Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24822
De la 07 Ianuarie 2003
118411365

Liviu Conţac este ameninţat cu DNA şi Curtea de Conturi

  • ameninţările au început imediat ce a contestat preţul gigacaloriei fixat de Termica
  • 18 September 2008, 23:00

Social democraţii botoşăneni trag un semnal de alarmă asupra preţului la termoficare. Liviu Conţac, candidat din partea formaţiunii pentru calitatea de deputat pe Colegiul Botoşani atrage atenţia că la Botoşani este cea mai scumpă gigacalorie pe toată Moldova.
În urma ultimei Hotărâri de Consiliu Local a fost aprobat un preţ de local de referinţă, conform OUG nr. 36/ 2006 de 213 lei /Gcal, preţul de facturare la populaţie fiind de 187,86 lei/Gcal. Asta în vreme ce la Bacău, populaţia plăteşte 137,60 lei/ Gcal, la Iaşi – 175 lei / Gcal, Piatra Neamţ – 119,64 lei /Gcal, Suceava – 155 lei / Gcal, Vaslui – 180 lei Gcal şi Galaţi – 120 lei /Gcal.
SC Termica SA Botoşani, furnizorul de servicii de apă caldă şi termoficare mai are la ora actuală 15.250 abonaţi. Social democraţii botoşăneni au făcut o contestaţie la Prefectura Botoşani şi o reclamaţie la Protecţia Consumatorilor. Ei acuză faptul că s-a investit haotic în lucrări de modernizare, respectiv peste 50 milioane lei (n.r. 500 miliarde lei vechi), însă acestea nu se regăsesc în preţul pe care botoşănenii îl plătesc. În loc ca oamenilor să li se ofere servicii mai ieftine, preţul gigacaloriei creşte.
„Preţul la apă caldă şi căldură este mai mare decât oriunde în Moldova. Consiliul Local Botoşani, ajutat de maşina de vot a PD-L, a considerat că este oportună majorarea acestui preţ. Am făcut contestaţie şi aşteptăm rezoluţia de la Prefectură. Până în 2010 s-a semnat un acord cu Uniunea Europeană pentru subvenţii. După aceea nu mai putem lua. S-a investit haotic şi preţul creşte la gigacalorie. S-au irosit patru ani şi ne vom trezi în 2010 că preţul va fi plătit integral de populaţie”, a declarat Liviu Conţac.
Social democratul botoşănean subliniază că în momentul în care a „atacat” subiectul „Termica” parcă a călcat un şarpe pe coadă. A fost sunat şi ameninţat ba cu DNA, ba că îi va fi trimisă în control Curtea de Conturi. De altfel, i-a şi nominalizat pe cei care au încercat să-l intimideze: consilierul local Volin Costin, deputatul Radu Drăguş şi directorul de la SC Termica, Ion Diaconu.
„Nu mă intimidează aceste ameninţări la care sunt supus eu şi familia mea. Am fost ameninţat ba cu DNA, ba cu Curtea de Conturi. Eu îi rog să îşi pună ameninţările în practică. Organele abilitate vor cerceta şi se va dovedi că nu sunt vinovat cu nimic. Nu pot accepta ca Termica să aibă pierderi de sute de milioane şi Diaconu să fie plătit regeşte cu 80 milioane pe lună”, atenţionează Liviu Conţac.
Acesta îi acuză pe consilierii locali care au votat respectiva Hotărâre fiindcă nu a fost corect să gireze pierderile societăţii de termoficare. „Solicit organelor abilitate să ia măsuri în acest sens. Toată lumea se ascunde în spatele unui vot colectiv. Un număr de consilieri îşi permit să acopere tot ce se întâmplă la Termica”, a mai adăugat Liviu Conţac. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariul comentariilor (CLXLIV)
(Ioan Rotundu)
Demers neîmplinit în schimbarea numelui unei unităţi de învăţământ
Liderii de sindicat din învăţământ se încaieră de la împărţirea cotizaţiei
Ceauşescu a dat 100 de lei în plus, Tariceanu măreşte pensiile şi salariile profesorilor
nota de plată o vom plăti noi în 2009
Gânditorul de la Hamangia în primul voiaj afară, după şapte milenii
Bogdan Aurescu, încrezător că soluţia CIJ va fi una echitabilă
Un europarlamentar estonian atacă proiectele lui Băsescu pentru românii din Basarabia
SUA nu va accepta prezenţa militară rusă pe teritoriul Basarabiei
Horoscop
Nevasta care n-a învăţat… la fără frecvenţă
Program Tele'M Botoşani vineri, 19 septembrie
Performanţele lui Boc
Ce preţ vrea....pe numai două camere?!
Părinţii sunt vinovaţi de dezastrul din învăţământul românesc
Încep pregătirile pentru alegerile parlamentare
Ultimul avertisment pentru managerul de la Apa Grup
Dedeman a primit botezul amenzilor
Bătaie pe biletele de tratament
Furnizorii de utilităţi s-au mai cuminţit
Ai carte, n-ai parte!
Ioan Rotundu
Vaccinare gratuită
Ţurcanu s-a dus la grădiniţă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă