Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13176
De la 07 Ianuarie 2003
114842808

Situaţie unică în România.

La Botoşani, ANAF execută asociaţiile de proprietari, declară insolvenţe şi confiscă averi

  • Ioan Rotundu
  • 18 September 2017, 23:00

Lia Panaite din Botoşani, membră la Asociaţia de proprietari nr. 62, a trimis pe mail-ul redacţiei următorul anunţ: pe care l-a găsit afişat la intrarea în bloc „În urma verificărilor efectuate de către ANAF la Asociaţia de proprietari nr. 62 s-a hotărât ca proprietarii cu datorii la cheltuieli mai vechi de trei luni de zile, care nu achită la asociaţie în termen de cinci zile de la data afişării anunţului, să fie preluaţi şi încasaţi direct de către ANAF Botoşani.”
Investigând să aflu cum de s-a ajuns la o astfel de situaţie inedită, am descoperit lucruri incredibile pentru lumea civilizată dar posibile să se practice la nivelul judeţului Botoşani, unde comunitatea este aservită regimului autoritar de partid introdus de PSD.
În primul rând, conform celor declarate de Petrică Butnaru – preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari Botoşani (foto), nicăieri în România ANAF nu încasează datoriile restante ale proprietarilor asociaţi. A fost şi el sunat de către colegii din ţară care au rămas surprinşi să afle că la Botoşani ANAF se ocupă cu aşa ceva.
Din cele relatate de preşedintele Butnaru reiese că ANAF efectuează controale la asociaţiile de proprietari referitor la modul în care sunt achitate către bugetul statului obligaţiile fiscale rezultate din plata salariilor către angajaţii proprii. În condiţiile în care constată restanţe la buget, cei de la ANAF preiau încasarea restanţierilor la asociaţie până recuperează întreaga sumă datorată bugetului. Este o soluţie unică în România dar nesancţionată de vreo organizaţie de apărare a drepturilor omului, de politicienii parlamentari şi nici prefectul de Botoşani nu s-a arătat interesat să curme acest abuz cu consecinţe de o gravitate deosebită şi pe care le veţi înţelege citind rândurile de mai jos.
Problema este complexă pentru că modul în care procedează ANAF nu se opreşte la încasarea debitelor restante ale membrilor asociaţi ci a mers mai departe şi a declarat o asociaţie de proprietari în insolvenţă, deşi aceste forme de organizare nu au activităţi lucrative, adică regim comercial sau economic, ele fiind forme de asociere non-profit.
Din nou suntem unici în România prin faptul că ANAF a pus sechestru pe averea personală a contabilei de la Asociaţia nr. 52, urmând a o executa silit în contul datoriei pe care asociaţia o are către bugetul de stat. Un alt abuz incalificabil şi care poate genera o dramă de familie.
Dar marea dramă abia acum vine. Preşedintele Petrică Butnaru mi-a explicat cum cei de la Modern Calor comit grave abuzuri în recuperarea debitelor de la proprietarii care nu sunt racordaţi la sistemul centralizat dar sunt puşi la plată pentru căldura de pe spaţiul comun sau pentru cea calculată la ţevile care le trec prin apartament.
„ De la Modern Calor s-au comis o serie de artificii atunci când s-a procedat la modernizarea reţelei cu bani europeni. Deşi aveau în bloc doar doi sau trei racordaţi la sistemul lor, ei au prevăzut în proiectul de modernizare pe toţi locatarii iar acum îi pun la plată. Avem blocuri unde pe casa scării nu sunt ţevi, deci nu se furnizează căldură, dar locatarii primesc factură la plată. Este ceva greu de acceptat că se poate produce într-un stat unde guvernează legea şi nu interesele unuia sau altuia” - a declarat preşedintele Petrică Butnaru.
În decembrie anul trecut, la iniţiativa parlamentarului PSD de Bacău, deputatul Iulian Iancu, susţinut de alţi trei deputaţi PSD, respectiv Gheorghe Marin, Florin-Cristian Tătaru şi Rodin Traicu, fără vreo dezbatere publică şi fără consultarea asociaţiilor de proprietari, adică pe furiş, s-a adoptat Legea 225/2016 pentru modificarea si completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006.
În baza acestei legi, furnizorii de utilităţi au dreptul de a trece la executarea silită a datornicilor fără a avea nevoie de sentinţă judecătorească. La Botoşani, Modern Calor execută datornicii iar costul executării variază între 200 şi 300 de lei. Adică, dacă datoria este de 50 lei, datornicul va fi executat silit cu suma de 250 lei. Un abuz clar şi incalificabil din punct de vedere al protecţiei sociale.
„În decembrie, când se pitrocea această lege, m-am dus la sediul PSD, la doamna senator Doina Federovici şi am informat-o cu ce se pune la cale. Mi-a promis că va cere partidului să nu voteze o astfel de lege. Una mi-a promis mie şi cu totul altfel a votat în Parlament” – a mai declarat Butnaru.
Pentru că legea a dat cale liberă abuzurilor pe care le comit furnizorii de utilităţi, la Botoşani societatea Modern Calor, Butnaru a solicitat sprijinul parlamentarilor PSD pentru a dezbatere publică cu toţi preşedinţii asociaţiilor de proprietari. Federovici i-a promis că va organiza o astfel de dezbatere dar au trecut de atunci luni de zile şi nu s-a întâmplat nimic.
În plus, preşedintele Butnaru, perceput în interiorul celor de la PSD drept un tip conflictual, a solicitat acum o lună de zile o audienţă la senatorul Doina Federovici. A fost înscris de secretara acestei pe o listă şi înscris a rămas.
Mii de botoşăneni sunt puşi la plată în mod ilegal de către societatea Modern Calor, fapt cunoscut şi de primarul Cătălin Flutur. Numai că orice încercare a primarului de a rezolva problema şi a preveni abuzurile a fost permanent blocată în Consiliul Local de către consilierii PSD şi cei doi viceprimari care sunt majoritari. Ori, societatea Modern Calor este subordonată Consiliului Local şi nu primarului.
Iubit, adulat, votat de către o largă majoritate a botoşănenilor, PSD-ul, prin liderii săi se recompensează cu legi care ne jupoaie şi de ultima leţcaie. Şi asta pentru că restul botoşănenilor, poate mai majoritari decât majoritatea aservită PSD-ului, n-au descoperit ce înseamnă solidaritatea civică, ca să protesteze masiv pentru a-şi apăra dreptul la o viaţă civilizată şi neabuzată de gaşca de ticăloşi care au acaparat puterea politică şi pe cea administrativă.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani:
Temperaturi in scadere si ploi insemnate cantitativ
Avere nejustificata de peste un milion de euro a unui fost inalt demnitar:
Aurel Saramet, fostul sef al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, acuzat de ANI
Senatul a adoptat tacit saptamana trecuta proiectul de lege al parlamentarilor UDMR
de modificare a Codului de Procedura Penala care prevede, printre altele, ca infractiunea de abuz in serviciu sa se aplice magistratilor care "cu rea-credinta sau grava neglijenta a comis una din actiunile care au condus la situatia generatoare de daune".
Bancul zilei: Inabilitate profesională sancţionată
Horoscopul zilei de 19.09.2017
Victor Ponta, audiat la DNA, in dosarul Tel Drum:
Am fost chemat ca martor, am spus ceea ce stiam
Aproape 500.000 de clienti au ramas fara electricitate, dupa furtuna de duminica.
Au fost reconectati la retea jumatate dintre acestia
Mirel Palada a participat in weekend la un seminar Aikido desfasurat la Cluj
Presedintele Federatiei, zilele trecute: "Palada este o rusine pentru Aikido-ul din Romania"
Turistii straini sositi in Romania in prima jumatate de an au cheltuit in medie 480 de euro/persoana
Preşedintele Macaleţi taxat de un român din Proboteşti – Ucraina
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă