Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3174
De la 07 Ianuarie 2003
113095982

Botoşani: Răşitariu, victimă na mafiei avocaţilor şi experţilor corupţi

  • 18 November 2012, 23:00

Neculai Răşitariu, din oraşul Flămânzi, cu ani în urmă a cumpărat o bucată de teren să-şi ridice o casă. Omul a lucrat şi mai lucrează, cu tot cu nevastă, în Spania. A strâns ban peste ban şi şi-a ridicat o căsuţă care-i poate asigura un trai civilizat.
Numai că liniştea casei i.a fost tulburată de un vecin ceva mai hapsân după o curte mai mare decât a cumpărat-o prin acte. După ce Neculai Răşitariu a cumpărat terenul de la un anume Oloieru, pădurar prin Ocolul silvic Dorohoi, la numai vreo câţiva ani distanţă, în partea s-a dreaptă a cumpărat teren şi inginerul silvic Eduard Fegher.
Fegher a cumpărat terenul dar şi casa bătrânească. Probabil, ca să nu mai plătească autorizaţie de construcţia unei vile sau pentru a se branşa din nou la reţeaua electrică plătind o taxă destul de mare, Fegher a ridicat o mândreţe de vilă peste casa bătrânească. În acte nu apare construcţia unei vile noi ci reparaţia casei vechi. Pereţii vilei au fost ridicaţi prin exteriorul vechii case, iar pereţii iniţiali au fost demolaţi prin interior. Cel puţin aşa susţine Răşitariu şi vecinii cu care am stat de vorbă şi care au privit toate etapele de construcţie a vilei de către Fegher.
Prin ridicarea zidului vilei la exteriorul celui vechi al casei bătrâneşti, distanţa de teren dintre peretele casei şi hatul lui Fegher cu Răşitariu s-a micşorat. Ca să-şi lărgească spaţiul dintre noul perete al vilei şi hatul, gardul, cu Răşitariu, inginerul a reclamat la Parchet că Rpşitariu deţine abuziv o parte din terenul său. Şmecherie pe care am mai întâlnit-o în judeţ.
Răşitariu era în Spania când Fegher l-a turnat la Parchet. Cercetarea însă a stabilit că inginerul n-are dreptate şi că hatul este corect acolo unde se află. Fegher nu s-a lăsat păgubaş şi a contestat soluţia Parchetului. Experţii cadastrali au stabilit din nou că dreptatea este de partea lui Răşitariu.
De această dată Fegher iniţiază o acţiune civilă de grăniţuire şi aduce experţi cadastrali de la Suceava. Răpşitariu îşi angajează avocat pe Irina Froicu. Experţii, spun Răşitariu şi vecinii care cunosc situaţia, au falsificat măsurătorile în sensul că au măsurat terenul lui Fgher de la baza noului zid spre hat şi nu au ţinut cont de vechiul zid al casei. Aşa că Fegher a primit cadou de la experţii suceveni 1,10 m din terenul lui Răşitariu pe toată lungimea de vecinătate, adică vreo 35 mp.
În derularea anchetei mele au venit la faţa locului bătrânul Iciuc, de 80 de ani, care cunoaşte terenul cumpărat de Răşitareiu de mic copil şi care a confirmat că hatul este cel actual din totdeauna şi inginerul umblă cu şmecherii. Şi Petrică Manolache, fost membru în Comisia de aplicare a Legii 18 în Primăria Flămânzi între anii 1991 – 1992 a declarat că hatul actual este cel corect, el făcând aici măsurători de delimitare a proprietăţii lui Oloieru, cel de la care a cumpărat Răşitariu. pozaRăşitariu.
Cu toate acestea, Răîşitariu a pierdut procesul la Botoşani., El susţine că inginerul i-a cumpărat avocata, pe care el a angajat-o li a plătit-o cu bani grei. Despre avocata Irina Froicu s-a mai auzit prin târgul Botoşanilor că ar trata procesul cu ambele părţi. La Suceava, Răşitariu l-a angajat avocat pe Aurel Tudor, dar a pierdut procesul. Soluţia de la Curtea de Apel Suceava este definitivă şi irevocabilă în favoarea inginerului silvic Eduard Fegher iar Răşitariu va pierde din proprietatea sa 35 mp.
Dar în tot acest litigiu, de partea inginerului s-au aflat şi poliţiştii din Flămânzi. Răşitariu susţine că inginerul i-a făcut fel de fel de şicane. I-a intrat în curte, i-a distrus o uşă, i-a spart robinetele şi i-a distrus instalaţia de apă de la fântână, i-a otrăvit câinele etc.
Însă cel mai incredibil pare a fi relatarea lui Răşitariu cum inginerul Fegher, de faţă cu poliţistul Romică Ţuca, în septembrie acest an i-a pus pistolul la tâmplă şi l-a amnebi8bţat că-l împuşcă. Poliţistul n-a avut nicio reacţie. Martorii Manolache şi iciuc, ambii de faţă, s-au declarat revoltaţi de faptul că poliţistul n-a luat nicio măsură cu Fegher.
Dealtfel, spun sătenii, Fegher a tras cu pistolul în socrul său, în urmă cu ceva ani, fără a păţi ceva.
Am stat de vorbă şi cu Fegher, care a fost scurt. De vreme ce are o hotărâre definitivă şi irevocabilă, înseamnă că dreptatea este de partea sa. Referitor la şicanarea lui Răşitariu şi ameninţarea cu pistolul, inginerul a dat-o cotită, trecând el la acuzaţii asupra lui Rălitariu.
Avem încă o dovadă că la noi organele chemate să facă dreptate pot măslui probele în voia cea bună pentru că n-au teama că vor răspunde pentru faptele lor., Avocaţii sunt de partea celui care-l plătesc mai bine şi n-au remuşcări în a-şi trăda clientul. Poliţia acţionează de partea celui cu bani şi cu influenţă în comunitate şi nu de partea celui abuzat prin încălcarea legii.
Experţii, fie ei cadastrali sau contabili, întocmesc expertize după cum sunt plătiţi şi nu cunosc vreun caz când un expert potlogar în profesie să fi răspuns pentru încălcarea legii. Experţii sunt un fel de medici acuzaţi de malpraxis. Nici un medic dovedit că a greşit profesional n-a fost găsit vinovat de Colegiul medicilor. Nici un expert falsificator al adevărului n-a fost cercetat penal de procurori şi tras la răspundere.
În opinia mea şi a celor care au depus mărturie, Răşitariu este o victimă a corupţiei care domină Poliţia şi Justiţia românească. El va privi neputincios cum executorul îi va ciunţi curtea, schimbând hatul aflat acolo de zeci de ani pe un aliniament stabilit prin falsuri şi minciună. Ca Răşitariu sunt mulţi astfel de abuzaţi, însă mă tem că şi mai mulţi vor fi de acum înainte.
Ioan Rotundu

N.R. – Vă invit să vizionaţi reportajul dând clik pe imaginile de mai jos.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Dialog conjugal
Gastronomie: Chiftele turceşti
Băsescu a devenit şeful campaniei PDL si purtătorul de cuvânt la alegeri
Urban Serv strnge moloz de la populație
Preşedintele Moldovei respinge deschiderea unui consulat rusesc în Transnistria
Secesiunea Cataloniei ar lăsa regiunea în afara Uniunii Europene, confirmă Barroso
Mii de bulgari au cerut demisia guvernului
Se pregăteşte autonomia Ţinutului Secuiesc
Divergenţe profunde între Varşovia şi Londra în privinţa bugetului UE
Somnul românilor naşte monstrul Secuiesc
Ioan Rotundu
Dinamica economiei: Ferma lui Viorel Marocico
Noi represalii ale autorităţilor sârbe împotriva Părintelui Boian
Victor Ponta: Viitorul guvern USL va avea altă structură; vor fi şi miniştri noi
Traian Băsescu le cere politicienilor să nu mai facă declaraţii antieuropene
Inventator român premiat cu aur la Salonul Internaţional Innova-Eureka Bruxelles
DE CE CANDIDEZ? (P)
Încurajăm studenţii şi tinerii să fie parte a democraţiei româneşti
Iulian Matache anunţă pomeni electorale pentru botoşăneni
Ador si Pro Canes donează cuşti şi boluri căţeilor din padocul public
Fantomele prin ceaţa nopţii erau… USL-iste
Ioan Rotundu
Botoşani: Şedinţă crucială de Comitet Director la Spitalul judeţean
Instanţele, aglomerate de procesele datornicilor la apă
Spitalul Judeţean, succes doar pe jumătate în procesul cu Sanomed
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă