Printre cei care au lucrat la Electrocontact şi care a ajuns în prim planul politicii botoşănene a fost şi Florin Egner. Cu toate că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, şi într-o perioadă şeful politic al lui Egner, Constantin Conţac a lansat public informaţia că Egner ar fi fost informator la Securitate, acesta a negat cu vehemenţă acest lucru. Iar Conţac primise informaţia de la fostul securist care a încercat reprimarea revoluţia de la Timişoara, de loc din Răchiţii Botoşanilor, cu care a fost coleg de şcoală. Acesta i-ar fi spus că l-a recrutat pe Egner, şi alţi prezenţi oameni de afaceri şi politicieni proveniţi din Electrocontact, ca informatori ai Securităţii, în perioada când era ofiţer activ la Botoşani.
Intrat în conflict cu Egner,

Recent, prin adresa nr. P826/09 din 29 aprilie 2009, sub semnătura preşedintelui conf.univ.dr. Ladislau Antoniu Csendes, CNSAS i-a făcut cunoscut că Florin Simion Egner a fost lucrător al Securităţii.
Cităm din respectiva adresă: În legătură cu solicitarea de verificare a domnului Florin Simion Egner, vă informăm că pe numele domniei sale s-a emis acţiune în constatare privind stabilirea calităţii de lucrător al Securităţii, aceasta fiind trimisă spre soluţionare la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia Contencios Administrativ Fiscal.
Urmează ca, potrivit procedurii CNSAS, hotărârea judecătorească irevocabilă să fie publicată în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a şi a fi pusă la dispoziţia mijloacelor de informare în masă. Abia atunci vom afla pe cine a turnat Egner la Securitate şi sub ce nume de cod a semnat rapoartele informative.
Până se va consuma şi acest ultim episod, Egner are suficient timp să-şi toarne cenuşă în cap şi să se retragă din viaţa publică a Botoşanilor. (Adrian Marcu)