Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28254
De la 07 Ianuarie 2003
108445102

Botoşani: Tătucul stalinist Portariuc îşi bate joc de pieţari

  • Beria de Urban Serv, alias Drelciuc, îl susţine
  • 1 April 2013, 23:00

Luni, comercianţii din piaţă au fost trataţi de funcţionarii Primăriei Botoşani, în frunte cu primarul Obvidiu Portariuc, cu sictir. Pieţarii au protestat pentru chiriile exagerat de mari şi schimbarea din funcţie a şefului de Piaţă, micul dictator Iustinian Bozi, cel care-şi bate joc nu numai de comercianţii din piaţă, ci de toţi botoşănenii care îşi fac cumpărăturile din acest spaţiu public.
Cunoscut pentru stilul său stalinist şi dispreţuitor de a-i trata pe cei care muncesc, aşa cum a procedat cu protestatarii de la societatea Eltrans, primarul Portariuc i-a tratat pe comercianţi cu sictir.
Simion Drelciuc, precum Beria , mâna dreaptă a lui Stalin, s-a alăturat atitudinii primarului şi i-a tratat, la rându-i, cu dispreţ pe cei care muncesc din greu să-şi întreţină familia. Cu teşchereaua plină de pe urma funcţiilor oferite de PSD, Drelciuc are şi burta plină, aşa că nu-i poate crede pe cei flămânzi.
Nu faptul că revendicările comercianţilor n-ar putea fi rezolvate i-a durut pe aceşti oameni ci modul dispreţuitor în care au fost trataţi. Şi animalele ar fi fost tratate cu mai mult respect decât i-a tratat Portariuc şi Drelciuc pe comercianţii din piaţă.
Ce vor aceşti oameni? Vor condiţii mai bune de a-şi vinde produsele şi vor chirii mai mici. În oraş toate chiriile au scăzut drastic, numai în piaţă, Urban Serv le-a majorat peste limita suportabilităţii. În loc să analizeze situaţia creată, Beria Drelciuc a decretat cu insolenţă că el are un contract şi o sumă drept chirie pe care nu o pune în discuţie. Social-democratul Drelciuc ar trebui să ştie că orice contract, în condiţiile modificării factorilor economici, se renegociază. Criza economică, prăbuşirea pieţei imobiliare, sunt argumente serioase de renegociere a chiriilor.
Dar Drelciuc i-a ameninţat pe protestatari că-i va chema în judecată dacă nu se lasă jupuiţi de chiriile exorbitante pe care le-a impus Urbasn Serv. Iată cum îi răsplăteşte PSD faptul că le-a votat candidaţii.
Numai că Drelciuc este social-democrat când are nevoie de voturile prostimii, pe care i-a păcălit şi crede că-i mai poate păcăli şi în viitor ca să le ia votul, după care să le dea un şut în fund. Să nu uite Drelciuc că la anul va avea nevoie de aceste voturi la europarlamentare.
Primarul Portariuc ţipă în campania electorală că Flutur îi jupoaie pe botoşăneni cu impozite şi taxe. De va fi ales primar, toate taxele şi impozitele vor fi desfiinţate. A minţit ca un neruşinat. Acum îşi bate joc de cei care l-au ales, susţinut de colegul de partid Simion Drelciuc.
“Orice spaţiu care a fost închiriat, a fost închiriat pe bază de licitaţie. S-a ştiut din start suma cu care se porneşte la licitaţie, contractele au fost încheiate şi nu văd şi nu pot, în baza unei licitaţii, să modific chiria prevăzută în contract. În niciun caz domnul Bozi nu va fi schimbat. Eu le-am spus că stau în protest pe banii lor. Eu am un contract. Dacă dumnealor nu îmi plăteşte chiria, eu am calea legală, mă îndrept pe calea instanţei“, a declarat Beria Drelciuc.
În numele cui îşi permite Drelciuc să afirme că Bozi nu va fi schimbat. A luat şpagă de la acesta şi acum nu-l poate schimba pentru că trebuie să dea şpaga înapoi? Drelciuc ar trebui să priceapă că în spatele comercianţilor din piaţă sunt cumpărătorii, adică botoşănenii. Cine este acest Drelciuc să-şi bază joc de noi? Cine este acest Portariuc care îi sfidează pe cei care muncesc? Cine sunt aceşti doi stalinişti care îşi permit să dispreţuiască populaţia unui oraş întreg?
Răspunsul trebuie căutat în ideologia acestui PSD. Ce s-a născut din comunism nu poate avea niciodată faţă umană cu adevărat. Portariuc, Drelciuc şi cei ca ei provin din burghezia comunistă, o clasă socială care-şi are temelia în minciună, ipocrizie şi mai ales cruzime socială disimulată într-o falsă propagandă de protecţie socială.
Modul cum i-a tratat şi-i tratează Portariuc şi Drelciuc pe aceşti comercianţi este expresia adevăratei lor feţe. Nu ne sunt îndeajuns poverile fiscale la care ne supune Guvernul Ponta, mai trebui să suportăm şi poveri locale impuse de minţile bolnave ale unor impostori.
Deşi liberal, Florin Ţurcanu s-a dovedit a fi mult mai apropiat de necazurile acestor oameni şi i-a cerut lui Portariuc şi Drelciuc să dialogheze cu oamenii şi să le rezolve problemele. Un apel rămas fără ecou, (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Când mulţumirea de sine diferă
Gastronomie: Friptură de porc cu sos de prune
Conducătorul bisericii din Cipru consideră că ţara sa ar trebui să părăsească Uniunea Europeana
Ce s-ar întâmpla dacă nord-coreenii vor ataca? Scenarii de război
Coreea de Nord ascunde cu grija urmele testelor nucleare
Ce plătim mai scump din 1 aprilie
Drumul Botoşani - Suceava a intrat la cârpeală
Am fost solidar cu PNL când a luat decizii controversate precum Frunzăverde şi Stânişoară
nu o pun pe Kovesi vicepreşedinte la PSD, să stea liniştiţi liberalii
Procurorii nu se pun nici la PSD, nici la PNL. Dacă e, îi punem la Antena 3
Demolatorii
Ioan Rotundu
Substraturile panaramei de la Filarmonica Botoşani
Dorin Alexandrescu, veşnicul preşedinte al PSD Dorohoi
Geanina, oaia care nu şi-a putut duce blana şi a mâncat-o lupul
Dolineaschi a primit binecuvântarea lui Ponta să devină preşedintele PSD Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă