Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11858
De la 07 Ianuarie 2003
123789448

Botoşani: Ce vrăji a mai făcut Pinochio şi oamenii săi

  • 18 October 2013, 23:00

Cum am mai spus într-un editorial, premierul Victor Ponta a intrat în folclorul popular sub numele de Pinochio. Eticheta i s-a lipit după ce românii au constatat că premierul lor rosteşte două fraze în care strecoară trei minciuni. Dar să vedem ce vrăji a mai făcut Pinochio şi oamenii săi spre acest sfârşit de săptămână.
În primul rând, precum găina babei cu mărgica, şi Pinochio a cotcodăcit către români că s-a decis „marea descentralizare”, operaţiune care va imortaliza PSD-uil în istoria postdecembristă a României pentru eternitate. Cel puţin aşa crede premierul şi acoliţii săi.
În realitate „marea descentralizare” este una mică de tot. Ponta a decis descentralizarea tuturor activităţilor care nu au putere de influenţă asupra politicului şi care nu sunt pârghii guvernamentale de putere. Deşi iniţial duşmanul său de funcţie (până îl vor aşeza procurorii DNA-ului după gratii) Liviu Dragnea anunţase descentralizarea Educaţiei şi Poliţiei, Ponta nici n-a dorit să audă de aşa ceva. Cum să dea Educaţia din mână când şcolile au fost şi mai sunt pentru PSD incubatoare ale social-democraţiei.
Prin şcoli şi în şcoli au furat oamenii PSD-ului voturi la greu. Cum să dea Poliţia din mână când poliţiştii, sub mandatul Guvernului Boc, au fost oamenii care au promovat şi susţinut politica USL. Numai eu cât am scris în campania alegerilor locale despre poliţiştii care făceau politica USL fără a teama că vor păţi ceva. Apoi, poliţiştii sunt cei care la un semn al prefectului, preşedintelui Consiliului judeţean, primarului PSD au întocmit dosare de hărţuire a duşmanilor politici. Dacă Ponta ar da din mână Educaţia şi Poliţia, PSD ar rămâne cu fundul gol în viitoarele alegeri.
În editorialul „De la minciună la laşitate” afirmam că Ponta i-a asmuţit pe jandarmi să-i „mângâie” pe protestatarii de la Pungeşti şi din Bucureşti. Iată că ieri am avut şi dovada. Însuşi Ponta a ieşit public şi a dat dezlegare jandarmilor să pună bâta pe protestatari. A prins Pinochio curaj! De ce oare? Pentru că a obţinut intrare la Casa Albă, la vicepreşedintele Biden şi vrea să-i demonstreze acestuia că elo este bărbat şi nu muiere care-şi înşeală bărbatul în ochii lumii.
Îmi vine greu să cred că Ponta va fi primit la Casa Albă cu flori. Îl ştie Biden ce poamă este! Dacă-l primeşte, o face pentru interesul firmei Chevron. Pun pariu că Ponta se vva lăuda că va face ordine cu protestatarii şi că firma Chevron va putea începe explorările. Revenit în ţară, dacă protestele se vor radicaliza, va deveni pisicuţa care din când în când linge mâna celui de la Cotroceni. Pinochio i se spune, Pinochio va rămâne chiar şi dacă va călca pe covoarele din Casa Albă!
Până va stânge mâna lui Bioden în biroul acestuia, Ponta şi-a trimis purtătorul de cuvânt consul în Africa de Sud. Andrei Zaharescu are tangenţă cu diplomaţia cât are şi Ponta cu adevărul. Întrebat de presă „ce” anume l-a recomandat pe Zaharescu pentru această funcţie, Ponta a răspuns mândru: EU! Nici Ceauşescu n-ar fi îndrăznit să dea un astfel de răspuns. Ceauşescu ar fi spus că partidul, Marea Adunare Naţională, Biroul Permanent al CC al PCR dar sub nicio formă n-ar fi răspuns că el.
În schimb, când a fost întrebat cum a fost posibil ca Marcel Păvăleanu, stâlp vechi al PSD şi protejat al baronului PSD de Ploieşti, Mircea Cosma, să înşele statul cu 150 milioane lei, adică 1.500 miliarde lei vechi, a răspuns că nu-l cunoaşte. Iar a minţit Ponta. Când Păvăleanu îl slujea conştiincios pe Năstase, Ponta era şeful Corpului de control al lui Bombonel.
Însă cea mai fariseică poziţie a sa a fost faţă de incidentul în care a fost implicat ministrul Culturii Daniel Barbu. Ponta a cerut ferm Poliţiei şi Jandarmeriei să nu-i ierte pe vinovaţi. Poziţia sa ar fi fost corectă dacă şi în timpul Guvernului Ungureanu ar fu cerut acelaşi tratament şi pentru protestatarii din Piaţa Universităţii. Dar atunci ţipa că Băsescu a pus bâta pe bieţii oameni care-şi caută dreptatea.
Dacă în locul ministrului Barbu ar fi fost preşedintele Băsescu, sunt convins că Ponta ar fi ţipat la poliţişti şi jandarmi să nu se lege de cei care protestează pentru drepturile lor şi împotriva tiranului securist.
Dar oare de ce Ponta n-a cerut poliţiştilor să verifice cum a putut să dispară din Ministerul Culturii a un Raport al specialiştilor de la UNESCO legat de Roşia Montană? Că pentru asta a fost ministrul Barbu huiduit. Iar dacă Raportul dosit de Barbu a fost publicat în presă şi adevărul a ieşit la iveală, adică Roşia Montană poate intra în patrimoniul UNESCO, Ponta de ce nu i-a cerut ministrului demisia? Ştiţi de ce? Pentru că sunt amândoi două scârnăvii politice trădătoare a interesului naţional. Sper să prind ziua când vor fi anchetaţi penal pentru faptele lor de acum.
O altă dovadă de fariseism al lui Ponta este poziţia sa faţă de ce se petrece în Parlament. Legea promovată de Ponta, prin care dedica Roşia Montana celor de la Gold Corporation, a fost sucită şi răsucită până au găsit soluţia potrivită. Nu se mai numeşte Legea Roşia Montana ci legea pentru exploatarea minereurilor aurifere. Sub această mască se vor legifera prevederi care să permită celor de la Gold Corporation să-şi ducă la bun sfârşit pofta ce-o poftesc: aurul moţilor!
Sunt curios ce direcţie vor lua de acum înainte protestele faţă de Roşia Montana şi gazele de şist şi ce atitudine va avea Ponta.
Să-i alăturăm lui Pinochio pe cel mai mare demagog postdecembrist al politicii româneşti, cum l-am numit eu pe ministrul Eugen Nicolaescu. Demagogul, după ce în Guvernul Tăriceanu a fituit din banii Sănătăţii o sută milioane de euro fără să dea cu subsemnatul, a inventat acum pachetul de servicii medicale gratuite. Dar nu despre acest pachet vreau să comentez ci despre declaraţia sa fermă că educaţia sanitară va deveni disciplină obligatorie în şcoală.
Doamne, toţi nerozii care ajung miniştri vor să-şi lege numele de câte ceva! Elevii au de învăţat atâtea discipline, că nu mai au timp liber, nu mai pot respira uşuraţi. De aceea mulţi dintre ei, şi sunt chiar mulţi, au ajuns la concluzia că tot nu pot asimila materiile din program, aşa că nu mai învaţă la nici un obiect şi caută să aplice „metoda Ponta”, adică copiatul.
Sper că ministrul Educaţiei nu va da în mintea lui Nicolaescu şi să-i încarce pe elevi cu încă o materie care sub nicio formă nu le va ajuta la nimic în viitor. Medici n-au a se face, că leafa este mică. Vorba prof. Dănuţă din vremurile comuniste către elevii de la liceul industrial:
- Mă, înalt eşti, prost eşti, fă-te miliţian. Şi mulţi i-au ascultat sfatul.
Acum elevii de liceu dacă tot nu învaţă, măcar să se facă poliţişti. Leafa este de trei ori mai mare cât la un medic rezident şi nici nu li se va cere multă ştiinţă de carte. Ce, Nicolau dacă n-a ştiut să scrie, n-a ieşit la pensie?! A ieşit şi are o pensie mai mare ca a unui profesor. Cartea te tâmpeşte, lipsa de învăţătură te face om, adică poliţist sau politician.
Pe sâmbăta viitoare!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul yilei: Radio Erevan despre Ponta
Gastronomie: Castraveţi muraţi în suc de mere
Drapelul României INCENDIAT la Târgu Mureş. Solicit Prefectului de Mureş să reacţioneze
Dezvăluire bombă: A fost găsit raportul experţilor de la Oxford, “pierdut” de Ministerul Culturii
concluziile şterg pe jos cu propaganda RMGC: Roşia Montană îndeplineşte criteriile UNESCO!
Soldaţii americani s-ar putea retrage din Afganistan prin România
Ponta susţine că Băsescu este mincinosul pe tema CFR Marfă
minte cu o mentalitate securistă de care nu va scăpa
Victor Ponta dă liber jandarmilor să pună bastonul pe protestatari
Omul asta să nu îndrăznească să îmi dea lecţii publice
a venit la mine să mă roage să vorbesc cu Ponta să-l numească ministru
Se fac presiuni asupra conducerii şcolii din Pungeşti ca elevii să meargă la protest
Dosarul lui Liviu Dragnea se judecă din 15 noiembrie la Înalta Curte
termenul a fost devansat cu două luni
Tata si fiu, salvati de pompieri dintr-un beci
Eugen Nicolaescu vrea ca educaţia sanitară să fie disciplină obligatorie în şcoală
Victor Ponta va fi primit marţi, la Casa Albă, de vicepreşedintele SUA, Joe Biden
Programul de filme la Uvertura Mall 18 - 24 octombrie 2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog