Plângere penală contra BEC
Pentru a demonstra că cele susţinute sunt fapte reale, pe 3 iunie, social democratul a depus două contestaţii la Biroul Electoral Judeţean, acestea fiind trimise la Biroul Electoral Central. Însă contestaţiile au fost respinse, motivul fiind că cică ar fi fost făcute în nume propriu şi nu de către partid. Mai mult, nu a primit niciun răspuns, ci s-a făcut doar public pe site-ul BEC ca hotărâri definitive şi irevocabile.
Ce nu cunoaşte Constantin Conţac, încă preşedinte al CJ, este faptul că procedural, orice hotărâre judecătorească sau asimilată acesteia, rămasă definitivă şi irevocabilă, nu se mai comunică părţilor ci se afişează public prin mijloacele electronice uzuale.
Pe 16 iunie, Constantin Conţac a depus în conformitate cu legea 554/ 2004 la contenciosul administrativ plângere penală împotriva BEC pentru că cele două contestaţii au fost trimise înapoi fără să aibă susţinere constituţională. „Nicio comisie şi nicio altă organizaţie, indiferent care este forma, nu are voie să emită hotărâri definitive şi irevocabile, ci numai Justiţia română. BEC nu reprezintă justiţia română. În acest sens am depus această chemare în judecată a BEC şi a anulării procesului verbal de stabilire a rezultatului votului de la Botoşani pentru că nu s-a dat curs sesizărilor mele în cele două adrese”, precizează Constantin Conţac.
Cu toate că acele contestaţii au fost respinse pe motiv că nu sunt făcute în numele partidului, Constantin Conţac a demonstrat că pe respectivele acte apăreau atât sigla, ştampila partidului, cât şi numărul de înregistrare.
Conţac susţine că nu se agaţă de funcţia de preşedinte
Aflat încă în funcţia de preşedinte al CJ Botoşani, Constantin Conţac ţine să sublinieze că nu ţine cu dinţii de scaun, ci pur şi simplu caută doar dreptate. „Toţi acei care cred că Conţac se agaţă de funcţia de preşedinte, se înşeală. Eu vreau doar să se demonstreze că aceste alegeri sunt corecte. Încă de acum 4 ani în urmă au încercat să mă scoată pe toate căile de pe acest post. Dacă nu au putut, au reuşit prin furturile şi maşinaţiile cu voturi”, susţine Conţac.
Acesta informează totodată că a contestat şi procesele verbale unde pentru aceleaşi secţii sunt date diferite. Din punctul său de vedere, procesele verbale trebuiau securizate. „Un complex de judecată care va respecta legea îmi va da câştig de cauză şi va proceda cel puţin la o verificare serioasă a tuturor buletinelor. Am toate documentele şi cu acestea voi ajunge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Nu am cu nimeni nimic. Unii spun că mă fac de râs. Nu e adevărat. Lupt pentru o cauză: dreptatea. Am 48 de ani de muncă şi spun că nu am greşit niciodată şi am muncit corect”, a mai adăugat Constantin Conţac, accentuând că nu îl interesează vorbele răuvoitorilor şi că aşa cum a demonstrat că nu este incompatibil, aşa va demonstra că şi alegerile acestea nu au fost corecte.
Contestaţia depusă de Constantin Conţac la Tribunalul Botoşani urmează să fie soluţionată la Curtea de Apel Suceava în termen de două zile de la data depunerii. (Eliza Sofian)