Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Economic
Editorial
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9290
De la 07 Ianuarie 2003
118488516

Botoşani: Aparţine primarul Poortariuc lumii interlope?

  • 18 September 2013, 23:00

Primarul municipiului Botoşani şi-a angajat o echipă de 80 de haidamaci care să facă ordine prin oraş şi care să-i asigure şi lui paza personală. Plecat în concediu la începutul lunii septembrie la Constanţa, ca invitat sau nu al „reperului său moral” primarul Radu Mazăre, Portariuc a observat cu multă pizmă că primarul constănţean are o impresionantă gardă de corp.
Da, Radu Mazăre are o gardă de corp personală, dar o plăteşte din veniturile sale, venituri realizate în cea mai mare parte prin afaceri dubioase făcute cu lumea interlopă din oraş şi din Port. Când eşti implicat la greu în afaceri cu lumea interlopă este normal să-ţi tocmeşti o gradă de corp.
Cu interlopii nu-i de glumit. Dacă ai încălcat regula jocului, le-ai tras ţeapă, băieţii te elimină imediat din rândul lor, fizic, că ei nu glumesc când vine vorba de siguranţa afacerilor lor.
Întors de la Constanţa, iată că primarul Portariuc a găsit o firmă de pază botezat㠄Forţa Rapid㔠pe care a angajat-o contra sumei de cinci miliarde lei vechi să facă ordine prin oraş şi Primăria unde munceşte şi veghează la liniştea cetăţenilor alesul nostru social-democrat.
80 de haidamaci vor cutreiera oraşul şi vor face ordine stradală ca noi săp fim în deplină siguranţă. Nu ştiu cine patronează această firmă de pază şi nici nu este important dacă este botoşăneană. Patronul firmei a făcut o afacere prosperă şi este de felicitat.
În schimb, primarul Ovidiu Portariuc ar trebui prins de botoşăneni, dat pantalonii în jos şi bătut la curul gol până culoarea pielii va deveni ca fundul de ceaun. Cum să angajezi o firmă privată de pază pe banii publici când tu, primar fiind, ai în subordine câteva sute de poliţişti locali plătiţi din banul public tot pentru a se asigura liniştea publică. Apoi, în Botoşani de liniştea publică se mai ocupă jandarmii, poliţiştii municipali şi judeţeni.
Primăria Botoşani a investit o importantă sumă de bani prin a amplasa în locurile sensibile cum ar fi Centrul istoric, piaţa, cartierul Parcul Tineretului camere video de supraveghere. Ce înregistrează aceste camere este tot timpul monitorizat de o echipă de supraveghere şi ea plătită din banii publici.
Primăria nu a asigurat bani de salarii până la sfârşit de an la Poliţia locală, nu sunt bani de salarii până la sfârşit de an la profesori şi învăţători dar, iată, s-au plătit cinci miliarde lei vechi unei firme private de pază care să facă ceea ce fac şi oamenii instituţiilor plătite din banii publici.
Anul trecut, consilierul municipal Gheorghe Iavorenciuc afirma că la primarul Portariuc intră toţi interlopii din oraş, toţi bişniţarii din piaţă, numai consilierii municipali şi funcţionarii din Primărie n-au uşşa deschisă.
Afirmaţia consilierului Iavprenciuc a fost una gravă dar, ciudat, primarul Portariuc n-a avut la acea vreme nicio reacţie publică. Să aparţină primarul nostru lumii interlope din oraş iar afirmaţia consilierului Iavorenciuc să conţină un adevăr stupefiant?
De vreme ce şi-a tras corp de pază propriu şşa pare să fie. Cu deosebirea că primarul Mazăre îşi plăteşte haidamacii din banii personali iar Portariuc din banii publici. Dacă cei care l-au votat pe Portariuc primar mai au o brumă de conştiinţă civică, să iniţieze acum şi un referendum de demitere. Să repare ce-au stricat în iunie 2012.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Replica bărbatului către iubită
Victor Ponta, pe locul doi in topul liderilor politici cu cele mai multe minute petrecute in studiourile TV
Mizele renegocierii noului sistem de redevenţe petroliere
Victor Ponta: Săptămâna viitoare adoptăm Codul insolvenţei
Cum răspunde Victor Ponta la protestele sindicatelor din transporturi
nu se mai pot face toate afacerile metroului prin firma sindicatului
Torţionarii vor plăti victimelor despăgubiri de 25%-70% din venitul lunar pe o perioada de cinci ani
Patriarhul şi embargoul
Comunicat de pres㠖 Secţia etnografică a Muzeului Judeţean Botoşani
Comunicat de pres㠖 Primăria Botoşani
Acui armă-i răzbunarea?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă