foto) să tot citească din Iaşi presa botoşăneană în care soţul său dă zilnic cu bâta-n baltă. De ruşinea publică sau poate că a descoperit la soţul ei partea aceea necunoscută în cei zece ani de căsătorie: dorinţa de mărire mai puternică decât viaţa de familie, Laura i-a sugerat că ar fi mai bine pentru viitorul lor să divorţeze.
Un al treilea motiv ar putea fi viaţa de familie destrămată. Ea cu copilul la Iaşi, el bezmetic prin Primăria Botoşani. Numai că acest motiv putea fi lesne înlăturat prin retragerea Laurei cu copilul la Botoşani. N-a făcut-o! Iată un mare semn de întrebare: De ce? Răspunsul la această întrebare l-am putea găsit în motivul al doilea. Portariuc a devenit robul dorinţei de putere. O recunoaşte şi singur în text când s-a exprimat c㠄Pentru mine este extrem de important ceea ce am de făcut în Botoşani şi voi rămâne 100% implicat în a schimba viaţa oraşului în bine.”
Un om normal, echilibrat, nu ar gândi aşa. Botoşaniul a avut de-a lungul existenţei sale de după reforma administrativă a domnitorului Cuza zeci de primari. Nici un cronicar n-a consemnat cazul vreunui primar care să fi divorţat pentru a se dedica administraţiei oraşului. Iar dacă e să ne potrivim la gura lumii, cât a fost primar Florin Egner a fost răsfăţat de purtătoarea sa de cuvânt din toate punctele de vedere dar n-a divorţat, deşi, dacă-mi aduc bine aminte a circulat un astfel de zvon. Dar Egner s-a dovedit a fi credincios vieţii de familie, aventurile amoroase fiind doar plăcute şi nedorite patimi ale vieţii.
Ascuns de peste un an în saloanele italianului, viaţa privată a primarului Ovidiu Portariuc a rămas necunoscută în spaţiul public, deşi zvonurile n-au lipsit. Găselniţa cu dedicarea administrării oraşului prin sacrificarea vieţii de familie este una pe măsura măreţiei gândirii lui Portariuc: copilăroasă. În perioada următoare cu siguranţă că vom afla mult mai multe despre viaţa sa din spatele măştii cu care se înfăţişează în public. În calitate de primar, Portariuc oficiază şi căsătorii, vorbindu-le tinerilor despre importanţa vieţii bde familie, despre rolul familiei în societate, despre credinţă şi fidelitate reciprocă. Cu ce prestanţă şi autoritate morală va putea el oficia astfel de căsătorii? Întrebarea o adresez celor care l-au votat.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Din vremurile ce au trecut !
Horoscopul zilei
Un preot din Timişoara proferă mesaje violent antisemite în timpul orei de religie
Biserica l-a demis
Conducerea ASF ia în medie 37 de salarii medii/lună
media europeană e de 8 salarii medii
Scandal la CNA. Şedinţa a fost întreruptă din cauza unui semn
8 membri CNA pun în lanţuri presa liberă
Ambasada SUA, despre cazul deputatului PSD Vlad Cosma
demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice
În România nu se predă învăţământ religios confesional
ca atare biserica nu poate să îşi plătească propriii profesori
Arestaţi-l pe Ruşanu!
Ioan Rotundu
Managerul Florin Sandu de la Modern Calor ne face paguba de 50 de miliade de lei!
In acest timp el se lupta cu facebookul
Haiducul Portariuc ia de la săraci şi dă la bogaţi
BMW cu ITP expirat oprit din drumul spre Moldova
Gastronomie cehă: Gulaş cu găluşte de pâine
Este un atac de tip mafiot al ASF care vrea să distrugă Astra
Cine este Dan Grigore Adamescu, omul din centrul scandalului dintre ASF şi Astra Asigurări
Conducerea PNL a decis excluderea lui Sorin Ilieşiu din formaţiune
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă