Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Publicitate
Remember
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
44622
De la 07 Ianuarie 2003
111219950

Prisecariu i-a suflat lui Cornescu afacerea pe Botoşani

  • 18 November 2007, 23:00

Afacerile liberalului ieşean Dănuţ Prisecariu iau amploare pe Botoşani. Aflat, la Iaşi, într-o concurenţă acerbă cu Iulian Dascălu, care pare să-l domine, Prisecariu a găsit la Botoşani terenul prielnic să-şi mute afacerile din Capitala Moldovei.
Aşa cum noi am mai scris, mai întâi a cumpărat Hotelul Rapsodia, pe care acum l-a supus unei modernizări de amploare. Lucrările le efectuează Gheorghe Odae, prin firma soţiei sale Veritas. Se pare că obţinerea lucrărilor de către Odae se datorează în mare parte relaţiilor sale apropiate cu primarul Cătălin Flutur, care primar îşi are soţia şefă la hotelul lui Prisecariu.
Ceva mai la dos, pe strada Vânători nr.16 din Botoşani, la intersecţia cu Împăratul Traian (pe terenul fostei mori a Moldopan), prin societatea Moldova Universal SA Dănuţ Prisecaru ridică un complex de locuinţe de aproximativ 100 apartamente. Afacerea este una de perspectivă, dar sigură, pentru că investiţiile în imobiliare au fost întotdeauna o afacere solidă şi neafectată prea mult de rata inflaţiei sau fluctuaţia cursului monetar.
Tot Dănuţ Prisecariu este şi proprietarul postului tv TELE’M, cu filială la Botoşani. Deocamdată postul are audienţă redusă, la mult în mediul rural, cei de la UPC neacceptând să-l preia pe reţeaua lor. La anul, când vom intra în campania alegerilor locale şi apoi parlamentare, se va putea vedea şi rostul acestui post de televiziune.
Dorit de botoşăneni, fără ca majoritatea să cunoască mecanismul economic după care funcţionează astfel de unităţi comerciale, mallul lui Prisecariu a devenit vizibil. Terenul viran de lângă Bancpost a fost înconjurat cu gard de protecţie, fiind începute lucrările la fundaţie. Însă marea lovitură în ce priveşte prosperitatea afacerilor sale a dat-o recent. În urma licitaţiei organizată de Fiscul Botoşani, ce-a mai rămas din societatea ARCA a cumpărat Prisecariu pe un preţ mai mult decât favorabil. Cu numai 125 miliarde lei vechi, Prisecariu a cumpărat halele de producţie dar şi terenul. Numai terenul, vreo patru hectare, apreciat în zona respectivă la preţul de 150 euro/m.p. valorează şase milioane de euro, cu mult peste preţul pozapreţul plătit. Ceva este suspect în această afacere, iar patronul văduvit de către Fiscul botoşănean, piteşteanul Elian Drăghici a protestat asupra legalităţii vânzării.
A avut şi de ce. Prin luna septembrie, Drăghici s-a prezentat la Cabinetul de avocatură din Bucureşti a Graţielei Bârlea. Această avocată este o apropiată a lui Lucian Cornescu Ring, cetăţean româno-fracez, originar prin tată din Bucecea noastră, cunoscut prin Bucureşti drept „colecţionarul de partide”. Drăghici a apelat la cabinetul de avocatură a lui Bârlea pentru a primi asistenţă juridică faţă de intenţia Fiscului de a vinde Arca, asupra căreia el se consideră încă proprietar.
Luând act de dosarul Arca, Cornescu şi-a manifestat faţă de Drăghici intenţia de a cumpăra el, oferindu-i preţul de cinci milioane euro. Numai că, determinat de afacerile sale, Cornescu a plecat în Austria pentru vreo lună de zile. Timp în care, la Botoşani, într-o grabă suspectă, Fiscul a organizat licitaţia şi i-a vândut lui Prisecariu tot ceea ce Drăghici pretinde că ar fi proprietar. Preţul vânzării, aproximativ 3,5 milioane euro, cu puţin peste suma pe care Fiscul o avea de recuperat.
Spre norocul lui Prisecariu, fostul proprietar, piteşteanul Drăghici, chiar dacă s-a burzuluit asupra Fiscului şi a ameninţat că va contesta licitaţia şi preţul vânzării, nu-i decât gura de el. Cei care l-au cunoscut şi i-au cunoscut afacerile sunt convinşi că Drăghici nu va mai putea întoarce licitaţia. Pentru noi, ca botoşăneni, important este ce destinaţie va da Prisecaru noii sale achiziţii imobiliare. Lucian Cornescu, spre exemplu, intenţiona să ridice un microcartier de locuinţe spre a fi închiriate.
Contactat telefonic, Lucian Cornescu Ring ne-a declarat: „Mă bucur pentru Prisecariu că a reuşit să cumpere. Mă bucur pentru Botoşani că un om de afaceri, ce a demonstrat reale calităţi în domeniu, va contribui la dezvoltarea oraşului”. O atitudine de fairplay, putem zice. (Ioan Rotundu)

N.R. - Printr-un telefon primit din partea firmei lui Dănuţ Prisecariu, un angajat al firmei ne-a solicitat să facem precizarea că postul tv TELE'M nu-i mai aparţine.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Inteligenţa copiilor botoşăneni, testată de Fundaţia Voiculescu
Afaceriştii italieni nu s-au înghesuit la întâlnirea din Prefectură
nici parlamentarii botoşăneni n-au onorat invitaţia
Turul Românei la ciclism pleacă din Botoşani
Bogdan Olteanu a dat politicienilor locali o lecţie de comportament
pianul donat de Camera Deputaţilor inaugurat printr-un concert de excepţie
Trebuie să-i votăm, ne-au dat un pian la Filarmonică!
Peremiştii scot la rampă o băcăoancă codaşă
Ţărăniştii continuă să se hrănească cu personalitatea lui Coposu
Revoluţie galbenă la Botoşani
Vina lui Conţac
Ioan Rotundu
Petre Roman şi-a dansat amanta botoşăneană la sentiment
Horoscop
Adevăr disimulat în dialog
Ultimul legionar venit din America să moară de apoplexie la Botoşani
Supa plugarului
Spitalul Darabani are şanse să efectueze analize în programul naţional
Cam ce preferinţe au botoşănenii în a-şi petrece Revelionul
Reţele E.ON secţionate de constructori inconştienţi
Recunoaşte că cetăţenii sunt jumuliţi de bani pe seama greşelii altora
Muncitorii au de pierdut, dacă lucrează la negru
Ciobanu i-a descurajat pe reclamagii de profesie cu aplicarea de amenzi
Investiţii realizate de frica legii
Vasilescu se întoarce împotriva chiulului din Senat
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă