Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
37712
De la 07 Ianuarie 2003
108678692

Editorial

Primar Flutur, las-o mai moale cu scuzele faţă de evrei!

  • Ioan Rotundu
  • 18 June 2018, 23:00

Şi în acest an evreii care au refuzat salamul cu soia al lui Ceauşescu plecând în Israel au venit în vizită la Botoşani, să vadă cu ochii lor cum trăim fără ei. La fel ca acum un an, evreii au fost primiţi de primarul Cătălin Flutur pentru a schimba impresii. Numai că de această dată primarul şi-a depăşit prerogativele de ales al comunităţii municipale şi, cu de la sine putere, a declarat evreilor c㠄Ştiu prea bine prin ce a trecut poporul dvs. şi cred că este momentul ca toţi, cei care ne aflăm în funcţii publice, să îşi ceară scuze publice pentru tot ce s-a întâmplat.”
Dacă Flutur are ceva pe conştiinţa proprie legat de convieţuirea cu evreii, în nume propriu să-şi ceară scuze. Dar în numele nostru n-o poate face decât numai dacă ne consultă, iar noi, după ce ne spune de ce trebuie să ne scuzăm, vom decide dacă este el cel în măsură s-o facă.
Mereu evreii ne scot ochii cu pogromul de la Iaşi din 27 - 29 iunie 1941. Este o crimă abominabilă comisă din ordinul mareşalului Antonescu cu concurenţa autorităţilor locale ale Iaşului. Pentru această crimă ne-am turnat suficientă cenuşă în cap. Dacă se impun scuze, s-o facă administraţia municipiului Iaşi şi nu noi, botoşănenii.
Dar ce nu ştie Flutur şi ştiu istoricii români şi basarabeni este că acest pogrom trebuie legat de retragerea administraţiei şi armatei române din Basarabia şi Bucovina începând cu 26 iunie 1940 în urma somaţiei venită de la Moscova. Atunci, la Chişinău şi Cernăuţi, evreii bolşevici au aruncat peste coloanele de militari români în retragere fecalele din oalele lor de noapte şi i-au scuipat pentru a se remarca în faţa autorităţilor sovietice şi a primi favoruri.
Povestesc aceste fapte reprobabile ale evreilor bătrânii din Bucovina şi Basarabia, istorici de rang academic din Chişinău. Nu trebuie izolat pogromul de la Iaşi de aceste evenimente petrecute cu un an în urmă când armata română a fost umilită de evreii bolşevici.
Ar mai trebui să ştie primarul Flutur, ca ales al urbei noastre, că istoricul Nicolae Iorga a fost un antisemit mai înverşunat decât legionarii dar evreii evită să-l condamne pentru că ştiu foarte bine că Iorga s-a bazat în antisemitismul său pe dovezi istorice care nu pot fi contestate.
Flutur să mai aibă în vedere că la Iaşi au fost ucişi în mod criminal 13.266 de evrei dar evreii care au adus comunismul în România, veniţi călare pe tancurile sovietice, au ucis în închisorile comuniste floarea intelectualităţii române şi cetăţenii cu gândire democratică, numărul lor nefiind încă inventariat dar apreciat a fi peste 100 de mii. Evreul Alexandr Sergeyevich Nikolsky, născut (foto) în 1912 la Tiraspol, a deţinut funcţia de şef al Securităţii regimului comunist din România.
A avut funcţiile de subdirector general al Direcţiei Generale a Securităţii Poporului (1948-1953) şi secretar general al Ministerului Afacerilor Interne (1953-1961). A rămas in istoria comunistă ca fiind un torţionar al Securităţii în special prin măsurile dure adoptate împotriva deţinuţilor politici anticomunişti. Nicio autoritate evreiască nu şi-a cerut scuze pentru masacrul provocat de Nicholschi. Noi de ce ne umilim s-o facem? La Botoşani a fost una din închisorile comuniste unde deţinuţii politici erau omorâţi în bătaie şi îngropaţi la cimitirul Eternitatea fără cruce şi date i identificare.
În momentul de faţă consultanţii evrei ai liderilor PSD au aruncat România într-un haos politic, economic şi mai ales legislativ. Consultanţii evrei au inventat „statul paralel” cu care Dragnea şi ai lui otrăvesc spaţiul public românesc. Nu este suficient cum ne umilesc ei acum, mai trebuie să ne umilim şi noi în faţa lor?
Invocând antisemitismul ca formă de represiune socială asupra lor, evreii de fapt se autovictimizează ca din spatele acestei imagini publice condamnabile să profite financiar şi economic Darul grecesc este o naivă păcăleală pe lângă vorba vicleană a evreului.
Mai bine Flutur i-ar fi întrebat pe cei care l-au vizitat de ce şi-au distrus propria istorie a locului prin a demola clădiri istorice reprezentative culturii lor. Poate că ar fi făcut bine să-i fi întrebat ce au de gând să facă cu sinagogile ruginite de vreme care sluţesc frumuseţea oraşului cum este cea de pe strada Independenţei. Nu de perenitatea materială, nu de memoria în cărămizi a culturii lor sunt interesaţi evreii ci de puterea financiară acumulată cu care se pot duce în orice alt colţ de lume.
Această putere financiară care le-a marcat întreaga istorie a stârnit asupra lor ura popoarelor la sânul cărora s-au oploşit cu scopul de a-şi spori averea. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop zilnic 19.06.2018
Bancul zilei: Bucuria poliţistului
Uniunea Europeană prelungește cu un an sancțiunile impuse Rusiei
"Sistemul medical e subfinanţat. Puţinii bani - cheltuiţi nejudicios"
Orban, despre demisionarii din PNL:
Niște firimituriști care se mulțumesc cu ce pică de la masa lui Dragnea
Liberalii depun moțiunea de cenzură pe 20 iunie,
cu o zi înaintea sentinței în dosarul lui Dragnea
Criza migranților: Dreapta bavareză îi impune lui Merkel un ultimatum de două săptămâni
În lipsa unei soluții, ministrul de Interne va închide granițele pentru solicitanții de azil
Gabriel Vlase: "Am vorbit cu Liviu Dragnea înainte să merg la președintele Klaus Iohannis"
Neacșu:"Săptămâna asta puțin probabil să avem un șef la SIE"
Fostul președinte al Înaltei Curți neagă că a semnat protocolul cu SRI,
pe motiv că se pensionase. Actuala șefă a instanței supreme l-a chemat pentru lămuriri
Progresul României în combaterea corupției e impresionant.
Vă încurajăm să continuați. Numai așa eliminați vulnerabilitățile pe care puteri ostile le-ar putea folosi
Gabriela Firea despre huiduielile de pe Arena Națională:
M-am tot gândit zilele acestea. Am greșit. Știți cum e, mintea românului cea de pe urmă
SRI a făcut public protocolul cu Parchetul General și Curtea Supremă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă