Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12735
De la 07 Ianuarie 2003
120749376

La Dealul Mare bălăriile incompetenţei continuă să crească

  • 18 May 2008, 23:00

Nu cred că prin ţară să se fi întâmplat un fenomen similar celui consumat la Dealul Mare, pe drumul naţional ce leagă Botoşanii de vama Stânca-Costeşti. De zeci de ani, porţiunea de drum ce urcă Dealul Mare, vreo doi kilometri de şosea, fuge la vale. S-au încercat fel de fel de soluţii, dar nu s-a reuşit stabilizarea terenului. Aşa că s-a recurs la o variantă nouă, aceea de a se muta drumul pe la poalele dealului şi a i se croi traseu nou prin pădurea ce, cândva, a hălăduit haiducul Coroi şi a sa ceată.
Peste 300 de miliarde de lei a alocat Guvernul pentru a se reface din temelii această porţiune de drum. Lucrarea a fost încredinţată firmei gălăţene ARCADA, o firmă care şi-a bătut joc de multe lucrări la drumurile din judeţul nostru, fără ca cineva să se fi sinchisit de cele scrie de noi. Aşa s-a întâmplat şi cu lucrarea de la Dealul Mare. La începutul lunii iulie 2007, când prefectul Cristian Roman se pregătea să taie panglica, inaugurând noul traseu, noaptea, şoseaua s-a prăbuşit în punctul cel mai înalt al construcţiei. Pur şi simplu, jumătate din şoseaua pe care n-apucase să circule nici maşina prefectului, s-a prăbuşit, nimeni nemaifiind interesat să afle cauza, să primească vreo explicaţie şi fără ca executantului ARCADA să i se fi imputat ceva.
Prefectul Roman a schiţat ceva interes, dar n-a mai apucat să primească raportul cerut, pentru că a fost schimbat din funcţie. Noul prefect, Gheorghe Soreanu s-a arătat viteaz, el îmbăţoşându-se să obţină refacerea lucrărilor în cel mai scurt timp. Nimeni de la Regionala de Drumuri Naţionale Iaşi nu l-a băgat în seamă. Sorescu declara la Botoşani că este pe care să i se înmâneze un raport asupra cauzelor prăbuşirii drumului. Cei de la Iaşi şi-au văzu de ale lor, neimpresionaţi de declaraţiile prefectului de Botoşani.
Parcă pentru a le demonstra incompetenţa şi neputinţa, încă o parte din şosea s-a prăbuşit, circulaţia fiind oprită definitiv. S-a revenit pe vechiul traseu, denivelat de la alunecări, plin de gropi capcană, prin care maşinile se strecoară cu greu.
În 19 octombrie 2007, prefectul Sorescu se declara nemulţumit că lucrările din zonă trenează, iar circulaţia este strangulată. Şi din nou nu l-a luat nimeni în seamă. Sorescu a renunţat la Prefectură pentru Primăria Botoşani, iar la Dealul Mare s-a aşternut zăpada, lucrările fiind întrerupte definitiv. Primăvara a trecut, vara pune stăpânire şi peste meleagurile botoşănene, dar la Dealul Mare nici un semn de continuare a lucrărilor. Peste zona de şosea prăbuşită cresc acum bălăriile, semn al incompetenţei conducerii de judeţ.
Subprefectul Mihai Elvădeanu, cel care s-a împopoţonat cu funcţia de prefect interimar, habar n-are pe ce lume trăieşte. Dacă ar avea, la Dealul Mare s-ar fi lucrat acum. Nu se lucrează şi nici nu sunt semne că în acest an se va mai lucra. Altele sunt priorităţile şefilor de judeţ. Acum sunt alegerile locale, vor urma cele parlamentare, la anul prezidenţialele. La Dealul Mare bălăriile vor creşte în elementul lor. Că doar îi pădure! (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariul comentariilor (CXVI)
(Ioan Rotundu)
Olivia Steer va fi din nou mămică
Ciobanul şi domnişoara înţepată
Program Tele'M Botoşani luni, 19 mai
Noi oportunităţi de a munci în străinătate
Ce mai zice electoratul?!
Ioan Rotundu
A stârnit patimi liberale printre ucrainenii din Cândeşti şi Mihăileni
O taxatoare taxată prompt de hoţi
Ţăranii şi fermierii stau încurcaţi în cererile pentru motorină
Pinochio - motiv de ceartă electorală
Stadionul municipal botoşănean încă este în lucru
O trupă de actori din Japonia va juca la Botoşani
Peremiştii botoşăneni fac lobby pentru Ambulanţă
Lui Ştefan îi este jenă de propriul program… cu promisiuni
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă