Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Umor
Mondene
Gastronomie
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4877
De la 07 Ianuarie 2003
123768093

Presiuni în filiala liberală botoşăneană înainte de Congres

  • prefectul acuzat de implicaţii în politica liberalilor
  • deputatul Ţurcanu mângâie fundul prefectului din interese DNA
  • 18 March 2009, 23:00

Liderul liberal botoşănean, Liviu Câmpanu a declarat ieri că filiala Botoşani are o singură delegaţie la acest Congres, conform programului stabilit în Biroul Politic Teritorial. Alte persoane sau acele persoane care incită la divizarea delegaţiei, în funcţie de aşa zisele preferinţe pentru unul sau altul din candidaţi se situează în afara partidului şi conducerea filialei va fi nevoită să ia în discuţie acest comportament care nu respectă statutul partidului.
„În ultimele zile, consilierul judeţean Roxana Marandiuc şi deputatul căruia nu vreau să îi mai pronunţ numele, aşa că îi voi spune F.Ţ. (n.r. Florin Ţurcanu) au încercat prin telefoane adresate delegaţilor la congres să îi convingă să plece cu alt autocar şi într-o altă locaţie să fie cazaţi decât cea rezervată filialei teritoriale. Bineînţeles că fiecare delegat are dreptul să se deplaseze cu orice mijloc de transport. Acest tip de manifestări noi le considerăm ca o încercare de diviza delegaţia şi în acelaşi timp de a crea aspectul de diviziune a liberalilor botoşăneni, lucru care nu este nici pe departe adevărat”, a precizat senatorul Câmpanu, specificând că Florin Ţurcanu poate fi uşor şantajat şi ţinut la respect de către reprezentanţii PD-L.
„Măcar o dată pe săptămână, Ţurcanu merge la Prefectură pentru a-i mângâia bucile domnului prefect. Probabil că prefectul îi spune că are dosare la DNA şi că va încerca să-l scape, iar Ţurcanu chiar crede. Cei care incită la un asemenea comportament vor fi sancţionaţi. Pasul următor pentru Florin Ţurcanu va fi datul afară din partid dacă va avea loc deplasarea la congres în afara deciziei Biroului Politic”, punctează liderul liberal.
Acesta mai atrage atenţia asupra comportamentului prefectului de Botoşani, Cristian Roman. Acum doi ani de zile, prefectul de atunci şi actualul încerca să intervină în activitatea unor formaţiuni politice, în cazul de faţă a PNL. „Ca şi atunci şi acum domnul prefect încearcă să presioneze o parte din delegaţii la congres şi în special pe primari să voteze într-un anumit fel. Primarii sunt ameninţaţi cu anume controale. Dincolo de faptul că acest comportament nu este nici etic şi nici moral domnul prefect nu are nici o reţinere în a încerca să convingă cât mai mulţi dintre delegaţi să voteze într-un anume fel. Aşa se explică de ce delegaţii care vor pleca la Congres cu domnul Ţurcanu trebuie să urce într-un autocar ce va pleca din faţa Prefecturii. Pentru că domnul prefect trebuie să îi vadă pe acei primari care urcă în acel autocar, plătit de Ludovic Orban pentru a ajunge într-un hotel unde sunt camere plătite de Dinu Patriciu, pentru ca cei cazaţi acolo să voteze cu Crin Antonescu”, informează Liviu Câmpanu.
Din punctul său de vedere, încercarea colegilor de la Bucureşti şi Prahova de a cumpăra voturile cu o cazare şi două mese este de-a dreptul umilitoare pentru liberalii botoşăneni, ca tip de abordare a competiţiei în interiorul unui partid politic. Ieri a fost sunat de mai mulţi primari care au spus că din cauza acestei presiuni sunt nevoiţi să urce în autocar dar l-au asigurat că acest lucru nu le va influenţa votul şi opţiunea în alegerile la congres.
„Garantez că delegaţii de la Botoşani vor vota cum le dictează conştiinţa dincolo de presiunile ce se fac asupra lor şi îmi doresc ca acest congres să fie un eveniment de sărbătoare liberală şi nu un prilej de fracţionare. În 2007 îi ceream prefectului Cristian Roman să ia labele de pe afacerişti. Acum îi cer să ia labele de pe primarii liberali. Să încerce ca măcar în al 12-lea ceas să nu confunde activitatea lui din Prefectură cu cea politică pe care nu are dreptul să o facă. Voi face un memoriu către ministrul Dan Nica cu privire la implicarea prefectului de la Botoşani în activităţi politice”, a concluzionat liderul liberal botoşănean.
Prefectul Cristian Roman este neplăcut impresionat de declaraţiile liderului liberal, apreciind că acesta din urmă ar avea lucruri mult mai bune de făcut. „Este regretabil că un parlamentar al României, care are de rezolvat atâtea nevoi şi probleme nu face altceva decât declaraţii politice fără noimă prin care urmăreşte târârea instituţiei Prefectului, apolitică, în această cloacă a domniilor lor. Urmăreşte să-şi facă o campanie folosind numele unor oameni care înseamnă ceva pentru acest judeţ, inclusiv al meu”, a punctat prefectul judeţului Botoşani. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Începe lupta pentru 60 000 de euro şi împlinirea unui vis
Băsescu a răspuns interpelărilor Budapestei legate de vizita lui Solyom
FBI da o mână de ajutor în anchetarea violurilor din Italia săvârşite de români
Asociaţia italiană Bambini în România caută voluntari pentru sezonul estival
Religia pare a fi o activitate naturală, pe când ateismul este “achiziţionat” în timp
Gabriela Creţu îi scrie preşedintelui Voronin legat de cazul Luciei Sudureac
Distrus de camioanele cu piatră de la cariera lui Dolache
5 milioane de euro pentru finanţarea celui mai ambiţios proiect din istoria oraşului Flămânzi
Bani cu nemiluita pentru reabilitarea unei şcoli muribunde
Comunicat FLSI
Sarmale de post
Românul şi bubele-n cap
Instructorii auto ce practică traficul de influenţă sunt ameninţaţi cu DNA-ul
Liberalii botoşăneni îşi fac bagajul pentru prezenţa la Congres
Vama de la Rădăuţi Prut ar putea fi construită cu fonduri Schengen
Halal staţii!
Fac legea în bazarul „Tati”
Se anunţă mai multe parcomate
Nedumerirea ardeleanului
Profesorii se pregătesc de grevă
Serviciile medicale nu vor mai fi gratuite integral
Medicii de familie vor face gărzi
Medicii tineri nu sunt interesaţi să lucreze în spitalele botoşănene
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog