Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
43906
De la 07 Ianuarie 2003
111219234

Botoşani/Darabani: Suferinţele pascale ale preotului Virgil Buhăianu

  • 1 April 2014, 23:00

Despre preotul Virgil Buhăianu care ţine parohie în satul Bajura, un cartier al oraşului Darabani, noi am mai scris. Mai bine zis am scris despre aventurile sale amoroase şi cei doi flăcăi ai săi care de mici au luat-o pe căile celor opuse Domnului. Mai precizăm că parohia Bajura aparţine de Protopopiatul Darabani condus de părintele protopop Constantin Pânzaru, om priceput în a scoate bani din orice creştin care-i calcă pragul. Dealtfel părintele administrează şi o brutărie prosperă (foto)
Două noi veşti despre păţaniile părintelui ne-a determinat să revenim asupra activităţii sfinţiei sale.
In ianuarie a acestui an, imediat după ce părintele a făcut monetarul banilor câştigaţi cu Ajunul şi Boboteaza, feciorul Alexandru a dat năvală în casă peste părinte, având în mână un topor. Sub ameninţarea toporului, flăcăul i-a uşurat părintelui din suma de bani strânsă de la credincioşi. În ce-o priveşte pe Claudia, concubina preotului, Alexandru i-a aplicat o corecţie fizică aşa cum a văzut că făcea părintele cu cucoana preoteasă, adică mama sa naturală.
Aici facem o paranteză şi precizăm că această Claudia a fost nevastă de colonel în Dorohoi dar se afla în dragoste mare cu părintele. Din cauza ei părintele o bătea crunt pe cucoana preoteasă, mama celor doi flăcăi, până ce biata femeie s-a dus la Frasin, la părinţi, unde a şi decedat. Imediat părintele a adus-o pe Claudia în casa parohială, lucru ce n-a prea fost pe placul băieţilor.
Aşa se face că Alexandru, aducându-şi aminte de bătăile primite de mama sa, i-a aplicat una de învăţătură şi Claudiei.
Mai facem o paranteză şi precizăm că Alexandru este feciorul căruia părintele i-a ridicat casă mândră cu bar la parter, bar în care se pare că se vinde ţuica pe care părintele o fabrică la cazanul ce l-a cumpărat de la fostul CAP Bajura şi pe care-l gospodăreşte din plin.
După ce Claudiei i-au trecut vânătăile s-a întors la părintele, că o rodea dorul de clipele fericite petrecute cu părintele în singurătatea patului conjugal din casa parohială. După ce s-a intrat în postul Paştelui, părintelui i-a venit într-o zi să verifice cum îi mai stau bijuteriile din aur şi cele câteva sute de lire englezeşti trimise de celălalt flăcău despre care se spune că ar munci în Anglia dar care este totodată şi student la Facultatea de teologie din Constanţa, acolo unde este cea mai celebră fabrică de popi din România.
Spre nedumerirea părintelui, bijuteriile nu mai erau la locul lor şi nici valuta. Cătrănit rău, de această dată i-a aplicat el o corecţie fizică Claudiei, aşa cum făcea şi pe vremuri cu cucoana preoteasă. Bătură măr pentru a doua oară, Claudia a fugit din nou în Dorohoi şi de atunci părintele suferă în singurătate.
Plecarea Claudiei din zona Darabanilor a lăsat un gol imens. În primul rând, ea se împrumutase de pe la mai toţi din sat cu diferite sume de bani iar acum creditorii se întreabă unii pe alţii dacă nu cumva părintele va achita datoriile Claudiei.
Partidul Poporului – Dan Diaconescu a rămas fără preşedinte pentru că în anul 2012 Claudia a candidat la funcţia de primar al Darabanilor de pe poziţia de preşedinte al acestei formaţiuni politice.
Educatoare în satul Movileni, comuna Conceşti, fiind, prin plecarea la Dorohoi copii de la grădiniţă au rămas fără stăpân. Precum se poate constata, Claudia nu era chiar oricine prin Darabani. În momentul de faţă, printre creştinii din Bajura se pun pariuri dacă Claudiei îi vor sfârâi mai întâi călcâiele după preot şi va reveni la Bajura sau părintele se va duce la Dorohoi să-ţi ceară iertare şi s-o aducă din nou în patul conjugal din casa parohială.
O să vă ţinem la curent cum vor evolua lucrurile şi cât de mare este suferinţa părintelui Viurgil Buhăianu în lipsa amantei. Cât despre feciorul Alexandru, acesta continuă să vândă băutură la bar, ajutându-i pe creştini să treacă mai uşor peste cel mai lung post din an.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Pască cu brânză
Bancul zilei: Nevasta ghinionistă
73 de ani de la masacrul comis de sovietici în care mii de români au fost ucişi cu bestialitate în Nordul Bucovinei
Un copil roman in vârstă de 11 ani este printre cei mai inteligenţi oameni din Marea Britanie
el are un IQ mai mare decât Einstein
Proiect de lege ce prevede ca taxa radio-tv să fie plătită doar de abonaţii
Trei alpinişti vor să devină cei mai tineri români care urcă pe Everest
NATO vrea exerciţi militare comune cu Republica Moldova, Armenia ş Azerbaidjan
NATO nu poate confirma căRusia îşretrage trupele de la graniţ cu Ucraina
SUA vor sa suplimenteze numărul de militari americani de pe teritoriul României cu 600 de soldaţi
Supra-acciza de 7 eurocenţi aduce România în rândul ţărilor cu cei mai scumpi carburanţi
.Alune americane
Forţa civică Botoşani: Comunicat de presă
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă