Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10711
De la 07 Ianuarie 2003
110931181

Alimentarea cu gaz în Săveni şi Darabani, promisiune de la premierul Victor Ponta

  • 18 May 2014, 23:00

Senatorul Şerban Mihailescu l-a băgat în ceaţă pe premierul Victor Ponta la întâlnirea recentă pe care şeful Guvernului a avut-o la Primăria Botoşani, în cadrul vizitei desfăşurate la sfârşitul săptămânii trecute în judeţ. Parlamentarul a atins o problemă spinoasă care macină administraţiile oraşelor mici şi anume alimentarea cu gaz care ar îndepărta povara grea a încălzirii centralizate în aceste zone. Şerban Mihăilescu a explicat premierului că există de aproape douăzeci de ani un proiect ce conţine toate datele, cu privire la costuri şi traseu al conductelor, care încă aşteaptă rezolvare. După atâţia ani de aşteptare, poate interveni problema convingerii populaţiei că au la îndemână o alternativă mai…modernă decât soba. „Aproape 50 la sută din judeţ nu are alimentare cu gaze naturale. Am luat legătura cu Transgaz şi ultimul studiu efectuat datează din anul 2000. Era vorba de circa 22 de milioane de dolari la bremea aceea, pentru a avea gaz. Deci şi Săveni şi Darabani nu are gaz. Şi legat şi de inelul care se face cu Republica Moldova este imperios necesar să facem treaba asta”, a spus senatorul Şerban Mihailescu. Premierul s-a arătat uimit de tergiversarea lucrurilor, dar a promis că se implica personal, întrucât este o problemă spinoasă şi necesită atenţie sporită. „Asta-i nouă. Adică nu-i nouă, pe asta n-o ştiam eu. Preiau eu problema asta, că este grea, nu i-o las lui domnul Dragnea, că e cu Transgazul…e complicat. Ştiţi şi dumneavoastră cum e” a dat asigurări premierul Victor Ponta. Declaraţia sa, în contextul campaniei electorale, ar putea fi uşor atribuită politicianului, mai degrabă decât premierului, dar cu toate acestea primarii oraşelor mici din Botoşani care se luptă de ani de zile cu problema încălzirii centralizate au luat promisiunea ca pe un crâmpei de speranţă. Primarul oraşului Săveni a cerut administraţiei centrale o implicare mai energică pentru a se da o şansă zonei celei mai sărace din toată Europa. „Despre strategia de dezvoltare pentru 2014-2020, vizavi de gaze pentru că noi nu avem încălzire în sistem centralizat şi în general oraşele mici, trebuie să punem toţi umărul dacă vreţi să dezvoltăm cea mai săracă zonă din Europa” a spus primarul de Săveni, Relu Târzioru. (Liana Anuţei)

 


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Primarul de Dimăcheni, sătul de glodul din comună, s-a plâns premierului Victor Ponta
Zeci de voroneni vor să protesteze din cauza disconfortului creat de praful ce le distruge sănătatea
„Votaţi candidaţii PNL, haiducii lui Şapte Cai, de strigă Bruxelles-ul : Vai!”
„Principala problemă a proiectelor pentru elevi în unităţile şcolare este lipsa continuităţii şi a sprijinului din partea autorităţilor locale”
Concurs inedit organizat la Botoșani cu sprijinul partidului Forța Civică
Promisiuni deşarte: Salariile cresc de la 1 ianuarie 2015
Traian Băsescu, huiduit de 20 de pensionari la Iași. Președintele: „Eu v-am trecut prin criză, doamnă, că altfel eraţi ca în Grecia!”
Horoscopul zilei
Bancuri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă