Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27443
De la 07 Ianuarie 2003
120707509

Discuţie aprigă cu Liliana Mincă, vicepreşedinte ANPC pe seama Telekom

  • Ioan Rotundu
  • 18 June 2017, 23:00

Luni, 29 mai a.c., am publicat ancheta intitulat㠄În cazul Cândeşti, Telekom frizează absurdul” prin care rezumam cum în urma unui furt de cablu telefonic, abonaţii din satul Cândeştiul Rusesc au rămas fără semnal la telefonul fix, printre care şi bătrâna de 87 de a ni Domnica Iavorenciuc care este oarbă şi care se foloseşte de telefon pentru a afla de la robot ora, dacă este ziua sau noaptea.
Pentru că societatea furnizoare de servicii este compania Telekom, controlată de nemţi, o companie care a creat mari necazuri abonaţilor de pe raza judeţului Botoşani, am contactat-o pe Liliana Mincă, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi i-am adus la cunoştinţă situaţia.
Liliana Mincă m-a pus în legătură cu Mirel Rogalschi, şeful APC Botoşani care mi-a relatat că a contactat Centrul Bacău al Telekom şi că situaţia se va rezolva în regim de urgenţă, mai ales pentru bătrâna Iavorenciuc.
Au trecut zile şi apoi săptămâni fără a se întâmpla ceva, fără vreo reacţie din partea celor de la Telekom.
Joi, 15 iunie, am revenit asupra subiectului cu articolul intitulat ”Neputinţele Lilianei Mincă şi Mirel Rogalschi în faţa Telekomului” şi i-am acuzat pe cei de la ANPC că sunt indiferenţi la reclamaţiile cetăţenilor şi că se tem de a lua măsuri cu compania care-şi tratează clienţii cu indiferenţă.
Supărată pe cele scrise, vicepreşedintele ANPC Liliana Mincă m-a sunat să-mi spună că vinovat pentru nerezolvarea situaţiei sunt eu care am scris dar n-am depus şi o reclamaţie scrisă la APC Botoşani cu numele bătrânei, numărul de telefon şi adresa exactă. Am rămas derutat de acuzaţiile sale pentru că Mirel Rogalschi de la Botoşani avea toate aceste date. Apoi, de când jurnaliştii trebuie ca în urma celor scrise în presă să depună şi reclamaţii scrise la instituţiile statului vizate. Firesc şi normal este ca instituţia vizată să se autosesizeze din cele scrise în presă şi să-şi facă datoria.
Conform pretenţiilor emise de Mincă ar însemna că dacă scriu despre o faptă de corupţie înseamnă să depun şi sesizare penală la DNA Mi-ar surâde să am astfel de competenţe. Aş reforma rapid clasa politică ticăloşită de la Botoşani.

Poziţia pe care s-a situat Liliana Mincă dovedeşte încă odată cât de profundă este birocraţia care domină în instituţiile statului şi că acea cârdăşie între anumite instituţii şi marile companii multinaţionale despre care se vorbeşte este o realitate.
A mai sugerat Mincă faptul că eu am scris pentru că aş fi în solda unui politician care mă plăteşte s-o fac pe ea de râs. Ciudată optică a unui politician ajuns înalt funcţionar al statului. Acuzaţia adusă mie seamănă perfect cu acuzaţiile de tip comunist pe care magia politică ALDE-PSD le aduce premierului Sorin Grindeanu pentru a-l compromite că le-a stat în cale penaliştilor.
Liliana Mincă face parte din clasa politică ticăloşită şi crede că toţi cei din presă sunt la fel ca politicienii. O somez public pe Mincă să spună cine este acel politician care m-a plătit s-oi critic pe ea, să-i fac de râs competenţa. Face politică prin Botoşani de câţiva ani buni şi nu i-am bătut niciodată în poartă pentru a-i cere favoruri sau vreo colaborare mizerabilă aşa cum, a procedat cu alţii.
Dacă am avut vreo colaborare, a fost punctuală şi numai cu acele persoane care se bucurau de o imagine publică cât de cât corectă. În schimb, partidele au fost cele care au bătut la uşa mea.
Să-mi spună Mincă măcar un partid la poarta căruia am bătut eu să cerşesc publicitate sau să mă treacă pe lista de plată pentru a-mi oferi serviciile. Cum nu are nici un mică dovadă că m-aş fi vândut politicienilor, îi transmit public că ticăloşiile sunt apanajul ei ca politician şi nu al meu.
M-am pus dezinteresat în slujba botoşănenilor ca să-i informez corect cum stau lucrurile în România şi să poată înţelege corect anumite jocuri politice murdare la care Liliana Mincă a făcut, face şi mai face parte.
Vineri m-am dus la APC Botoşani să depun o copie de pe factura Domnicăi Iavorenciuc din care rezultă clar că Telekom a facturat la plată inclusiv perioada pentru care n-a furnizat semnal la telefon. Surpriza mea a fost că şeful Mirel Rogalschi era plecat în concediu în Grecia, lucru necunoscut de Mincă. În schimb, cel pe care l-am găsit în sediu mi-a arătat că aveau copia facturii în calculator şi că se cunoştea situaţia.
Aşadar, la Botoşani se cunoştea stadiul situaţiei numai la ANPC vicepreşedintele Liliana Mincă nu dar tot ea s-a dovedit a fi cu gura mare. Ca să înţelegeţi mai bine cum a decurs discuţia noastră vă invit să ascultaţi întreaga convorbire.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Liviu Dragnea a parasit prezidiul Parlamentului cat a fost citita motiunea de cenzura
Alegeri la PNL: Robert Sighiartau - secretar general; Bolojan, Turcan, Dumitrescu si Hava - prim-vicepresedinti
Liviu Dragnea despre apelul lui Grindeanu de a demisiona impreuna:
Nu pot da curs. Colegii au zis "nici vorba"
Razboiul din PSD, faza pe dosare penale:
Sevil Shhaideh anunta ca-i face plangere penala lui Sorin Grindeanu
Eugen Tomac anunta ca a facut plangere penala impotriva deputatului PMP Octavian Goga,
care a trecut la PSD: Am informatii concrete ca a primit foloase necuvenite pentru a trece la PSD
Ticăloşia jignită în demnitatea ei de 7 magnifici ticăloşi botoşăneni
Ioan Rotundu
Exista suficienti colegi acum care nu sunt de acord cu modul in care Liviu Dragnea conduce partidul.
Daca motiunea de cenzura va trece, suntem la mana presedintelui Iohannis. Riscam sa ajungem la alegeri anticipate
Horoscopul zilei de 17..66.2017
Bancul zilei: Virgula salvatoare
Lumea luţ RotunduŞ Eminescu să le judece!
Presa-n gura luț RotunduȘ Emisiunea din 16.06.3017
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă