Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4674
De la 07 Ianuarie 2003
113097482

Botoşani: Manevre politice mârşave

  • 18 March 2012, 23:00

Viaţa politică rurală, şi aşa agitată, a început să fie marcată de decizii politice mârşave, adică pe măsura caracterului politicienilor noştri ticăloşiţi, cum i-a definit preşedintele României Traian Băsescu, el putând fi numit primul ticălos al ţării fără teama că am greşi.
Apropiata campanie electorală a alegerilor locale a pus în mişcare mecanismul diabolic al politicului, ticăloşii de la nivel de judeţ străbătând comunele pentru a distruge bruma de linişte care s-a aşezat cu greu prin unele administraţii publice locale.
La Manoleasa, liniştea este mereu tulburată de portocaliul Alexandru Boroleanu, cel care ţine blocată o finanţare europeană de peste un milion de euro pentru că nu vrea să iasă cu barul din căminul cultural comunal (foto 2), unitate de cultură vecină cu şcoala generală (foto 1).
Elevii, în loc să beneficieze de spaţiul căminului cultural pentru a-şi desfăşura activităţile culturale, privesc cum iese din crâşma lui Boroleanu fel de fel de beţivi, ce-şi fac nevoile în văzul copiilor aflaţi prin curtea şcolii.
Nici la şcoala Manoleasa n-a fost o atmosferă de lucru armonioasă. Până în septembrie anul trecut directorul şcolii a fost social-democratul Vasile Nichita, fost primar PSD. Colectivul didactic era împărţit în găşti politice şi se şicanau reciproc.
Din septembrie anul trecut a fost numită director profesoara Petronela Teodorescu. Ea a stins patimile politice ale colegilor şi a instaurat o atmosferă de colaborare şi respect reciproc.
Numai că acolo unde lucrurile merg bine cineva trebuie să-şi bage coada să le strice. Se pare că şeful PDL Manoleasa, Alexandru Boroleanu, are un dinte asupra directoarei Teodorescu. Aşa se face că Petronela Teodorescu a fost sunată de către inspectorul şcolar Daniel Botezatu lşi somată să demisioneze. Aceasta s-a dus cu demisia la primarul liberal Mihai Mircea şi l-a rugat să i-o înainteze la Inspectoratul Şcolar Botoşani.
Primarul, care tocmai îşi luase o pozagrijă de pe cap, lucrurile la şcoală mergând bine sub conducerea Petronelei Teodorerscu, l-a sunat pe inspectorul Botezatu pentru a cere clarificări. Acesta n-a recunoscut că iar fi cerut demisia directoarei de şcoală dar nici n-a mai răspuns la telefoanele primarului.
Bătăios, primarul a sunat-oi pe Ada ;Macovei, inspectorul general al IŞJ, care a evitat să dea relaţiile cuvenite pe motiv că este în concediul medical Până la urmă primarului iu s-a spus că este ordin de la partid şi că dacă Teodorescu nu va demisiona, azi, adică luni 19 martie, o echipă de control a IŞJ Botoşani va veni la şcoală şi o va demite. În contrapartidă, primarul i-a anunţat pe părinţii elevilor ce se pune la cale. Aşa că echipa de control de la IŞJ va avea parte de o primire pe măsură, riscând că plece huiduiţi şi chiar şutuiţi.
În comuna vecină Ripiceni, social-democraţii, prin consacratul interlop Răzvan Rotaru, interlop după faptele şi imaginea sa din presă, a procedat la schimbarea viceprimarului PDL Florentin Calimandriuc, punând în funcţie pe social-democrata Elena Cristian. A fost schimbat un profesor respectat cu o gestionară soţie de dascăl la biserică. Este o decizie politică în deplină armonie cu caracterul de ticălos politic al lui Răzvan Rotaru.
De precizat că la Ripiceni este primar de mai multe mandate social-democratul Ioan Burciu, care n-a făcut nimic pentru comună. La Ripiceni viata socială, economică, administrativă a rămas încremenită în mediul „iepocii de aur”, menţinută de Burciu, fosl primar comunist şi actual social-democrat.
Observăm cum partidele politice, care prin promisiuni mor de grija noastră şi ne promit că o s-o ducem după alegeri ca-m sânul lui Avraam, prin fapte ne fac viaţa un chin. Şi nici măcar n-am intrat în campania electorală legală! Ne aşteaptă zile şi mai grele. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Îndemnul Mariei
Caricatura zilei
Victor Pontaîl susţine pe socialistul Francois Hollande la preşedinţia Franţei
Este obligaţia fiecarei organizaţii PFL să promoveze candidate la alegerile locale
Acuzaţiile care ni se aduc în Bulgaria sunt nefondate
Preşedintele Tadic provoacă din nou românii din Valea Timocului
Economia globală se redresează
rămân riscurile datoriilor ridicate şi preţul petrolului
Este aproape exclus ca România să nu aderare la Schengen
Protest cu cântec penal
Ioan Rotundu
Hudeşti: Dansez pentru mama
Dinamica economniei: Bursa Română de Mărfuri Botoşani
Evaziune fiscală combătută cu fotografia
Chiulangiul Macaleţi şi-a donat şi el îndemnizaţia
Liberalii autentici invitaţi sub culoarea Mişcării pentru Botoşani
Ţurcanu are viziuni nocturne cu stafia Ţâbuleac
Botoşăneancă de 18 ani, însărcinată, a murit în spital
Profesorii, ţapii ispăşitori pentru examenele naţionale
Botoşani: Părinţii şi elevii sunt mulţumiţi de profesori
nicio reclamaţie la Ministerul Educaţiei
Plafonul, propteaua dintre salarii şi medicamente
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă