Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28353
De la 07 Ianuarie 2003
108400201

Explicând şi cum s-a putut realiza

Generalul Negrescu recunoaşte ajustarea examenelor la BAC

  • 1 August 2006, 23:00

În urma examenului de bacalaureat la nivelul judeţului Botoşani procentul de promovabilitate a fost de peste 90%. Inspectorul general şcolar Horia Negrescu este de părere că la desfăşurarea examenului de bacalaureat exista o problemă la nivelul supravegherii candidaţilor.„Supraveghetorii nu sunt în totdeauna suficient de vigilenţi şi nu toţi îşi fac treaba aşa cum ar trebui. Atunci dacă elevii sunt supravegheaţi mai cu largheţe ei pot să se mai consulte”, susţine Horia Negrescu. Acesta consideră că pentru o corectitudine cât mai bună la acest capitol încă mai este de lucrat. Pe lângă acest lucru, atât procentul mare, cât şi numărul ridicat de medii mari provin în general din două direcţii. În primul rând, inspectorul general consideră că la probele orale, unde nu rămâne un document, profesorul poate supraevalua candidaţii. De asemenea, la probele orale baremul nu este foarte strict, având în vedere că se ţine cont şi de abilitatea de comunicare a elevului. În al doilea rând, proba de educaţie fizică influenţează foarte mult rezultatul examenului. „La proba de educaţie fizică mi se pare că într-adevăr notele sunt foarte mari. Acest lucru nu este firesc şi nici corect. Aici va trebui foarte serios analizată situaţia, deşi baremele nu sunt foarte grele nu sunt nici foarte uşoare astfel încât să fie foarte mulţi cu note mari. La proba de sport am îndoieli foarte serioase că aproape toţi candidaţii sunt de note peste opt sau nouă”, este de părere inspectorul general.
Din acest motiv Horia Negrescu a propus Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEdC) ca de la proba F, a examenului de bacalaureat să se renunţe la disciplina educaţie fizică. Această probă este justificată doar dacă este probă de profil. Horia Negrescu şi-a exprimat convingerea că metoda testului grilă a examenului la probele scrise este cea mai avantajoasă din punctul de vedere al obiectivităţii evaluării. Iar la probele orale candidaţii nu primeau note, ci calificativul admis sau respins. Această metodă a fost aplicată la bacalaureatul din 2003, care este considerat cel mai relevant examen. Astfel, inspectorul general consideră că eliminând notele la probele orale şi sportul de la proba F, procentul mediilor peste nouă va fi mult mai mic. În acest context, datorită notelor mari pe care candidaţii le obţin la cele trei probe procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat este mai mare cu aproximativ 30%. Inspectorul general Horia Negrescu a precizat că la ora actuală, la nivelul MedC, se constituie un grup de lucru pentru studiul îmbunătăţirii posibilităţilor de modificare a metodologiei bacalaureatului. Acest grup de lucru va evalua elementele care ar putea implica iniţiative de modificare a cadrului legal. Dar există şi aspecte legate de metodologie ce pot fi îmbunătăţite. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Elevii dau lecţii de democraţie celor maturi
Repartizarea cadrelor didactice are prorpia raţiune
Sancţiuni de 19.000 RON aplicate în două zile
Păsările de curte au devenit atracţia hoţilor
S-au primit banii pentru reabilitarea şcolilor botoşănene
„Ce înseamnă comunismul pentru mine” şi-a desemnat câştigătorii
Angajaţii la Legea 76 şi-au dovedit utilitatea în primării
Ghiorghiţă a scăpat uşor de Curtea de Conturi
Obligarea la plata cheltuielilor omoară câinii
Liberalii preferă să stea în expectativă
Se apropie Festivalul fanfarelor
Comentariu la comentarii (CXXV)
(Ioan RotunduI)
Horoscop
Dreptatea politicianului
Adevăratele pârjoale moldoveneşti
Cupa de Vară la Dobârceni la ediţia a VI-a
Apa Grup, firma botoşăneană înecată în datorii
Pompierii la concurs
Comunicat de presă pentru clienţii Vodafone
Raiffeisen Banca pentru Locuinţe – Bilanţ după primele şase luni din 2006
Comunicat de presă al ITM
Declaraţie de presă
Declaraţie de presă
Sondajul zilei: exista sau nu data de 31 iunie?
Banca Carpatica măreşte dobânzile la depozitele în lei
Credit de prima mână pentru un second-hand
În curând, liber la credite pentru românii din Italia
Subvenţii de 20% pentru tinerii căsătoriţi
Declaraţie de presă
Parlamentul nu ratează nici o ocazie de a fi penibil
Frattini le cere autorităţilor s-o sprijine pe Monica Macovei
Programul de subvenţionare a caselor pentru tineri începe în septembrie
Preţuri locale de referinţă, la energia termică
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă