Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3666
De la 07 Ianuarie 2003
113096474

Botoşani/Văculeşti: Baronul de Văculeşti sfidează din nou legea

  • 18 February 2015, 23:00

Anul trecut, spre toamnă, consilierii locali ai comunei Văculeşti au ales un nou viceprimar în persoana fostului primar PDL Iulian Vlas. Noul viceprimar a fost ales în condiţiile în care cel în funcţie avea mai mult de şase luni de când se îmbolnăvise şi nu mai venise la serviciu. Dealtfel Corneliu Tuduruţă a şi decedat în curmă cu 4 luni de zile, funcţia de viceprimar devenind liberă.
În momentul în care Iulian Vlas a fost ales viceprimar, primarul PSD Sorin Gânga l-a refuzat categoric, adică n-a recunoscut hotărârea Consiliului Local. Cu sprijinul prefectului PSD de Botoşani Costică Macaleţi, hotărârea Consiliului Local a fost contestată la Tribunalul Botoşani – Secţia contencios administrativ, cerându-se anularea ei.
Litigiul a făcut obiectul Dosarului 3489/40/2014 din 2 septembrie şi a fost soluţionat în şedinţa de judecată din 17.02.2015 prin respingerea cererii introdusă de Prefectura Botoşani de anulare a actului administrativ emis de Cl Văculeşti. Aflând că iulian Vlas a avut câştig de cauză la Tribunalul Botoşani, primarul PSD Sorin Gânga s-a exprimat că nici mort nu-l va accepta pe acesta viceprimar.
Cum soluţia Tribunalului Botoşani nu este definitivă, Prefectura Botoşani putând declara recurs la Curtea de Apel Suceava. Deocamdată primarul poate să se cocoşeze cât vrea că el nu respectă legea. Din momentul în care Vlas va câştiga şi recursul, primarul va fi obligat să respecte decizia Curţii de Apel care va fi definitivă şi irevocabilă.
Dacă n-o va respectam va păţi cea păţit şi fostul primar al comunei Bucecea, Florin Vişan, care refuzând să respecte o hotărâre judecătorească de reintegrare pe post a unei bibliotecare a fost condamnat la doi ani închisoare cu suspendare. Prin anul 1994, când Justiţia era încălecată de PDSR-ul lui Iliescu, condamnările erau cu suspendare. Acum pe căpoşii care nu respectă legea îi bagă direct după gratii, să le iasă socialismul din cap.
Primarul PSD Sorin Gânca nu pare a fi speriat de arestările DNA-ului printre vârfurile PSD şi se crede un fel de Emil Bobu, mâna dreaptă a lui Nicolae Ceauşescu care era tot din Văculeşti. Bobu a ajuns după gratii, aşa că un precedent există şi pentru Gânga, care o caută cu lumânarea ca să-l vadă mai bine cei de la DNA.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

UNPR pierde un senator care trece la gruparea Geoana - Vanghelie
Victor Ponta: Prin reducerea TVA si celelalte masuri avem sansa sa avem un sir de 8 ani de crestere economica.
Nu am o relatie tocmai buna cu Florian Coldea, nu suntem prieteni
Guvernul vrea sa elimine impozitul pe constructii de la 1 ianuarie 2016
Darius Valcov a prezentat principalele promisiuni ale Guvernului pentru noul
Fantomă şi bumerang
Cursă întinsă de Ponta liberalilor
Ioan Rotundu
Guvernul impune CAS-CASS pentru toate persoanele fizice care realizeaza venituri
Impozitul pe terenul intravilan va avea limite minime si maxime. Impozitul maxim - de doua ori mai mare
Surse FMI: TVA-ul e mare, dar scaderea sa trebuie compensata in totalitate cu alte masuri fiscale
Darius Valcov: Foarte probabil acordul cu FMI nu se va prelungi
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Şmecherul pedepsit
Reţeta zilei: Salată de peşte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă