Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3941
De la 07 Ianuarie 2003
123992591

Un alt capitol negru in activitatea ISJ Botoşani

Când pui lupul paznic la oi

  • 23 February 2023, 15:05

Sunt obişnuit ca după publicarea unui articol prin care aduc la cunoştinţa publicului fapte de corupţie, abuzuri şi ilegalităţi comise de funcţionarii publici din instituţiile statului, să primesc noi dezvăluiri pe aceeaşi temă.
După cazul de la Şcoala Liveni, comuna Manoleasa, am primit un denunţ despre activitatea juristei Carmen Truşcanu de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani. Pentru că denunţul a fost însoţit şi de copia documentelor care dovedesc acuzaţiile aduse juristei, fac public acest denunţ aşteptând şi un punct de vedere de la cea acuzată, dar mai ales de la conducerea instituţiei, pentru a-l face public.Titlul aparţine autorilor denunţului.

„Mai jos, un grup de oameni de bine din cadrul învăţământului botoşănean vă aduce la cunoştinţă un alt subiect de foc din cadrul IŞJ Botoşani.
O altă protejată a celebrului fost inspector școlar general, Ada Alexandrina Macovei, este Trușcanu Carmen, nimeni alta decât eminenta juristă, absolventă cu media 5,50 a probelor de specialitate la lucrarea de licență la "prestigioasa" Universitate Hyperion.
Activitatea omului legii din cadrul ISJ este pe departe de a fi legală, dar totul este posibil atunci cand ai susținători pe măsură. În fapt, celebra juristă a ISJ Botoșani, angajată contractual, a avut în ultimii ani, pe lângă cele 8 ore din contractul de muncă de la ISJ Botoșani și alte activități remunerate din bani publici și fonduri europene:
- 4 ore/zi în cadrul unui proiect cu finanțare europeană în instituția aflată în subordinea cumnatului șefului PNL Botoșani
- 2 ore/zi în cadrul altui proiect cu finațare europeană din cadrul ISJ Botoșani, cu nume predestinat...SEVA...
- 8 ore / săptămână la catedră în școli din buricul dulcelui târg al Botoșaniului, pentru care, evident, nu a susținut niciodată concurs de titularizare și nici nu s-a sinchisit niciodată să dea un banal de concurs la nivel de ISJ, predând educație juridică și educație financiară.
Educația juridica ca cea juridică....poate cele 50 de sutimi peste nota 5 ar ajuta-o cat de cat sa distingă punctul de virgulă, pozavirgulă, dar cea financiară????!!!
Predarea educației juridice o face ajutându-se de un ghid practic de educație juridică, contestat vehement de părinți, avându-l ca autor pe controversatul Cristi Danileț, exclus din magistratură, care nu are avizul Minsiterului Educației. Dacă binevoiește ca măcar o dată pe lună să participe totuși la orele pentru care încasează lunar bani ar fi bine....dar orele pentru care dumneaei semnează în condica de prezență sunt susținute de către alți colegi ca ore de pregătire la alte discipline.
“Omul legii” ar trebui să cunoscă în mod imperativ prevederile Codului Muncii care stipulează clar că durata muncii pe parcursul unei zile nu poate depăși 12 ore. Cu toate acesta, la un simplu calcul de clasa a II-a, rezultatul final dă cu un mare rest.
De asemenea, o adeverință eliberată de o instituție de învățământ i-a permis fiului ei, student la București, cazare gratuită în căminele Unviersității, cu toate ca părintele NU este cadru didactic, neavand nici un examen promovat care să ii ateste această calitate, ocupând abuziv locul de drept al unui copil cu părinte profesor.
În perioada programului de lucru de 8 ore pentru care este plătită de ISJ Botoșani și când ar trebui să acorde consiliere juridică de specialitate, are o atitudine de maidan, confundând mai mult sau mai puțin intenționat spațiul public cu tarlaua de miuța, cu o atitudine absolut jignitoare la adresa colegilor care îndrăznesc să o deranjeze de la multele activități conexe pentru care este plătită ilegal, dând plenitudine celebrei expresii “mințile goale fac doar zgomot”.
“Lauda-ma gură că ti-oi da friptură” este, cred, un stil de viată al eminenței sale, activitatea prodigioasă fiindu-i încununată pe măsura de fosta șefă a ISJ, Ada Alexandrina Macovei, cu o binemeritată gradație de merit.
Intrebarea de final care ar “chinui” orice om cu un minim bun simț este: Chiar punem lupul paznic la oi?

P.S. Între timp se pare ca oile s-au transformat în ...pupeze... Va multumim pentru implicarea de care dati dovada in demascarea impostorilor si a nonvalorilor!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul săptămânii: Inspiraţie preventivă
Horoscopul săptămânii 20 – 26.02.2023
Învăţătoarea care, contestată de părinţi fiind, le-a arătat „pupăza”
Ioan Rotundu
„Teroriştii nopţii” din parcarea Kaufland
Ioan Rotundu
Control ministerial neaşteptat la Şcoala Gimnazială Manoleasa
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Primăria Mihai Eminescu IN ATENTIA CETATENILOR
Dezvăluirile unui fost contrabandist cu ţigări în direct la Tele’M Botoşani
Ioan Rotundu
Dezvăluiri despre contrabanda cu țigpri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog