Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10022
De la 07 Ianuarie 2003
118489248

Botoşani: Primarul Merticariu a fugit de Lumea lu’ Rotundu

  • Ioan Rotundu
  • 18 March 2014, 23:00

Din nou am fost solicitaţi de către un grup de cetăţeni din comuna Ştiubieni să revin în zonă pentru că primarul liberal Sebastian Merticariu îşi bate joc de ei şi nu le rezolvă problemele. Mai mult, spuneau cetăţenii că primarul a pus lacăt pe Sala de sport şi elevii nu mai au unde să-şi desfăşoare orele de gimnastică.
Ieri, ajunşi în Ştiubieni, primul popas l-am făcut las şcoală pentru a ne convinge dacă într-adevăr primarul a pus lacăt pe Sala de sport. Directorul de şcoală, Petru Ionaș (foto 1), profesor de educaţie fizică, ne-a confirmat că Sala de sport a fost „confiscată” de primar pentru a depozita în ea ajutoarele alimentare europene cordate familiilor nevoiaşe.
L-am rugat pe director să ne conducă la sală aflată în curtea primăriei şi aşa am constatat că uşa era încuiată. Prin geam se puteau vedea împrăştiate câteva cutii cu alimente şi multă mizerie.
De la director am aflat că povestea cu închiderea sălii nu este nouă. De câţiva ani, iarna, primarul pune lacăt pe uşa de intrare şi depozitează alimente.
Deşi directorul a sesizat în scris Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, până în momentul de faţă nu s-a luat nicio măsură. Am început să-l descos pe director dacă mai sunt şi alte probleme nerezolvate de primar. Aşa am aflat că microbuzul şcolar este folosit de primar pentru deplasări la întruniri politice sau pentru pelerinaje pe la mănăstiri numai pentru transportul elevilor nu este folosit. Apoi, primarul n-a cuprins în bugetul pe acest an sumele necesare decontării navetei profesorilor şi elevilor, ca represalii pentru că profesorii şi învăţătorii nu fac politică liberală.
În timp ce discutam cu directorul şcolii în curtea Primăriei s-au adunat peste zece cetăţeni (foto 2) care au ţinut să-şi manifeste şi ei nemulţumirile la adresa primarului. Consilierul local Ilie Mihai ne-a declarat că nu se poate înţelege nimeni cu primarul, că acesta nu-i informează pe consilieri cu problemele comunităţii şi că ia decizii doar cu consilierii locali liberali, pozape ceilalţi ţinându-i la distanţă.
Cei prezenţi, fiind crescători de animale, s-au plâns că primarul a predat imaşul comunal unei asociaţii a crescătorilor de animale conducă de un amic al său, absolvent a doar trei clase. Deşi asociaţia reprezintă doar un sfert dintre crescătorii de animale, ea deţine tot imaşul iar adevăraţii deţinători de animale n-au unde le scoate la păşunat. Crescătorii cu care am stat de vorbă sunt hotărâţi că dacă primarul nu rezolvă corect problema imaşului, vor veni cu animalele la primărie.
Mai spuneau cei prezenţi că primarul tocmai şi-a cumpărat o combină nouă cu banii din subvenţia primită de amicul său pentru imaş.
Primarul Sebastian Merticariu mai este acuzat că a luat pământul nerevendicat, el ştiind din acte cine a decedat şi nu are rude ca să revendice moştenirea. Pe lângă lucrările agricole pe care le prestează cu utilajele sale fără a plăti vreun impozit pe venit, primarul mai deţine şi un cazan de ţuică nefiscalizat.
Când noi ne-am prezentat în localitate, primarul se mişca prin curtea Primăriei şi chiar ne supraveghea de la distanţă. Când i-a venit rândul să stea de vorbă cu noi, dispăruse din birou. Rugat să-l sune, secretarul Primăriei l-a contactat dar primarul n-a dorit să stea de vorbă cu noi şi nici n-a dorit să spună unde se află. I-a transmis secretarului să ne spună că deoarece nu l-am anunţat că venim, el n-are pe agendă programată o discuţie cu noi. Direct spus, s-a comportat exact ca un baron local.
Mai spuneau cetăţenii că au fost în audienţă la Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, care este şi şeful politic al primarului, iar acesta le-a promis că va veni la Ştiubinei să rezolve toate problemele. Numai că de atunci a trecut ceva timp şi Ţurcanu n-a mai ajuns în localitate. Poate o va face măcar de acum înainte!
Reportajul intitulat „Baronul liberal de Ştiubieni” se va difuza pe Tele’M Botoşani sâmbătă, 22 martie, ora 19.00.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta zilei: Borş de miel cu smântână
Banculş zilei: Licenţiat în Drept…
Horoscopul zilei
Începe destabilizarea R. Moldova?
Rusia ia peste picior sancţiunile Occidentului
Jobbik anunţă că nu accepta interdicţia impusă de autorităţile române
Mircea Diaconu a fost scos de pe lista PNL pentru europarlamentare
Campanie de informare în presă despre beneficiile unirii cu România
Traian Băsescu cere Senatului să nu abroge articolul din Codul Penal care pedepseşte presiunile asupra justiţiei
Kremlin: Crimeea este alipită Rusiei începând de marţi
Joe Biden: Izolarea politicî şi economică a Rusiei va creşte dacă se va continua pe acest drum
Alune americane
”CU PAȘI PRIN TIMP” – EXPOZIȚIE DE PĂPUȘI
Vatra Românească – Comunicat de presă
O descoperire importantă vine să susţină teoria Big Bangului
Prin creşterea tarifelor la gaz metan şi energie regenerabilă se pierd 550.000 de posturi
Dan Voiculescu contestă adeverinţa de necolaborare cu fosta Securitate primită de Traian Băsescu de la CNSAS
Mihai Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ, Mihail Vlasov, audiat de procurorii DNA în urma unui flagrant
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă