Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Reportaje
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10150
De la 07 Ianuarie 2003
118489376

Editorial

S-au înţeles, ca viitori colaboratori!

  • Ioan Rotundu
  • 18 July 2012, 23:00

Aşa cum am descris în editorialul de ieri, în şedinţa Consiliului Judeţean Botoşani, pe ordinea de zi figurau şi două proiecte de hotărâre privind demiterea vicepreşedinţilor Cristian Achiţei PDL şi Constantin Manolache PSD. Existau două variante de vot. Ori PNL se asocia la vot cu PDL şi atunci demis era vicepreşedintele PSD, ori PNL vota cu PSD şi atunci demis era vicepreşedintele PDL.
Numai că în şedinţa Consiliului judeţean de ieri s-a recurs la o a treia variantă. Ambele proiecte au fost retrase de pe ordinea de zi, la cererea iniţiatorilor, respectiv PNL şi PDL. De ce nu s-a mers mai departe? Pentru că totul n-a fost decât un joc politic de testare. Deputatul Florin Ţurcanu, liderul PNL, care a fost primul ce a depus proiectul de hotărâre pentru demiterea vicepreşedintelui PDL Achiţei, afirmând că dispune de voturile PSD, ieri s-a răzgândit brusc, l-a sunat de dimineaţă pe liderul PDL Cătălin Flutur şi l-a anunţat că-şi retrage proiectul depus. Iar Flutur i-a răspuns în acelaşi registru, adică şi el îşi retrage proiectul.
Ce anume l-a determinat pe Ţurcanu să-şi retragă proiectul? Probabil deruta care a cuprins în zilele de alaltăieri şi de ieri întreg partidul PSD, care nu mai avea siguranţa că va rămâne la guvernare. Ori, cei din PSD, n-au dorit să-şi mai aprindă o lumânare, tocmai la Botoşani.
Mai este posibil ca Ţurcanu să fi depus proiectul în scop de şantaj la adresa PDL. Circulă tot mai insistent zvonul că PDL şi PNL s-au înţeles pentru o guvernare după alegerile prezidenţiale. S-ar putea ca un nou guvern PNL – PDL să se nască între turul I al alegerilor şi turul II. Depinde cu cine va intra preşedintele Băsescu în turul doi. Dacă intră cu Geoană, noul guvern se va forma imediat după turul I. Dacă intră cu Crin Antonescu, guvernul se va forma după turul II, când se va cunoaşte noul preşedinte.
Şi într-un caz, şi în celălalt, Mircea Geoană nu va fi viitorul preşedinte al României şi nici al său PSD nu va mai face parte dintr-o viitoare combinaţie politică de guvernare. Ori, prin şantajul pus la cale, Ţurcanu şi-a dorit un ascendent asupra PDL, pentru ca la viitoarea împărţirea instituţiilor statului să ia din tortul puterii o felie cât mai mare. Dealtfel, Ţurcanu a şi lăsat să se înţeleagă că a retras proiectul, dar îl poate repune oricând pe ordinea de zi. Nu cred că un astfel de joc politic îi va aduce vreun ascendent asupra PDL, dar datoria lui Ţurcanu este să încerce.
Dacă viitoarea alianţă pentru guvernare, cunoscută nouă sub numele de Alianţa „DA” va prinde viaţă, va renaşte precum celebra pasăre Phoenix, atunci şi fosta educatoare devenită profesoară, Cătălina Lupaşcu îşi va vedea împlinit visul de a se juca de-a conducerea judeţului.
De mai mult timp cuget la faptul că mulţi bani publici se cheltuiesc pe anumite funcţii, în marea lor majoritate inutile. La ce trebuie doi subprefecţi, când n-au nimic concret de făcut. Unul singur, care să ţină locul prefectului când lipseşte, este arhisuficient. De ce ar trebui doi vicepreşedinţi la nivel de CJ, când ajunge unul singur? Însă marea bătaie de joc este la nivel de comune, unde funcţia de viceprimar nu se justifică sub nici un aspect. Sunt viceprimari, precum cel de la Roma, care habar n-au ce ar trebui să facă în calitatea funcţiei de demnitar ales ce-o deţin. Ridică leafa şi… atât. Părerea mea!

1.10.2009


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Recrutare de personal
Video: Criminali în uniformă (partea II)
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă