Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3403
De la 07 Ianuarie 2003
113096211

Guraliva Liliana Mincă învinsă fără drept de apel de către Telekom

  • Ioan Rotundu
  • 18 October 2017, 23:00

Despre faptul că la jumătatea lunii mai, operatorul de telefonie fixă Telekom a lăsat fără semnal abonaţii din satul Cândeştiul Rusesc, comuna Cândeşti iar la sesizările abonaţilor i-a tratat cu sictir am consemnat drama trăită de abonaţi în articolul „În cazul Cândeşti, Telekom frizează absurdul”, postat pe site-ul Jurnalului în ziua de 27 mai 2017.
Tot în acel articol am relatat şi situaţia dramatică în care trăieşte bătrâna Domnica Iavorenciuc,. Oarbă şi la vârsta de 80 de ani, Domnia învăţase prin metoda oarbă să formeze numărul la robot pentru a afla ora exactă, pentru ea fiind vital să ştie dacă afară este zi sau noapte. Dispariţia semnalului la telefonul fix din casă a aruncat-o pentru a doua oară în întuneric, de această dată în întunericul timpului.
Pentru că trecuse deja două săptămâni şi semnalul telefonic întârzia să apară, iar cei de la Telekom nu mai răspundeau la telefonul cu publicul, dar emiteau factură de încasare a serviciilor telefonice neprestate am contactat-o pe Liliana Mincă (foto), botoşăneanca noastră fostă deputat, preşedinte al ALDE Botoşani dar şi vicepreşedinte la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.
Aceasta s-a arătat dispusă să intervină la conducerea Telekom. I-a cerut lui Mirel Rogalschi, şeful Protecţiei Consumatorului Botoşani n o copie de pe factura emisă la plată fără ca serviciul să fie prestat. Am dus personal o astfel de copie la Protecţia Consumatorului Botoşani pentru a fi trimisă prin mail la Bucureşti vicepreşedintelui Liliana Mincă.
După această zarvă la Botoşani şi Bucureşti s-a aşternut liniştea. Cei de la Telekom continuau să-şi vadă de ale lor.
Am avut o nouă discuţie cu Liliana Mincă, una destul de tensionată, ea declarând că nu este cumpărată de către compania Telekom şi că va trece la aplicare de sancţiuni dacă ei nu-şi fac datoria faţă de clienţi. Am publicat articolul „Până la urmă Mincă i-a pus la treabă pe cei de la Telekom”. Eram deja în 21 iunie a.c.. Abia pe la sfârşitul lunii iulie s-a primit semnal la telefoanele fixe. Numai pentru trei zile, ca apoi semnalul să dispară din nou.
Cei de la Telekom au motivat că refac reţeaua telefonică, o modernizează şi că din august se va intra în normal. În luna august s-a mai dat semnal pentru doar o săptămână. Între timp s-a descoperit că în zonă era o echipă de hoţi din satul Talpa care fura cablul telefonic. Au fost prinşi în flagrant în luna septembrie. De atunci n-a mai apărut semnalul la telefonul fix.
Pe lângă bătrâna Domnica Iavorenciuc mai există în sat un caz aparte. Un cetăţean epileptic folosea telefonul din casă pentru a anunţa vecinii când se simţea rău. Acum cade pe unde-l apucă boala. Îl caută vecinii când nu-l mai văd prin curte sau pe stradă să vadă dacă nu cumva a murit.
Pentru întreg acest comportament dispreţuitor al celor de la Telekom faţă de abonaţii din satul Cândeşti n-a fost nimeni sancţionat de către ANPC. Ţipa la mine Liliana Mincă cum că ea îşi face datoria indiferent despre care multinaţională ar fi vorba şi că ea nu este de vânzare. M-am lămurit! Nu este de vânzare pentru că se oferă gratuit! I-au râs în nas cei de la Telekom. Nu cred că Mincă a trecut dincolo de poarta acestei companii dar nu şi să-i mai amendeze.
Poate că în 2020 va candida din nou la parlamentare. Am să-i amintesc atunci de drama ce-o trăiesc câteva zeci de familii din Cândeşti. Am să-i demonstrez că eu pot fi mai impertinent decât ea şi am s-o fac de râs în public oriunde o voi întâlni. Mincă nu este botoşăneancă, este o politiciană ticăloşită ca toţi actualii politicieni!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cum mi-a asigurat poliţistul Gorgan pază personală
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Generozitate naţşională
Horoscopul zilei de 19.10.2017
Sondaj: 62% dintre romani cred ca lucrurile merg intr-o directie gresita,
cu 10 puncte mai mult decat acum jumatate de an
Se va lucra 30 de zile pe luna, cat e nevoie, in fiecare zi, fara sarbatori
Mihai Tudose: Totusi, daca se poate, sa facem o dispensa pentru februarie
Guvernul a aprobat crearea unui sistem de monitorizare a preturilor pentru carburanti
Ionut Misa sustine ca exista bani pentru constructia bugetara in anul 2018,
negand zvonurile ca nu vor putea fi acoperite cheltuielile cu pensiile si salariile
Orban, despre numirea de catre Parlament a conducerii Consiliului Concurentei:
Sa nu se joace cu focul! Asta poate genera consecinte catastrofale pentru bunul mers al economiei libere de piata
Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul de externe spaniol:
Romania sprijina ferm suveranitatea si integritatea teritoriala ale Spaniei
SUA: Un barbat a deschis focul intr-o cladire de birouri, trei morti si doi raniti
Ce le-a propus Codrin Stefanescu pesedistilor in sedinta maraton in care cei trei ministri si-au dat demisia
Dragnea si Tariceanu evita sa precizeze daca se introduce impozit zero pentru salariile sub 2.000 de lei,
asa cum prevedea programul de guvernare: "Alta intrebare"
Tariceanu, despre posibilitatea ca Pilonul II de pensii sa devina optional:
Am avut o discutie, nu am luat o decizie, asteptam punctul de vedere al ASF
Drumul de mare viteza spre Moldova bate pasul pe loc:
Licitatia pentru proiectare inca nu trece de faza de evaluare a ofertelor, la un an de la lansare si dupa zeci de amanari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă