Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24810
De la 07 Ianuarie 2003
118411353

“Dany Ema” ţepuieşte pe seama drumurilor, ALDP-ul le distruge

  • iar deasupra flutură steagul portocaliu
  • 18 November 2008, 23:00

De mult timp nu mi-a fost dat să descopăr o asociere la jecmănit banul public cum am întâlnit ieri la Dobârceni. Sunt printre cei care în activitatea mea profesională am fost pus în situaţia oficială de a descoperi şi instrumenta penal fel de fel de furtişaguri, mai mari sau mai mici, comise de persoane mai mult sau mai puţin inventive, dar extrem de precaute de a nu fi descoperite. Acum se fură şi se distruge ziua în amiaza mare, la lumina soarelui şi sub privirile oricui este dispus să admire, dacă aşa ceva poate fi admirat.

Ţeapa marca „Dany Ema”

Despre societatea „Dany Ema” care în urmă cu doi ani era total necunoscută, dar adusă în prim plan printr-o licitaţie extrem de controversată organizată de fostul prefect Cristian Roman, în dauna faimoase firme „Victor Construct”, noi am scris multe. De exemplu, am fost singura publicaţie locală care am strigat că obţinerea licitaţiei de către Dany Ema pentru construcţia noului sediu al Direcţiei de buletine şi paşapoarte prin ofertarea sumei de zece miliarde lei este o făcătură prea strigătoare la cer. În final, lucrarea s-a ridicat la peste 30 miliarde lei şi nu este nici acum gata, la aproape un an de la termenul fixat pentru recepţie. Subprefectul Şaldău s-a pornit de mai multe ori să facă inaugurarea clădirii şi tot de atâtea ori a revenit în birou, fără să folosească forfecuţa din buzunar.
Aceeaşi societate Daniy Ema a lucrat la drumul Vaurel Vlaicu – Ichimeni, lucrare finanţată de către primăria Avrămeni. A furat şi societatea şi primarul Gheorghe Cârnu. Noi am scris, dar nimeni nu s-a ostenit să facă o anchetă. Drumul a ieşit o bătaie de joc, iar banul care s-a risipit şi furat este unul public. Dar cui îi pasă de banul public în ziua de astăzi?!
Ieri, la Dobârceni, relatarea primarului nou ales, democrat-liberalul Simion Hodan ne-a lăsat cu gura căscată. În luna mai a acestui an, fost primăriţă liberală Niculina Chiteală, în speranţa că va fi realeasă, a dispus pietruirea uliţelor pozauliţelor satului Brăteni, în care scop a şi alocat suma de 3 miliarde lei vechi. Lucrarea a fost atribuită, fără vreo licitaţie, direct societăţii Dany Ema. Se spune că primăriţa Chiteală a trebuit să accepte societatea Dnay Ema, „pentru că aşa s-a hotărât la judeţ”. Cine a hotărât, nimeni nu-şi mai aminteşte. Amnezie totală. În schimb, primăriţa, nici n-a adus societatea Dnay Ema prima maşină cu piatră, că i-a şi virat suma de 2,6 miliarde lei. Plata s-a făcut în luna mai a.c., în plină campanie electorală.
Pentru că nu toţi cei din Brăteni s-au declarat liberali şi susţinătorii primăriţei Chiteală, aceasta a dirijat cele câteva maşini cu piatră pe uliţele susţinătorilor. Practic, Dany Ema a adus piatră în valoare de 1,4 miliarde. Alegerile au trecut, Chiteală le-a pierdut, şi-a luat poşetuţa din biroul de primar şi a plecat acasă. Maşinile lui Dany Ema s-au dus la sediul societăţii şi n-au mai apărut. Ţepuită cu 1,4 miliarde lei, actualul primar Simion Hodan (foto 1) vrea să salveze onoarea primăriei şi să cheme în judecată societatea. Săracul, este nou în funcţie, este nou şi prin comună, că a muncit o viaţă pe la Gura Humorului. Habar n-are cine-i în spatele acestei societăţi şi cu cine vrea el să se ia de piept. Nici măcar şeful său de la judeţ, şi politic şi administrativ, preşedintele Mihai Ţâbuleac nu-l va ajuta. Cârdăşia-i mare, mare de tot! Nu m-aş mira dacă societatea Dany Ema ar chema în judecată primăria Dorbârceni pentru a încasa şi restul sumei de 400 milioane lei vechi, până la suma de trei miliarde cât s-a alocat lucrărilor. Sunt convins că ar avea câştig de cauză în instanţă şi ar înşfăca banii foarte repede.

ALDP distruge şi construieşte
În cadrul celor opt drumuri judeţene a căror reabilitare s-a stabilit de către Consiliul Judeţean Botoşani să se facă printr-un credit bancar de 600 miliarde lei s-a aflat şi porţiunea de drum judeţean Brăteni – Dobârceni, vreo 6 km. Licitaţia s-a organizat în vremurile când preşedinte era pozaConstantin Conţac, iar lucrarea a fost încredinţată Antreprizei Locale de Drumuri şi Poduri Iaşi, a cărei maşini de peste 40 de tone au distrus drumul din Vorona, cărând piatră de la balastiera Liteni în mai toate colţurile judeţului. La sfârşitul anului 2005, cu bani europeni, Primăria Dobîrceni a modernizat drumul comunal Zgârieta – Dobîrceni, o distanţă de 8 km care a fost asfaltată şi care a costat un milion de euro. Drumul a fost conceput pentru circulaţia faetoanelor şi a maşinilor sub 2 tone.
În această vară, când s-au început lucrările la DJ Brăteni – Dobârceni, maşinile ALDP, care au cărat piatră şi asfalt, au distrus mândreţea de drum. „N-am avut ce face. Când am fost eu ales primar totul era aranjat de către doamna Chiteală” s-a apărat actualul primar Hodan.
Cei de la ALDP nu s-au îngrijorat că au distrus drumul. Au arborat pe maşinile lor steagul portocaliu cu însemnele PDL (foto 2) şi şi-au văzut de treabă. Acum, că lucrarea Brăteni – Dobârceni este pe gata, ALDP-ul s-a apucat de reparat drumul pe care l-a stricat (foto 3). Dar pe banii primăriei, nu pe ai Antreprizei. Cică de când Conţac a căzut în dizgraţia actualului preşedinte al CJ Mihai Ţâbuleac, ALDP are un succes nebun în a primi lucrări la drumurile din judeţul Botoşani, deşi societatea este ieşeană.
Maşinile ALDP continuă să zboare şi pe drumul Vorona – Botoşani, pentru a desăvârşi opera de distrugere totală a acestuia. Acum, că cei din Dobârceni au făcut o asocierea între ALDP şi preşedintele Ţâbuleac, liantul fiind dragostea comună pentru PDL, parcă se face ceva lumină şi asupra distrugerii drumului de la Vorona, unde Ţâbuleac refuză să aloce bani pentru reparaţii. Aproape sunt convins că la anul, când vremea va fi bună pentru astfel de lucrări, pe drumul Voronei voi vedea utilajele ALDP lucrând la greu. Pe banii judeţului, că până atunci va face rost preşedintele Ţâbuleac. Doar n-o să lase steagurile PDL arborate pe aceste utilaje să stea în bernă… financiară. (Ioan Rotundu)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Numărul doi în ANPC face reclamaţie la OJPC Botoşani
curat atipic!
Asasinul Annei Politkovskaia şi-a făcut operaţie estetică
Comentariul comentariilor (CCXLIV)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Căsnicie cu surprize
O nouă aventură a Elenei cu Boc
De ce credeţi că închiriază cu ora?
Omul tău vrea mai multă dreptate, mai mult adevăr
Fapte răstălmăcite din interes
Ţâbuleac a găsit omul cu „cuc”, tocmai potrivit ca director DJDP
Ţigănucă ne sfătuieşte să trecem pe brocoli
numai aşa vom face faţă crizei economice
Un nou val de disponibilizări
Direcţia de Cultură din Botoşani va fi iluminată arhitectural
Un sfert din botoşăneni vor primi bani pentru lemne
Mircea Geoană vine vineri la Botoşani
Copil mort din inconştienţa mamei
Bolnavi fără să ştie
Profesoară porcoasă în limbaj
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă